SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Açık Cezaevi" İstediler

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Öznur Çalık, beraberinde AKP'li il yöneticileri ile birlikte E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gitti, burada tutuklu ve hükümlülerle görüştü.

Tutuklu ve hükümlüler milletvekili Çalık'a, açık cezaevi taleplerini ilettiler. Konuya ilişkin olarak, cezaevinden gönderilen basın bülteni şöyle:

"Malatya Ceza İnfaz  Kurumunda  bulunan hükümlü/tutuklulara yönelik moral motivasyonun artırılması, eğitim ve iyileştirme faaliyetlerinde beklenen faydanın sağlanması ve zor bir meslek icra eden kurum personelinin iş ve meslek motivasyonunu  artırılması amacıyla, 24/08/2011 tarihinde Malatya Milletvekili sayın Öznur Çalık ve Ak Parti İl yönetimi kurumumuzu ziyaret etmiş olup; ziyarete Cumhuriyet Başsavcı  Vekili Şeyhmus Şat,  Kurum Müdürü Şerafettin Güngör, 2. Müdürler, Sosyal Çalışmacı, Öğretmenler,Psiko–Sosyal ve eğitim birimi çalışanları ,İnfaz ve Koruma  Baş Memurları, İnfaz ve Koruma Memurları  ile 210 hükümlü ve tutuklu katılmışlardır.

Kurum Müdürü, yaptığı konuşmasında kurumda yapılan Eğitim Öğretim faaliyetleri,Sosyal Kültürel Çalışmalar ve Açılan İş Meslek Kursları hakkında ayrıntılı bilgiler vererek, çalışmalarda sürekli iş birliği halinde oldukları Milli Eğitim Müdürlüğüne, İşkur İl Müdürlüğüne, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğüne ve sponsorlukta büyük katkıları olan Esenlik Şirketi grubuna, kurs usta öğreticilerine, kurum personeline ,  hükümlü ve tutuklular adına teşekkür etti.

Malatya milletvekili sayın Öznur Çalık,  İhtiyaçlı olan hükümlü ve tutuklulara 210 çift  ayakkabı yardımında bulunarak, yapmış olduğu konuşmada , hükümlü/tutukluların ve personelin Ramazan Bayramlarını kutlayarak gelecek bayramları aileleri  ile birlikte geçirmeleri temennisinde bulunmuştur.Daha sonra da  hükümlü  ve tutukluların sorunlarını dinlemiştir. Hükümlü ve tutuklular sayın vekilimizden öncelikle  Malatya İlinde  Açık Ceza İnfaz Kurumunun bulunmadığını, bu nedenle de   Açık Ceza İnfaz Kurumunu hak eden hükümlülerin uzak illere gitmek zorunda kaldıklarını, bununda kendilerini ve ailelerinin mağdur ettiğini ileterek sayın vekilimizden bu konu hakkında yardım talebinde bulunmuşlardır."

SAĞLIK MÜDÜRÜ ZİYARETİ..

Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Karaciğer Enstitüsü'nün İnönü Üniversitesi bünyesinde kurulması ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı teklifinin Başbakanlığa gönderildiğini ve Bakanlar Kurulu'ndan onaylanacağını bildirdi. 

 
Milletvekili Çalık, beraberindeki partililerle birlikte Sağlık İl Müdürü Dr. Hacı Bayram Zengin'i de ziyaret etti.  Sağlık İl Müdürü Zengin, "Sayın vekilimize göstermiş olduğu yakınlık ve ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Malatya için her zaman kapısı bize açık olmuştur. Sorunlarımıza sahip çıkmıştır" dedi.
 
Çalık'ta performans değerlendirmesinde Malatya'nın sağlık reformunu uygulaması konusunda Türkiye'de birinci olduğunu belirterek, "Bu çok önemli. Türkiye'nin bir numarası olmak bizim için çok büyük bir gurur kaynağıdır.  Sağlık İl Müdürümüze ve yönetici arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Her zaman istişare içinde olduk. Türkiye'de sağlıktaki reforma en iyi şekilde Malatya ayak uydurmuştur" dedi.
 
Karaciğer Enstitüsü ile İlgili olarak son gelişmeler hakkında da bilgi veren Çalık, "YÖK kararı çıkartılmıştı. Son olarak Bakanlar Kurulu'ndan karar çıkması gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Karaciğer Enstitüsü ile ilgili teklif Başbakanlığa gönderildi" şeklinde bilgi verdi.
  
Karaciğer Enstitüsü'nün kurulması ile birlikte Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi, dünyanın sayılı karaciğer nakil merkezlerinden birisi olarak hizmet verecek.
 
DİĞER ZİYARETLER..

Öte yandan Çalık, Erkek Yetiştirme Yurdu ile cezaevine ziyaret ederek, burada bayram öncesi spor ayakkabı dağıtımında bulundu.
 
Çalık, ziyaret ettiği Erkek Yetiştirme Yurdu'ndaki yeni oda sisteminin çok güzel olduğunu söyledi. Çocuklarla birlikte odaların bölümlerini tek tek gezerek inceleyen Çalık, çocukların tertip ve düzeni konusunda ise tebrik etti. 
 
Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan'a çalışmalarından dolayı teşekkür eden Çalık, yurtta kalan çocukların her türlü ihtiyaçlarını karşılanmasına yardımcı olacaklarını belirtti.
  
Çalık, Huzurevi'ni de ziyaret etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız