SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Açık Cezaevi Projesi

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'ya açık cezaevi yapılması için yer arandığını, adliye binasına da ek bina yapılması içinde kendilerine rapor ulaştırılmasını beklediklerini söyledi.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, beraberindeki partililerle birlikte Adliye binasına giderek burada Malatya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Abdülkadir Gündem ve Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu'nu ziyaret ederek görüştü. Çalık ve beraberindekiler adliye binası çevresinde de incelemede bulundu.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Yeni ek bina yapılması için görüş alış verişinde bulunduk. Yeni bir adliye binası gerekir mi? Konuyu detayları ile birlikte inceleyeceğiz. Bize hazırlanacak olan bir fizibilite raporu verildiği takdirde ek bina için gereken çalışmaları yapacağız. Adliye binamızın sağlıklı işleyişi ve vatandaşlarımızın memnuniyeti ve burada görev yapanların en rahat edecek şekilde olması için biz üzerime düşeni yapacağız. Açık cezaevi ile ilgili olarak Adalet Bakanımız ile bir görüşmemiz oldu. Adalet Bakanımız, 'Mutlaka Malatya'ya bir cezaevini kazandıralım' dedi. Bizden yer gösterilmesini talep ettiler. merkeze yakın bir yerde açık cezaevi yapılacak bir yer bulmaya çalışıyoruz" dedi.
Malatya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Abdülkadir Gündem "Malatya Adliyesi bina olarak tamamen dolmuş durumda. Yeni hakim atamaları yapıldı. İnanın onlara yer arıyoruz. Ek bina yapılması gerekiyor. Zengin bir ülke değiliz. Yeni bir bina aslında Malatya'ya layıktır. Ek bir bina olursa Malatya'nın ihtiyacı giderilmiş olacaktır. Mahkumlarımızın da bir açık ceza evi talebi vardır. Açık cezaevi demek büyük bir iş merkezi demektir" şeklinde konuştu.

Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu'da "Malatya Adliye binası son limitinde. Hiç boş yer yok. Zaten konum itibariyle de Malatyalıların tasvip etmediği bir yerde bulunuyor. Burası eğitim, sağlık veya üniversiteni bir ünitesi yapılarak, Malatya'ya yeni bir adliye binası yapılmalı" diye konuştu.
Baro Başkanı Av. Selahattin Sarıoğlu, Eskici pazarının kaldırılması ile ilgili olarak da bir çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Sarıoğlu, "Adliye binasının yanındaki çevre düzeninden dolayı da mutluyuz. Ben buranın fotoğrafını çekip, Baro sitesine koydum. Burayı tanıdınız mı diye yazdım. Sekreterim bile tanımadı. Ayrıca Adliye binası içinde basın için bir büronun oluşturulması gerekiyor" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız