SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Açık Haksızlık Var'

A- A+ PAYLAŞ

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM-SEN) Malatya Şubesi, 2009-2010 ek ders ücretlerinin ödenmesinde yaşanan mağduriyetler dolayısıyla eylem yaptı.

PTT Malatya Başmüdürlüğü önünde yapılan eylemde bir konuşma yapan Eğitim-Sen Malatya Şubesi Başkanı Cengiz Karabay, "Ek ders ücretlerimizin ödenmesinde yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi, eğitime hazırlık ödeneğinin tüm eğitim ve bilim emekçilerine ödenmesi, tedavi giderlerimizin ödenmesinde yaşanan sorunların çözülmesi talebiyle yine alanlardayız. Bilindiği gibi eğitim emekçileri, her ders yılı başında Eylül ayının ilk iş gününden eğitim-öğretimin başladığı güne kadar, ders yılı sonunda ise Temmuz ayının ilk iş gününe kadar öğretmenlik mesleği ile ilgili seminer çalışmalarında belli günlerde normal mesai yaptıkları halde ek ders ücreti alamamaktadır. İki haftayı aşan seminer dönemleri için ek ders ücreti ödenmesini fedakarca görevlerini yerine getirmeye çalışan eğitim emekçilerine karşı yapılmış açık bir haksızlık olarak değerlendiriyoruz" dedi.

İstekleri konusunda da bir açıklama yapan Karabay, "Seminer dönemlerindeki ek ders ücretleri hiçbir kesintiye uğramadan eksiksiz ödenmelidir. Ders ve ek ders uygulamalarına ilişkin düzenlemeler, eğitim sendikalarıyla birlikte yeniden yapılmalıdır. Pek çok ilde ödenmesinde sorunlar yaşanan tedavi giderleri derhal ödenmeli, yaşanan mağduriyetler giderilmeli; tedavi giderlerinin karşılanması konusunda yeni mağduriyetlere izin verilmemelidir. Eğitime hazırlık ödeneği sadece öğretmenlere değil, eğitim ve bilim iş kolunda çalışan herkese bir tam maaş tutarında ve yılda iki kez ödenmelidir" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız