SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Açık Hava Konferansı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi 2010 yılı kültürel etkinlikleri kapsamında, Hazreti Muhammed'in aile hayatının anlatıldığı ve Dr. Reşit Haylamaz tarafından verilen konferans Sümerpark'ta gerçekleştirildi.

Konferansa ilişkin belediye basın bülteni şöyle:

"Malatya Belediyesi 2010 yılı kültürel etkinlikleri kapsamında, Peygamberimiz’in aile hayatının anlatıldığı konferansa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

27 Ağustos 2010 Cuma günü saat 22.00’da Abdullah Gül Parkı Aspuzuda Ramazan Geceleri Sahnesinde düzenlenen konferansa Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra Malatya Milletvekilleri Mehmet Şahin, İhsan Koca, Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Ramazan ayları geçmiş onbir ayı değerlendirdiğimiz, dayanışmamızın, birliğimizin ve beraberliğimizin doruğa çıktığı aylardır. İçinde bulunduğumuz bu güzel ayı inşallah bolluk içerisinde geçiririz.

Bugün ramazan etkinliklerimizi düzenlediğimiz bu sahnemizde çok değerli bir hocamızı ağırlıyoruz. Dr. Reşit Haylamaz hocamız bizlere Peygamberimizin Aile Hayatı ile ilgili bilgiler aktaracak. Malatya Belediyesi olarak Ramazan ayının Malatya’da çok daha renkli ve dolu geçmesi adına düzenlediğimiz etkinliklere vatandaşlarımızın ilgi göstermesi bizleri mutlu etmektedir. Abdullah Gül Parkı Aspuzuda Ramazan Geceleri Sahnesinde hem çocuklarımıza hemde büyüklerimize yönelik her gece birbirinden güzel ve eğelenceli programlar düzenlenmektedir” dedi.

Pakistan’da meydan gelen sel felaketinde hayatlarını kaybedenlere başsağlığı dileyen ve Pakistan’a yardım için insanların seferber olduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır; “Malatya’da da Sivil Toplum Kuruluşlarının başlatmış olduğu kampanyalara Belediye ve iştirakleri olarak ciddi manada katkı sağlayacağız” dedi.

Dr. Reşit Haylamaz ise Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in Aile Hayatı ile ilgili bilgiler verdi.

Evliliğin iki insanan tek bir insan haline gelmesi olduğunu belirten Haylamaz; “Biz genelde aile hayatımızın sağlamlığından bahsederiz. Belki batı ile kıyasladığımızda doğru ama bir hastalık halinde sirayet eden çözülmenin bizi de etkisi altına almaya başladığınıda üzülerek müşaade ediyoruz. Bunun temelinde bizim inandığımız değerlerden farkına varsakda varmasakda uzaklaşıyor olmamızın çok büyük etkisi var”dedi.

Dr. Haylamaz; “Peygamber efendimize daha peygamberlik gelmeden Hz. Hatice validemiz Peygamber Efendimize (S.A.V) o kadar inanmıştır ki Peygamber Efendimiz Nur dağının tepesine Hira Mağarasına gittiğinde ona bir kötülük yaparlar diye Efendimizin bulunduğu Nur Dağının etrafındaki dağların başına adamlarını yerleştirir nöbet tuttururdu. Evlilik böyle bir şey evlilik iki insanın ortaklaşa bir ticaret hane kurması değildir. Evlilik iki insanın tek insan haline gelmesidir. İki farklı fıtratın birinin diğerinde fani olmasıdır. Efendimize daha peygamberlik gelmeden önce bile annemizin tavrı budur ve bu tavır hüsnü kabul görür”dedi.

R. Reşit Haylamaz; “Efendimiz vefa insanıydı efendimizin hanesinde vefa da her konuda olduğu gibi zirvede temsil ediliyordu. Biz isteriz ki bir yuva kurulduğu zaman her şeyiyle mükemmel olsun. Muhatabımız olan insanın buna gücü varmı yokmu buna hiç bakmayız ve toplumsal bir baskı kurarız. Huzur maddi imkanlarla doğru orantılı değil. Peygamber Efendimiz (S.A.V) vefaya vefayla mukabele ederdi. Vefa bir ailede olmazsa olmaz en temel meseledir. İki tarafın birbirine vefalı davrandığı yerde problem olmaz. Bizim bugün en çok ihtiyaç duyduğunuz mesele bu. Biz yanyana gelmişiz ama kendimiz olarak duruyoruz ne annelerimiz öyleydi ne Efendimiz öyleydi. Risalet gibi en ciddi bir meseleyi temsil eden Peygamber Efendimiz ailesine geldiği zaman onlardan bir insan gibi duruyordu” şeklinde konuştu.

Program sonunda Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Dr. Reşit Haylamaz’a günün anısına kayısı kristali ve kayısı hediye etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız