SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Açık Kapı Politikası Uyguladık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:28:15
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Suriyeli mülteciler konusunda, “İmdat diyen ve canını kurtarmak isteyenler kapımıza geldiğinde biz o kapıyı kapalı tutamayız” dedi. 

Bir dizi programlara katılmak üzere Malatya’ya gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Malatya Valiliği’ni ziyaret etti.

Bozdağ’ın valilik ziyaretine, AKP Malatya milletvekilleri Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ve diğer bazı yöneticiler de katıldı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, basın mensuplarının sorularını da cevaplarken, Türkiye’ye gelen Suriyeli mülteci sayısının 200 bin’i aştığını ifade ederek, “Suriye’den Türkiye’ye gelmek isteyenleri biz tespit etmiyoruz. İmdat diyen ve canını kurtarmak isteyenler kapımıza geldiğinde biz o kapıyı kapalı tutamayız. Açık kapı politikamız bugüne kadar uyguladık. Mazlum ve mağdurun yanında olmamız, geleneğimizde var. Bu sadece bugüne mahsus değildir. Birçok ülkeden insanlar ülkemize geldi” dedi.

Barış süreci işleyişine de temas eden Bozdağ, “Terörü tamamen Türkiye’nin gündeminden çıkarmak kararındayız. 6 ayı geçen süre zarfında şehit düşen asker ve polisimiz yoktur. Kaçırılan görevliler ailelerine döndü. Mecliste çözüm için araştırma komisyonu kuruldu. Akil insanlar fotoğraf çıkardılar ve çalışmalarını raporladılar. Ülkemizin hayrına ve yararına sonuçlar çıkacağını ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.

Alevi açılımı çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Bekir Bozdağ, “Aleviler ilk defa devlet katında resmi bir muhatap buldular. Alevi çalıştayları yapıldı. Alevilerle ilgili birçok çalışma yapıldı.

Dersim hadiseleri diye bilinen ve ilk defa bir başbakan özür dilenmesi gerekiyorsa , ben alevi kardeşlerimizden özür diliyorum dedi. Özrü de hükümetimiz yaptı. Alevilerle ilgili konuşmaktan ziyade çözüm endeksli çalışmalar yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Vali Vasip Şahin ise ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirip, ”Malatya olarak, Türkiye’nin ekonomik ve kültürel gelişmesinin daha ileri taşınması noktasında üzerine düşeni en iyi şekilde yerine getirmeye gayret ediyoruz” dedi.

Vali Şahin, Bozdağ’a el dokuması halı hediye etti.

BELEDİYE'DE..

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Belediye’yi de ziyaret etti.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın ziyaretine, Vali Vasip Şahin, Milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin, H.Cemal Akın, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Meclis üyeleri ile kalabalık bir heyet eşlik etti. Bozdağ, Belediye’ye gelişi sırasında bina önünde çiçeklerle karşılandı.

Ziyaret sırasında Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a kısa bir brifing veren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Bozdağ’ı Malatya’da ağırlamaktan büyük bir onur duyduğunu belirtti. Yerel yönetimler olarak hükümetin başarılı hizmetleri doğrultusunda çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını belirten Başkan Çakır, öncelikle Belediye’yi daha dinamik ve verimli hale getirmek için Kent Bilgi Sistemini esas alarak çalışmalara başladıklarını söyledi. Tek merkeze sıkışan Malatya’nın daha sağlıklı büyümesi için alt merkez projelerini hayata geçirmeye çalıştıklarını ifade eden Çakır, bu doğrultuda 1/25.000 ölçekli plan hazırladıklarını kaydetti. Başkan Çakır ayrıca Belediye tarafından yapılan önemli hizmetleri kısa başlıklar halinde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a anlattı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Gerçekten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Büyükşehire yaraşır hizmetler yapmış durumda, tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum. Malatya’yı büyük bir değişim, dönüşüm kenti olarak görüyoruz. Belediye de bu işin öncülerinden. Onun için de başkanı tebrik ediyorum. Ekibini tebrik ediyorum. Seçimlerde de tabi Malatyalılar emeğe ve alın terine büyük önem veriyor. Ben eminim ki bu hizmetleri daha büyük bir biçimde takdir edecektir” dedi.

Belediyecilik konusunda hükümet olarak çok ciddi adımlar attıklarını kaydeden Bozdağ, “Özellikle Türkiye de Büyükşehir belediyecilik anlamında tarihi bir reforma imza attık. 1913 yılında çıkmış il özel idare yapısını değiştiren tarihi bir adım attık. Yüz yıllık bir yapıda reform yaptık. Şimdi büyük  şehrimizin sınırı ilin sınırı oldu. Bütün köyüne, mezrasına dağına, tepesine her yerine belediyemiz hizmet edecek ve inanıyorum ki çok da başarılı olacak” şeklinde konuştu.

Bozdağ, Malatya’nın Büyükşehir statüsüne kavuşması nedeniyle, büyükşehir statüsünün faydalarından bahsetti.

Ziyaret sırasında Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a kayısı kristali ile sepette yaş kayısı hediye etti.

AKP'DE..

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Malatya programı kapsamında AKP İl Başkanlığını ziyaret ederek, burada partililerle bir araya geldi.

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, “Biz Malatya teşkilat olarak 2014 yerel seçimlerine hazırlanıyoruz, koşturuyoruz. Malatya’nın 12 bin kilometresinin tamamın karış karış geziyoruz. Milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımız, teşkilatlarımız ayrı ayrı programlar yapıyorlar. Mahallelerdeki bütün yapılanmalarımızı tamamladık” dedi.

Yerel seçimlerle ilgili değerlendirme yapan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Partilerin dışında, partilerden daha fazla partici olan kesimler ve çevrelerde ayrı gayret içerisindeler. Herkes, ‘Biz bu seçimde AK Parti’yi biraz daha geriletmek, onun oyunu azaltmak için’ bir ittifak içerisinde hareket ediyorlar. Yani, gazetelerde falan ‘İttifaklar yapıyorlar, ediyorlar’ diye haberler çıkıyor. Bu haberler yeni değil, benim bildiğim. Her seçimde baktığımız zaman hangi belediye başkanı adayımız varsa, onun karşısında en güçlü parti hangisi ise diğer partilerin orada doğal bir ittifak yaptığını görüyoruz. Şuanda CHP’nin, başka partilerin değişik ittifak arayışları olsun diye haberler yapanlar var, manşet atanlar var, yorum yapanlar var. Onlar istedikleri kadar haber yapsınlar, manşet atsınlar, yorum yapsınlar, halk bildiği duayı okumaya devam edecektir” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ şunları söyledi: “Güçlü bir Türkiye’yi istemiyorlar. Onun içinde Türkiye’yi güçle yapan ne varsa, onların üzerine giden dışarıdan ve içerden yapılar var. Bugünün Türkiyesi ile dünün Türkiyesi mukayese edilemeyecek oranda değişmiştir. Eski Türkiye’ni rüyasını görenler, eski Türkiye’yi hayal edenler boşuna uğraşıyorlar.”

Bozdağ, Tarhan Erdem’in ortaya attığı bir iddiayı değerlendirerek, “Seçimleri nasıl sıhhatsiz, nasıl güvensiz, nasıl hileli bir seçim olduğunu ortaya koymak için çalışma yapalım ve Türkiye’nin seçimlerini hileli gösterelim diye bir yapı kurulabilir mi? Maalesef şimdi bizde böyle bir yapı, böyle bir platform oluşturan insanlar var. Şimdi oturup çalışıyorlar, seçimlere şaibe karıştırmak için. Allah, Allah. Türkiye yıllardır seçim yapar, seçimlerde biliyorsunuz bütün partiler yarışır. Yani 1980’den sonra yapılan bütün seçimleri hep beraber biliyoruz, seçime giren hiçbir parti ‘Seçime hile karıştırıldı da ben bu yüzden bu seçimi kabul etmiyorum’ dediğini duymadık. Türkiye’nin en iyi yaptığı, en şeffaf yaptığı, en sağlıklı yaptığı işlerin başında seçimler gelmektedir” ifadelerini kaydetti.

Bozdağ şunları söyledi: “Şuanda sermayeden epey imkanı olan CHP’nin arkasında önünde uğraşıyorlar. Yani bu iş parayla oluyorsa, dağıtsınlar parayı getirsin CHP’yi iktidara. Yani varsa öyle bir şey. Şu anda baya zenginlerle iş tutuyorlar. Bunların tamamı millete saygısızlıktır, millete hakarettir, bu milletin şerefine ve asaletine küfür anlamı taşır. Ama maalesef bunu yapıyorlar. Şimdiye kadar bu yaptıkları para etmeyince şimdi seçimlere hile karıştırıldı, seçimlerde şaibe oldu, seçimlerde böyle oldu, şöyle oldu diye bir platform oluşturmuşlar, bir mühendislik oluşturmuşlar, şimdiden Türkiye’yi karalama kampanyasına başlamış durumdalar.”

Bozdağ’a ziyaretin anısına yaş kayısı sepeti hediye edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız