SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Açık Kontenjanlar

A- A+ PAYLAŞ

Ortaöğretim Kurumlar Sınavı (OKS) sonuçları sonrası kayıt yaptıran öğrencilerden açık kontenjan kaldığı ve açık kontenjanlara da kayıtların 10 Ağustos'a kadar yapılacağı bildirildi.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Berk, okullarda açık kalan kontenjanların açıklandığını belirterek, "Kontenjanlara göre 6 - 10 Ağustos tarihleri arasında ikinci yerleştirme talepleri alınacak. 15 Ağustos tarihinde 2. yerleştirme sonucu açıklanacak. 16 - 22 Ağustos tarihleri arasında kayıt süreci başlayacak. 23 Ağustos tarihinde yeniden boş kontenjanlar açıklanacak. Bundan sonraki süreçte tercihte yükselme kayıtları alınacak. 2 - 4 Eylül tarihleri arasında bu işlem yapılacak" dedi.

Mahmut Berk, Malatya'da okulların açık kontenjanlarını ise şu şekilde sıraladı:

"Malatya Fen Lisesi 24, Battalgazi Anadolu Lisesi 10, Darende İclal Başer Anadolu Lisesi 30, Doğanşehir Anadolu Lisesi 20, Beydağı Anadolu Lisesi 11, Kernek Anadolu Lisesi 1, Anadolu Lisesi 24, Turgut Özal Anadolu Lisesi 21, Yeşilyurt Kolukısa Anadolu Lisesi 6, Akçadağ Anadolu Öğretmen Lisesi 11, Darende Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesi 10, Fehmi Gemuhluoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi 7, Darende Vaiz Oğullları Sağlık Meslek Lisesi Acil Tıp Teknikerliği 14, Darende Vaiz Oğullları Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik 8, Atatürk Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik 8, Atatürk Sağlık Meslek Lisesi Acil Tıp Teknikerliği 7, Atatürk Sağlık Meslek Lisesi Laboratuar Teknikerliği 9, Atatürk Sağlık Meslek Lisesi Tıbbi Sekreterlik 13, Battalgazi İHL ve Anadolu İHL 49, Darende İHL 46, Hekimhan İHL 47, Malatya İHL 35, Doğanşehir METEM Grafik ve Fotoğraf 19, Malatya Kız Meslek Lisesi Bilişim Teknolojileri 22, Kölük Anadolu Ticaret Meslek Lisesi 72, Anadolu Turizm Otelcilik Meslek Lisesi 57."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız