SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Açık Öğretimde 18 Bin Öğrenci

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da açık öğretim okullarına devam ederek mezun olan öğrencilere diplomalarını düzenlenen törenle verildi.

Halk Eğitim Merkezi'nin bahçesinde düzenlenen törene Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, Belediye Başkan Yardımcısı Abuzer Kabakaş, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Açık Öğretim Lisesi Müdürü Osman Özdemir, Malatya Halk Eğitim Müdürü Duran Şahin ile çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldılar.

Türkiye'de önemli bir görevi yerine getirdiklerini söyleyen Halk Eğitim Müdürü Duran Özkan, "Halk Eğitimi Merkezi olarak uygulamakta olduğumuz okuma-yazma kursları, mesleki kurslar ve sosyal ve kültürel kursların yanı sıra, 8 Mart 2006 tarihinde eğitim araçlarının kapatılması ile Açık İlköğretim, Açık Lise ve Açık Meslek Lisesi yeni kayıt yapma ve kayıt yenileme görevi Halk Eğitim Müdürlüklerine verilmiştir. O günden bu yana yürütmekte olduğumuz Açık Öğretim Bölümü'nde silik, donuk ve aktif olmak üzere 4 bin 210 Açık İlköğretim, 8 bin 190 Açık Lise ve 5 bin 600 Açık Meslek Lisesi olmak üzere 18 bin Açık Öğretim öğrencimiz bulunmaktadır. 2008-2009 eğitim-öğretim yılı içerisinde 267 ilköğretim, 244 lise ve 73 açık meslek lisesi olmak üzere 584 öğrencimiz diploma almaya hak kazanmıştır.Açık öğretimden şimdiye kadar 8 bin 138 öğrencimizi de mezun ettik" şeklinde bilgi verdi.

Açık Öğretim Lisesi Müdürü Osman Özdemir ise yaptığı konuşmasında artık gelinen noktada açık öğrenime olan ilginin arttığını vurgulayarak, "Açık Öğretim Lisesi, kredili sisteme göre eğitim-öğretim yaptığı için yılda en az 2 dönem mezun vermektedir. Açık Öğretim Lisesi'nden mezun öğrenci sayısı yılda 100 bine yaklaşmaktadır. 2009 yılı içerisinde Açık öğretim Lisesi 34 bin 134, Mesleki Açık Öğretim Lisesi'nden 9 bin, Açık İlköğretim Okulu'nda 25 bin 488 öğrenci mezun olmuştur. Bir yıl önce Açık Öğretim okullarında aktif öğrenci sayısı 400 binlerde iken bugün bu sayı 700 binlere yaklaşmıştır. Daha önce 90'a yakın merkezde Açık öğretim Okullarının sınavı yapılırken, bu gün bu sayı 400'lere yaklaşmıştır. Cezaevlerinde yaklaşık 10 bin mahkuma Açık Öğretim hizmeti verilmektedir" ifadelerini kaydetti.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, "Bugünkü tarih itibariyle Malatya'da 65 bin insanımız okuma -yazma bilmiyor. Bunlara yönelik çalışmaların yapılması gerekiyor. Açık öğretim için her türlü gayret gösteriliyor. Okuma-yazma konusunda çok ciddi çalışmalar yapılıyor" diye konuştu.

Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel'de "Anayasamızda eğitim eşitliği ile ilgili hükümler var. Ancak bunun uygulamasında, değişik sebeplerden dolayı Anayasal eşitlik bazen yerine getirilememektedir. İşte açık lise ve açık mesleki lisesi çeşitli sebeplerden eğitim haklarından yararlanamamış insanların bu haktan yararlanması için son derece önemli. Bu alanda ciddi anlamda bir açık ve ihtiyaç var" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından öğrencilere protokol üyelerince diplomaları verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız