SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Açık Olun, Saydam Olun"

0
Güncellendi - 2016-04-11 23:35:36
A- A+ PAYLAŞ

Gençlik Konseyi "Kürsü Sende" programında , CHP Battalgazi İlçesi Başkanı, eski Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu'nu ağırladı.

Battalgazi Belediye Meclis salonundaki programda konuşan Sarıoğlu, "Gençlik Konseyi Ahmet Bayduz başkanlığında her görüşten gencin kucaklaştığı dernek. Bunca bölünmüşlüğün ortasında, böyle bir oluşum gıptayla bakılacak bir gerçeklik, bu arkadaşlarımı kutluyorum!" diyerek konuşmasına başladı.

Sarıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Avrupa ülkelerinde her görüşten, her farklılıktan insan birbiriyle kardeşçe, dostça yaşıyor. Baro Başkanıyken, bir Aşure Günü etkinliğinde basına, 'Kayısı, fındık, üzüm, buğday, fasulye, nasıl bir kazanda kaynayıp yeni muhteşem bir tat oluşturuyorsa Anadolu insanı da böyle bir tattır; bu tadın adı Türk Milletidir. Eğer biz hangi kökten, hangi mezhepten olduğumuza, hangi partilere oy verip vermediğimize bakmaksızın birbirimizle dostluğumuzu, ilişkilerimizi, alışverişimizi sürdürürsek değil Bölgede, dünyada bile bileğimizi büken olmaz. İsrail Gazze'yi işgale girişmeden önce 'Türkiye ne der?' diye bir düşünür."

Sarıoğlu, "Geçmişte yöneticiliğini yaptığım bir Milli Anayasa Forumuna, hemşerimiz Recai Kutan'ın bir gazeteye verdiği röportajdan alıntı okuyarak başladım. Recai Kutan o konuşmasında, Anayasadaki Türk kavramın bir etnisite vurgusu olmadığını, Anadolu topraklarındaki tüm halkları kapsayan bir çatı adı olduğunu söylüyordu." dedi.

Sarıoğlu, aynı düzlemde devam ederek, "Terörün amacı da bu zaten, eylemsel, duygusal, çevresel olarak yurttaşlarımızı birbirinden ayrıştırmak ve nihai ereğine ulaşmak. Öyleyse bu oyuna gelmeyelim de gitmeyelim de! Terör tüccarlarına karşı en stratejik silahımız bu bence." dedi ve "Fransa'da milyonların terör karşıtlığında kenetlenmesine bakıp 'Terör Fransa'yı birleştiriyor, Türkiye'yi bölüyor.'" diye geçmişte yaptığı basın açıklamasına vurgu yaptı.

Sarıoğlu, " Başarının yolu çok çalışmaktır. Tevfik Fikret'in okullarda öğrendiğimiz, 'Vatan, çalışkan insanların omuzları üzerinde yükselir' sözünü yıllar, yıllar sonra kavrayabildik. Ailenizle iyi geçinin. Anneniz sizi gülerek karşılayabilmeli, kızarak değil. Bir okul, bir fakülte bitirmeyle, kendinizi yetkin, ailenizi cahil sanmayın. İsmet İnönü der ki 'Gittiğimiz her köyde en az bir profesör olduğunu düşünerek konuşurduk.' Yuva kurma sürecinizde ailenizin görüşlerine çok, çok değer verin. Çünkü onlar sizin bakmadığınız, bilmediğiniz pencerelerden de bakarlar ve sizin görmediklerinizi de görürler. Arkadaşlarınızı iyi seçin. İyi bir arkadaş ikinci bir kafadır, beyindir sizin için. Herkesten bir şey öğrenmeye çalışın. Herkesin haklı ve herkesten öğrenilecek şeyler vardır. Demokrasi de budur, çoğulculuktur zaten. Size yapılan bir haksızlığa hemen karşılık vermeyin. Hacı Bektaş'ın dediği gibi 'İncinseniz de incitmeyin!'. Hatasını anlaması için zaman tanıyın. Sokrat der ki 'Haksızlık yapmış olmak yerine, haksızlığa uğramış olmayı yeğlerim.' Mağdur olmayı sindirmek kolay ama haksızlık yapmış olmayı sindirmek zordur." dedi.

Sarıoğlu ayrıca, "Dürüst olun, sözünüzde durun. Herkes sizin aldığınız emaneti zamanında, zarar vermeden teslim edeceğinize inanmalı. Açık olun, saydam olun. Biri size baktığında içinizdekini görebilmeli. Duygu ve düşüncelerinizi paylaşın, iletişime açık olun. Arkadaşlarınızın başarılarını kutlayın, kulp uydurmayın. Kıskanç, haset olmayın. Bir düşünürün dediği gibi, Acıları paylaşmak iyi bir özelliktir ama başarıyı paylaşmak daha yüksek bir ruh halini gerektirir. Yine bir düşünürün dediği gibi basit yaşayın. Gösterişten kaçının. Gerçeklerinize bağlı kalın. Mevlana'nın dediği Olduğunuz gibi görünün... Ya da görünmek istediğiniz gibi olun." diye konuştu.

Bülten

Pano0üü1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız