SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Açık ve Gizli Baskı Var'

A- A+ PAYLAŞ

Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, ziyaretine gelen CHP il başkanı Veli Ağbaba'ya, 16 yıllık başkanlığı döneminde hiç bu dönemki kadar baskıyla karşı karşıya kalmadıkları iddiasını aktardı.

CHP il başkanının ilçe ve belde gezilerine ilişkin olarak partiden yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Hekimhan ilçesini ve bölgedeki belediyeleri ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Veli Ağbaba, Akçadağ ve Yazıhan’da düzenledikleri ve yüzlerce kişinin partiye üye edildiği “Büyük Buluşma”ların ilçelerde devam edeceğini söyledi.

“BÜYÜK BULUŞMALAR BAŞARILI OLUYOR”
CHP İl Başkanı Veli Ağbaba, önce Hekimhan CHP İlçe Örgütü’nü ziyaret etti. CHP İlçe Yöneticileri tarafından karşılanan Ağbaba, burada yaptığı konuşmada, “Yaklaşık 1 aydır, yani seçilmemizden bu yana çok hızlı bir tempoyla yönetimimizle beraber çalışmaya başladık. Çeşitli ilçelerde de etkinlikler yaptık. Yaptığımız çalışmalarla ilgili kısaca bilgi vermek istiyorum. Yaptığımız çalışmanın ilk büyük buluşma etkinliğini, basından izlediğiniz gibi Akçadağ’da başlattık. Burada geçmişte CHP’de görev yapmış ilçe başkanlığı, il genel meclis üyeliği, belediye başkanlığı, meclis üyeliği yapmış yani her türlü görevde bulunmuş arkadaşlarımızı küskün, dargın ama yüreği CHP sevgisi ile dolu sosyal demokrasisi ile dolu arkadaşlarımızı partide tekrar buluşturmak görevini üstlendik. Akçadağ’da çok başarılı olduk. Bunun arkasından hemen ikincisini Yazıhan’da yaptık, bütün belediye başkanlarımızla, il genel meclis üyelerimizle ve yönetim kurulu üyelerimizle orada büyük bir buluşma yaptık.

“KÖYLÜLERİN SORUNLARINI İNCELEYELİM”
Hekimhan bizim Malatya’da örnek aldığımız bir ilçemiz. Hem yapı itibariyle hem de buradaki başarı itibariyle Malatya’da örnek ilçelerimizin başında geliyor. Hekimhan’daki çalışmaları çok yakından takip ediyorum. Belediye başkanlarımızın çalışmalarını ve il genel meclis üyemizin çalışmalarını takdir ediyorum.
Hekimhan’da yapmak istediğimiz şu; başkanlarımızla görüşelim bir köy toplantısı yapalım. Hekimhan’da örnek bir toplantı yapalım. Merkez bir köy seçelim ve orada Malatya’da ve ilçelerdeki belediye başkanlarımızı parti örgütlerimizi toplayalım ve 4-5 tane köyü toplayalım. Köylümüzün sorunlarını yakından inceleyelim. Belediye başkanları, il genel meclis üyeleri ve partimizde görevli arkadaşlarımız köylünün sorunlarını bilsin öğrensin istiyorum”

Ağbaba’dan sonra söz alan CHP Hekimhan İlçe Başkanı M. Sait Çelebioğlu ise “Başkanıma ve yönetimine bu ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bizim de il başkanımıza bu konuda desteğimiz sonsuzdur. İl başkanlığımızın yaptığı böyle güzel bir etkinlik başlatmak için kollarımızı sıvamamız gerekmektedir. İleriki bir tarihte Hekimhan’da da büyük buluşmayı yapmanın onuru ve gururunu yaşatacağız” dedi.

Parti binasından ayrıldıktan sonra Hekimhan Belediye Başkanı M. Sait Özoğlu’nu ziyaret eden CHP İl Başkanı Veli Ağbaba, daha sonra parti yöneticileri ve belediye başkanlarıyla beraber Hasançelebi Belediyesi’ne geldi.

YILDIRIM: HİÇ BU KADAR BASKI GÖRMEDİK
Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, burada yaptığı açıklamada, Ağbaba ve parti yöneticilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederken, AKP hükümetini eleştirdi.

Yıldırım, şunları söyledi: “Bugün içinde bulunduğumuz ortamda bize moral verdiniz. Türkiye’ye baktığınızda kurumları işlemeyen bir devlet, kendisini devlet sanan bir hükümet tarafından yönetiliyoruz. Nasıl yönetiliyorsak. Bugün muhalefette olmanın sıkıntılarını yaşıyoruz. Ben 16’ıncı yılımı doldurdum belediye başkanlığında. Muhalefette olduğumuz dönemler de oldu iktidarda olduğumuz dönemler de oldu, ama hiçbir muhalefet döneminde bu kadar açık ve gizli baskılara maruz kalmadık. Belediyedeki hizmetlerde kaynak aktarmasında ayrımların bu kadar olduğuna yeni şahit oluyorum. Özellikle bu yıl olanlara kadar olanlara hiçbir şey demiyorum. Bariz şekilde Sayın Hekimhan Belediye Başkanımız da bunu görür. Hekimhan’da altı belediyeyiz. Altı belediye arasında, kendi belediyeleri arasında bile bir ayrıma gitmeye başladılar. Sosyal barış açısından bunu çok tehlikeli görüyorum. Umarım bu tutumlarından bir an önce vazgeçerler.”

Hasançelebi Belediyesi’nden ayrıldıktan sonra Güzelyurt Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları’nı da ziyaret eden Ağbaba, buradan beraberindeki yöneticilerle birlikte Kurşunlu Belediyesi’ne geçti.

AĞILBAŞI’NA ÇOCUK PARKI SÖZÜ
Darende’nin Ağılbaşı Belediyesi’ni de ziyaret eden Ağbaba ve CHP yöneticilerini Ağılbaşı Belediye Başkanı Cengizhan Kılınç karşıladı. Kılınç, ziyaretinden dolayı Ağbaba’ya teşekkür ederken, şunları söyledi: “Cumhuriyet Halk Partisi’nin İl Başkanı Veli Ağbaba başta olmak üzere değerli il yöneticileri, il genel meclis üyemiz sayın Hekimhan, Hasançelebi, Güzelyurt belediye başkanlarının ziyaretinden dolayı büyük bir onur duydum” dedi.

Yıllardır hükümetten hizmet ve destek alamayan Ağılbaşı Belediyesi’ne Hekimhan, Hasançelebi, Güzelyurt belediye başkanları katkı sağlayarak çocuklara oyun parkı yaptırma sözü verdiler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız