SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Açık ve Şeffaf Olacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:09:14
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, yeni dönemde Meclis Üyelerinin görev yapacağı sektör komisyonları kuracaklarını açıkladı.

Malatya TSO’da seçim sürecinin sona ermesinin ardından oluşturulan TSO Meclisi, yeni dönem ilk toplantısını yaptı. TSO Salonu’nda TSO Meclis Başkanı Sami Payza’nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda konuşan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya TSO’nun 90. kuruluş yıldönümünde bulunduğunu hatırlatarak, “Malatya TSO 1923 yılında kurulmuş. 90. kuruluş yılında Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’na yeni bir bina kavuşturmanın mutluluğu içindeyiz. İnşallah planlamamız Eylül ayı sonu itibariyle yeni binamızda, daha geniş fiziki imkanlar içerisinde, daha geniş alanlarda Malatya’ya hizmet etmenin mutluluğunu yaşayacağız. Mevcut binamız Malatya’nın büyükşehir olması ile birlikte bina olarak temsil noktasında yeterli görünmüyor” dedi.

Erkoç, “Yeni dönemde açık ve şeffaf olmayı bir kez daha teyit ediyorum. Açık şeffaf bir şekilde olacağımızı, her konuda bize sorunlarınızı ve taleplerinizi aktarabileceğinizi, eleştirilmesi gereken konularda da hiç çekinmeden eleştiri yapmanızı sizlerden bekliyorum” diye konuştu.

Yeni dönemde TSO Meclisi’nde üyelerin görev aldığı sektör komisyonları kurulacağını açıklayan Erkoç şunları söyledi:

“Malatya’nın ticaretinin birlikteliği adına yapılması gereken, oluşturulması gereken komisyonları oluşturup, Meclis’teki arkadaşlarımızı bu göreve verip, bu görevi yerine getirirken de yine raporlar hazırlayarak bize yön göstermelerini arzu ediyoruz. Daha çok üniversite-sanayi işbirliğini şehrin kalkınması adına öne çıkartmamız gerektiğini de vurgulamak istiyorum. Çünkü artık günümüzdeki emek yoğunluğundaki işten çok inovasyon dediğimiz teknoloji ürünlerine Malatya’nın yönelmesi gerekiyor. Bu noktada üniversite ile ciddi anlamda işbirliği içinde olmamız gerekiyor. Üniversite ile bugüne kadar Teknokenti kurduk, Tekmer’i oluşturduk, Teknoloji Transfer Merkezi’ni oluşturduk.”

TSO Meclisi’nde yeni dönemde kurulacak olan komisyonlar arasında dış fuar ve organizasyonlar için Dış İlişkiler Komisyonu’nun da olacağını belirten Erkoç, Meclis Üyelerinden kendi sektörlerindeki üyelerini sürekli ziyaret ederek, sorunları Meclis’e taşımalarını istedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız