SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Açıklama Bekliyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

ANKARA- Geçtiğimiz şubat ayında Ankara Dikmen’de ölü bulunan ve cenazesi doğum yeri olan Malatya- Hekimhan'da toprağa verilen Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi’nin 13 yıllık başkanı Behçet Oktay’ın “intihar ettiği”ne ilişkin savcılık kararına rağmen aylar sonra kamuoyuna yansıyan otopsi raporuyla birlikte Oktay ailesi soruşturmanın yeniden yapılmasını talep etmeye hazırlanıyor.

İddianın sahiplerinden Behçet Oktay’ın ağabeyi Nezih Oktay, son dönemde kendisi ve diğer aile bireylerinin basında sıkça yer alması üzerine yapılan eleştirileri hatırlatarak, “Türkiye’nin bir büyük değerinin kaybı konusundaki şüphelerimizi dile getiriyoruz. Kimseyi veya makamı suçlamıyor ve zan altında bırakmıyoruz” dedi.

‘Otopsi kısa sürdü’

Olayın ardından Olay Yeri İnceleme ekiplerinin çalışmasından otopsi sürecine kadar gerçekleşen süreçte yaşananlarla ilgili şüpheleri bulunduğunu kaydeden Oktay, “O güne ilişkin televizyonlardaki görüntülere baktığımda ilk 15- 20 dakikalık çalışmanın bir aracın farları ile bir kameranın ışığı altında yapıldığını görüyorum. Sözkonusu kişi kedi de değildi, tavuk da değildi. Şahit olduğum bir iş kazasında hayatını kaybeden işçinin otopsisi 8,5 saat sürdü, kardeşimin naaşını 2,5 saatte teslim ettiler” dedi.

Soruşturma sırasında, kendilerinin ilgili yerlere bir şey sormadıklarını, bu birimlerin de kendilerini çağırmadığını belirten Oktay, şöyle devam etti:

‘Çok içmezdi’

“Kardeşim 5 bin 500 kişiden sorumlu bir makamda bulunuyordu. 13 yıldır bu makamda bulunan kişinin psikolojisi bozuk olabilir mi? Kamuoyuna yansıyan kaburga kırıkları gibi şüphelerimizin dışında, son gecesinde birlikte olduğu arkadaşları neşeli olduğunu söylüyorlar. Sonra ne oldu, bunun aydınlatılması lazım. Yemek yedikleri gidilip acaba soruldu mu, araştırma yapıldı mı, bunu merak ediyoruz. İki cep telefonu vardı, bunların dökümleri alındı mı? Çünkü Behçet’i oraya kimin çağırdığı, ne için oraya gittiği ancak böyle anlaşılabilir. Arkadaşları 1,5 duble rakı içti diyor ancak raporlarda 194 promil görünüyor. Bunu uzmanlara sorduğumda 4-5 kadeh içilmesi gerektiğini söylüyorlar. Ama arkadaşlarına da hep söyler ki o iki duble rakı içer. Çünkü her an bir gelişme olup çalışabileceğini düşünür.”

Oktay, olayın hemen ardından da daha derin bir inceleme talebinde bulunabileceklerini ancak olayın şoku ve büyük üzüntüleri nedeniyle bunu düşünemediklerini de vurguladı.

AYNI EVDE OTURUYOR

Behçet Oktay’ın ölümü sırasında yanında bulunan Halil K.’nın ortadan kaybolduğu ileri sürüldü. Halil K.’nın, savcılığa verdiği cep telefonu numarası “kullanılmadığı” mesajı veriyor. Ancak Halil K.’nın olayın yaşandığı dönemde oturduğu apartmandaki komşuları, evde annesiyle yaşamayı sürdürdüğünü belirtiyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız