SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Açıklamalar Doğru Mu?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:01:12
A- A+ PAYLAŞ
 
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kahramanmaraş’ta vatani görevini yaparken, G-3 piyade tüfeğinden çıkan kurşunla hayatını kaybeden Malatyalı er Eren Özel’in ölüm sebebi ile ilgili yapılan açıklamalar sonrasında, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yanıtlanması isteği ile TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi.
 
Ağbaba'nın TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesi şöyle ; 
 
"Eren Özel, 8 Eylül 2011 tarihinde, Kahramanmaraş 5’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı Aksu Kışlası’nda askerlik görevini yaparken başından vurularak hayatını kaybetmiştir. Eren Özel’in ölüm sebebi ile ilgili ilk olarak intihar ettiği, sonrasında ise arkadaşı ile kavga esnasında vurulduğu belirtilmiştir.
 
Bu çerçeveden hareketle;
 
1-Eren Özel’in nöbet kulübesinde birlikte nöbet tuttuğu Ahmet Aktaş’a ait G-3 piyade tüfeğinden çıkan kurşunla hayatını kaybettiği öğrenilmiştir. Ölümün ardından askeri yetkililerin “Eren intihar etti” şeklindeki açıklamaları doğru mudur? Doğru ise açıklamayı yapan askeri yetkililer hakkında işlem yapılmış mıdır?
 
2-Piyade Er Eren Özel’in ölüm sebebi ile ilgili rapor Bakanlığınıza ulaşmış mıdır? Ulaşmış ise sonuç nedir?
 
3- Kamuoyunda Eren Özel'in Kürt ve Alevi kökenli olması ve babasının siyasi bir davadan tutuklu olması, tutuklu bulunan er Ahmet Aktaş'ın ise Yozgatlı milliyetçi bir genç olması cinayetin siyasi bir sebeple işlenmiş olabileceği konuşulmaktadır. Bakanlığınız tarafından olayın nefret suçu olma olasılığı değerlendilmiş midir?
 
4-2002 -2012 yılları arasında askerlik görevini yaparken hayatını kaybeden asker sayısı kaçtır?
 
5-Askerlik görevini yaparken vefat eden askerlerin, ölüm sebepleri nelerdir? İntihar eden asker sayısı kaçtır?
 
6-On yıllık dönemde intihar ettiği açıklanan askerlerin memleketleri nelerdir?

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız