SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Acil Afet Yardımı 7.9 Milyon

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Öznur Çalık, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın Malatya için bu yıl 7 milyon 936 bin liralık ödenek ayırdığını bildirdi. AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak da Toplum Yararına Çalışma Programları ödeneği konusunda açıklama yaptı.

ÇALIK'IN AÇIKLAMASI..
Çalık'ın, TBMM'deki sekreteryasından konuya ilişkin yayınlanan bülten şöyle:

"Ak Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, ilimize gerçekleştirilen afet ve acil durum yardımları konusunda çeşitli bilgiler verdi.

Genel olarak bir deprem bölgesi olan ülkemizde, Malatya'nın da deprem açısından hassas bir şehir profili arz ettiğini, fakat deprem ve diğer afetlerden en az zararla kurtulmak için bunlarla yaşamayı öğrenmemiz gerektiğini belirten Milletvekili Çalık şu açıklamalarda bulundu : “Her zaman dileklerimiz, Yüce Allah ilimizi ve ülkemizi tüm afet ve zararlardan korusun diyedir ancak doğa bize felaketi dayattığında, Hükümet olarak; Devlet olarak yapmamız gereken, hızla yaraları sarıp hayatı eski koşullarına döndürmektir. Bizler, bunun için çalışıyoruz ve emeklerimizin karşılığını alıyor olmak da bizleri gururlandırıyor.”

2009 yılı yatırım programında 323 konut, 119 ahır, 1 işyeri ve 1 altyapı projesinin tamamlandığını belirten Öznur Çalık, 2010 yılı yatırım programında ise 85 yerde 442 adet afet konutunun E.Y.Y (Evini Yapana Yardım) yöntemi ile yapılmakta olduğunu söyledi ve bu konutlar için 2010 yılında ayrılan ödenek miktarının 7 Milyon 936 Bin TL yi bulduğunun müjdesini verdi.

Hükümetin felaketlerle mücadele politikasının yalnızca konut yardımlarıyla sınırlı kalmadığını kaydeden Çalık, belediyelere de acil yardım kapsamında yapılan ödemelerin Ak Parti Hükümetleri öncesinde uygulanmadığına ve ilk kez; 2003 yılında çıkarılan kararname ile Belediyelerimizin bu yardımlardan yararlanabilir duruma geldiğine dikkat çekti. Çalık, “Bu, çok önemli bir gelişmedir, çünkü afetler bir sosyal devletin vatandaşının yanında olduğunu göstermesi için birer vesiledir. Ne yazık ki, olumsuz gelişmelerdir; ancak bizleri birbirimize yaklaştıran; bizlere, insanlığımızı ve muhtaçlığımızı anımsatan birer araçtırlar.” dedi.

Hükümetin tüm sosyal hizmetleri sunarken gösterdiği hassasiyeti felaket koşullarında ve ertesinde de gayretle, azimle ve yorulmadan sürdürdüğünü belirten Öznur Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü : “Sadece 2010 yılında Malatya Merkez ve ilçeler dahilinde belediyelerimize yapılan acil yardımların toplam miktarı 210 Bin TL’dir. Son 8 yılda ise ilimiz belediyelerine yapılan toplam yardım 2 Milyon 861 Bin TL’yi bulmuştur. Bu vesileyle, Başbakanlığımıza bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığımıza çok değerli katkıları için ilimiz adına teşekkürlerimi iletmeyi de anlamlı buluyorum. Bu, ciddi bir sosyal politika vizyonu üzerinde verilen emeklerin en güzel meyvesidir. Yeni afet bütçemizin ilimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”"

TYÇP ÖDENEĞİ..
Öte yandan AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak da TYÇP ödeneği konusunda bilgi verdi.

Ölmeztoprak'ın sekreteryasından konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"Ak Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, Türkiye İş Kurumu(İş-kur) tarafından Malatya’ya Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP) için bu yıl 3 milyon 58 bin 858 lira ödenek ayrıldığını bildirdi.

Milletvekili Ölmeztoprak,Türkiye İş Kurumu tarafından gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde Malatya İş-kur İl Müdürlüğüne ek ödenekler dahil edilerek Toplum Yararına Çalışma Programlarına (TYÇP) 3 milyon 58 bin 858 lira,Eğitim için 4 milyon 223 bin 24 lira ve kurullara da 251 bin 499 lira ödenek ayrılmış olup toplamda 7 milyon 533 bin 382 lira ayrılmıştır. Ayrıca bu kurumun iş gücü uyum hizmetlerinde düzenlemeler yapılmış olup iş gücü yetiştirme kurslarından 3 kez yararlanılabilecek ve Girişimcilik programına katılmak için kuruma kayıtlı işsiz olma, 18 yaşını tamamlamış olma, girişimcilik programından daha önce yararlanmamış olma şartları dikkate alınacak.Her bir programdan yararlanma süresi, 24 aylık süre içerisinde 6 ayı geçmeyecek. Programın bitiş tarihinden itibaren 24 ay geçmeden, aynı programdan yeniden yararlanılamayacak. Farklı iki program arasında en az 6 aylık süre bulunacak. Kursun iş yerleri veya iş yerleri ile işbirliği halinde teklif veren hizmet sağlayıcı kurum veya kuruluşlarca birlikte düzenlenmesi halinde kursiyerlerin en az yüzde 50'si, sınav tarihinden itibaren en geç 30 gün içinde işe başlatılmış olmak koşuluyla 3 aydan az olmamak üzere en az düzenlenen kurs süresi kadar, diğer hizmet sağlayıcılar ile düzenlenmesi halinde ise kursiyerlerin en az yüzde 20'si, sınav tarihinden itibaren 6 ay içerisinde ve 3 aydan az olmamak üzere en az düzenlenen kurs süresi kadar yüklenici veya yükleniciler tarafından istihdam edilecek dedi.

Ölmeztoprak, Ayrılan bu ödeneklerin büyük bir kısmı İl İstihdam Kurulu’nda kabul edilen meslekten işgücü yetiştirme, istihdam garantili, staj programları ve işsizlik sigortası maaşı alanlara yönelik meslek edindirme kursları kapsamında harcanacak.İşsizliğe karşı hayata geçirilen bu projelerle Malatya’nın çalışan sayısı artmış olacak dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız