SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Acil Değil, Sürekli İhtiyaç"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:18:10
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya’da Kızılay’ın kan bağış TIR'ına ilgi gösterilirken, kanın acil değil, sürekli ihtiyaç olduğu vurgulandı. 
 
Soykan Parkı’nda Türk Kızılay’ı TIR'ında kan bağışı toplandı. Kan toplanmasıyla ilgili bilgi veren Kızılay Sorumlu Doktoru Selvi Eroğlu, kan bağışıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yılın belirli dönemlerinde ilimize gelmekte olan bağış TIR'ı, vatandaşlarımızdan bir gün kendilerinin de kana ihtiyaçları olabileceğini düşünerek kan bağışına davet ediyoruz. Tansiyon ve kolesterolu düzenleme faydası var. Kalp damarlarını rahatlatıyor. Kalp krizi riskini azaltıyor. Stres ve baş ağrısını rahatlatıyor. Bazı kaşıntılara iyi geliyor.
18-65 arası sağlıklı her insan, erkekler 3 ayda, bayanlar 4 ayda bir kan verebilirler. Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır” ifadelerini kullandı.
 
Bu arada, kan veren vatandaşlardan kimisi dini ve sosyolojik açısından kan vermenin önemli olduğunu dile getirirken, kimisi de bir gün de kendisi veya bir yakınına kan ihtiyacı olacağı düşüncesiyle ihtiyacı olanlara kan verdiklerini ifade etti.
 
Diğer yandan, vatandaşların kanla ilgili taleplerini Alo 168’e 24 saat iletebilecekleri kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız