SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Acil' Hizmetiyle Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:55:50
'Acil' Hizmetiyle Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da yeni yapılan Devlet Hastanesi’nin acil servisin hizmet vermeye başladığı, diğer birimlerin de kısım kısım hizmet vermeye başlayacağı bildirildi.

Malatya İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzman Doktor Şükrü Özdemir, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Merkez kampusunda sadece poliklinik hizmetlerinin verilmesine devam edilecektir. Beydağı Kampusu; kadın doğum, çocuk ve fizik tedavi -rehabilitasyon hastanesi olarak hizmet vermeye devam edecektir.

Erişkin acil hizmetleri yeni hastane binamızda; kadın doğum ve çocuk acil hizmetleri ise Beydağı Kampusunda verilecektir.

Malatya Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği olarak taşınma sürecinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için hastane yöneticiliğiyle birlikte aylar öncesinde gerekli planlamalarımızı yaparak hizmette herhangi bir aksaklık yaşanmaması için bütün önlemleri almaya çalıştık. Hizmete açılacak 640 Yataklı Malatya Devlet Hastanesi’nin özellikli birimlerle halkımıza daha kaliteli hizmet vermek amacındayız. Bunların yanında birçok özellikli birimizde hastanemizin açılmasıyla hizmete girecektir.

Mevcut Malatya Devlet Hastanesi hasta odaları bakımından koğuş sistemi iken, Yeni hastanemiz 320 adet tek kişilik oda, 160 adeti ise 2 kişilik odalardan oluşmaktadır. Yeni odalarımızda hastalarımız için bütün ihtiyaçları göz önüne alınarak bütün odalarda tuvalet ve banyo yer almaktadır.

Acil servis; etkin bir triaj edebilecek, acil tıp uzmanlarımızla ve gerekli durumlarda hemen müdahale edebilecek, dahiliye, beyin cerrahi, nöroloji, ortopedi ve travmatoloji göğüs ve kardiyoloji gibi tüm branşlarda 24 saat ilgili uzman hekimlerce hizmet verilecektir.

Ayrıca tüm ilgili branşlarda 16.00 ile 23.00 saatleri arasında vardiya hizmeti verilmesine devam edilecektir. Çocuk, kadın doğum branşlarında vardiya poliklinik hizmetleri Beydağı Kampusunda verilecektir.

2. ve 3. basamak toplam 78 özellikli yeni doğan yoğun bakım, çocuk yoğun bakım, erişkin yoğun bakım yoğun bakım yatağı, önümüzdeki Süreçte özellikli birimler olarak aşağıda belirtilen birimlerde hizmete açılacaktır.

Kardiyo Vasküler (KVC) Ameliyatları ve Kroner Anjiografi, Tıbbi Onkoloji, Radyasyon Onkolojisi, Prenatal Merkez, yanık ünitesi, anne oteli, mevcut diyaliz cihazlarımızın yanında 9 yeni cihaz daha hastalarımıza hizmet verilecektir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız