SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Acil Olarak Yeni Ekonomik Program Gerekiyor..''

A- A+ PAYLAŞ

Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi'nin Ağustos ayı olağan toplantısında konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mucahit Fındıklı “2000 ve 2002 ekonomik krizinden sonra uygulanmasına başlanılan ekonomik kararlar 2004 yılı sonuna kadar başarı ile uygulandı, fakat 2005 yılı ilk 6 ayı için aynı şeyi söylemek mümkün değil, hükümet acil olarak yeni bir ekonomi programı uygulamaya koymalı ve bunu kararlılıkla uygulamalıdır” dedi.

TSO Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısı Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında yapılarak gündemdeki konular görüşüldü. Türkiye ekonomisinin son durumu Mücahit Fındıklı’nın sunumuyla sinevizyon eşliğinde üyelere anlatıldı.

“KASAMIZA GİREN PARA YOK”
Fındıklı özetle şöyle dedi:

“Önceleri perakendeci esnafın-tüccarın şikayet ettiği ekonomik kriz yavaş yavaş imalat ve sanayi sektörüne de sıçramış durumda. Esnaf ve tüccarımızın bir çoğu dükkanını siftahsız olarak kapatır duruma gelmiştir. Buna rağmen önde gelen ekonomi yazarları Türkiye ekonomisinin makro planda büyüdüğünü anlatıyorlar. Yazıyorlar çiziyorlar ama bu büyüme tabana yani bizlere yansımış değil. Bizim için önemli olan kasamıza giren paradır.” dedi.

“KEMAL DERVİŞ VE IMF’in PROGRAMI…”
Fındıklı, “ 2000 ve 2001 krizinden sonra ekonomi yönetiminin başına gelen Kemal Derviş’in IMF ile hazırladıkları ekonomi programı kararlı bir şekilde 2004 yılı sonlarına kadar uygulanmıştır. Fakat 2005 yılı ilk yarısında bu kararlılık gösterilememiş ve ekonomik programda ciddi oynamalar olmuştur. Ayrıca 2001’li yıllarda hazırlanan bu ekonomik program işlevini de yitirmiştir. Hükümet acilen yeni br ekonomik plan hazırlayarak kararlılıkla uygulamalıdır.

Türkiye’nin önemli miktarda ekonomik kaybına yol açan portföy işlemleri oynak ve risklidir. Ülkemiz ekonomisinde istikrar böyle oynak ve riskli, reel ekonomiden uzak işlemlerle değil üretim ve istihdamın artması ile sağlanır."şeklinde konuştu.

Toplantıda ayrıca, "Yatırımcının önünü görmesine yardımcı olacak, kaynak, bilgi ve altyapı gibi projeleri yatırımcının önüne getirecek işlevi üstlenecek ve yatırımcının zaman kaybını önleyecek olan DPT ‘ye bağlı bir Bölge Ajansının ilimizde kurulması için karar alındı.”diye konuşan Fındıklı son olarak “Ekonomide İstikrar istiyoruz, istikrarın sürekliliğini istiyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız