SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Acil Restorasyon Gerekli'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD)'nin kahvaltılı toplantısının konuğu Saadet Partisi genel başkanı Numan Kurtulmuş oldu. Kurtulmuş, yaptığı konuşmada Türkiye'de acilen ekonomik, siyasi ve hukuki restorasyonun yapılarak sosyal dokunun bozulmasının önüne geçecek önlemler alınması gerektiğini bildirdi.

Kurtulmuş'un katıldığı toplantıya ilişkin olarak MİAD tarafından yayınlanan bülten şöyle:

“Türkiye’nin acil çözüm bekleyen sorunları var. Acilen ekonomik bir restorasyonun yapılması, siyasi ve hukuki restorasyonun gerçekleştirilmesi ve sosyal dokunun bozulmasının önüne geçecek tedbirlerin alınması gerekiyor.” Saadet Partisi Genel Başkanı Numan KURTULMUŞ Türkiye’nin üç ana başlıkta yapılacak yenilenme yapması gerektiğini belirtti.

Malatyalı İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ile Saadet Partisi Başkanı Numan KURTULMUŞ ve Saaadet Partisi yetkililerinin katılımı ile düzenlenen kahvaltılı toplantı İstanbul Holiday İnn Bağcılar Otelde gerçekleştirildi. 05 Mayıs Salı sabahı MİAD Üyesi Bülent ARIKAN’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda ekonomik gündem ve son gelişmeler konuşuldu.

Kahvaltı sonrası toplantının açılış konuşmasını yapan MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus AKDAŞ; Malatyalı işadamları derneği olarak tüm siyasi partilere eşit mesafede olduklarını farklı düşünce yapılarına sahip üyelerin bir araya geldiği bir sivil toplum kuruluşu olarak çalışmalarını sürdürdüklerini, farklı görüşlere saygı duyduklarını, derneğin taraf olmadığını belirtti. AKDAŞ Saadet Partisi Genel Başkanı Numan KURTULMUŞ’la birlikte olmaktan kendisini ve partisinin görüşlerini birinci ağızdan dinlemekten mutlu olduklarını söyledi.

Konuşmasında son ekonomik gelişmelere değinen Numan KURTULMUŞ son ekonomik krizin konjonktürel bir kriz olmadığını Türkiye ekonomisinin ilk kez yapısal olarak bozuk bir halde krize yakalandığını ifade etti. Kurtulmuş, "Önemli krizlerden biri paradigma krizidir. Küçüklerin büyükler tarafından yutulduğu, sadece güçlünün ayakta kaldığı, ekonominin sosyal tarafının göz ardı edildiği ekonomik modeldir. Dünyadaki krizin temel nedeni budur. Türkiye ise 2000'li yıllarda 17. IMF protokolü ile birlikte, böyle bir sürece girmiştir. 2000'li yılların başı en az 1960 ve 1980 ihtilali kadar önemli bir tarihtir. Türkiye'de ekonomi politiğin ve buna bağlı olarak siyasal yapının da değiştiği bir sürecin başlangıcıdır. Zaten bu dönemden sonra da Türkiye'de bir siyasi anafor ortaya çıkmıştır" diye konuştu.

Türkiye'de siyasi ve hukuki yapının yenilenmesi için yen bir Anayasa'ya ihtiyaç olduğuna işaret eden Kurtulmuş, "Anayasa Mahkemesi senato gibi görev yapıyor ve hukuk tekniği bakımından milletin istediği bir Anayasa'yı yapma imkânı kalmamıştır. Bu nedenle de köklü bir Anayasa'nın yapılması için kurucu meclise ihtiyaç vardır. Bunu ancak kurucu meclis yapabilir" dedi. Kurtulmuş, milletin demokrasinin seçme ve değiştirme görevini yerine getirdiğini ama denetleme görevinin milletin elinden alındığına işaret etti.

Türkiye'de potansiyel çatışma alanları oluşturulduğunu belirten Kurtulmuş, bu durumun sosyal dokuyu tahrip ettiğini belirterek, "Türkiye'nin bütün bu unsurlarının Cumhuriyetin özde, özgür, kurucu ve eşit vatandaşları olduğu mantığıyla bu sorunları çözmeye çalışmalıyız. Sosyal dokuyu tehdit eden çok önemli sorunlardan biri de, ahlak erozyonu ve aile yapısının dağılmasıdır. Maalesef Türkiye boşanmaların arttığı bir ülke haline gelmekte aile yapısı bozulmaktadır. Bu konuda da önlemler alınması gerekmektedir" dedi.

Dubai Modeli

2000'li yıllardan itibaren Türkiye'nin önüne "Dubai Modeli" diye bir model getirildiğini belirten Kurtulmuş, "Bu modelin özeti Türkiye üreten, istihdam oluşturan ve güçlü kendi kendine yeten bir ekonomik yapı içerisinde olmasın. Türkiye küresel şirketlerin operasyon yaptıkları bir ülke haline gelsin ve özellikle uluslararası finans kapitalizminin merkez ülkelerinden biri olsun. Bu model, müstemleke tipi bir ekonomik bir modeldir. Yanlış bir modeldir ve iflas etmiştir. Bunu biz 10 senedir söylüyoruz. Bu modeli Dubai ya da Singapur'da yapabilirsiniz ama Türkiye'de yapamazsınız. Herkes açısından tezgâh dağılmıştır. Esnaf ve sanatkâr kendi sırtına yüklenen 16 kalem vergi yükünü kaldıramaz hale gelmiştir." şeklinde konuştu.

Toplantı sonunda MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus AKDAŞ katılanlara teşekkürlerini sunarak kapanış konuşması için İHKİB Başkanı ve aynı zamanda MASTÖP Başkanı Hikmet TANRIVERDİ’ye söz verdi. TANRIVERDİ “Güzel bir buluşma oldu. Ekonomik gündemi daha detaylı ele alacağımız toplantılar düzenlemeliyiz. Bugün burada olması ve paylaşımlarından dolayı Numan Bey’e teşekkür ediyoruz.” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız