SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Acil Sağlık Eğitimi Verildi

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:35:19
Acil Sağlık Eğitimi Verildi
A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın UNICEF destekli uyguladıkları “Minik 112 Projesi” çerçevesinde Malatya Hidayet İlkokulu’nda acil sağlık eğitimi verildi. 

İlköğretim çağındaki çocukların duyarlılıklarının ve bilgi seviyelerinin artırılması, kazalara maruz kalmaların azaltılması, 112 Acil Sağlık Hizmetleri ile nasıl temas kuracaklarını göstermek ve gereksiz aramaları azaltmak, koruyucu önlemleri kullanma becerilerinin geliştirilmesi, olağan dışı durumlarda davranış becerilerinin geliştirilerek, kaza sayısı, yaralanma sayıları ve kazalara bağlı ölümlerin azaltılması gibi hedeflerle yola çıkan “Minik 112 Projesi” kapsamında Hidayet İlkokulu 4. sınıf öğrencilerine yönelik acil sağlık hizmetleri hakkında bilgi verildi.

Okul multivizyon sınıfında gerçekleştirilen eğitimlere 4.sınıfta okuyan 243 öğrenci katılarak, 112 ne zaman aranmalıdır?, 112 acil hattı neden gereksiz yere meşgul edilmemeli?, 112 acil hattı arandığında nasıl konuşulmalı? gibi birçok sorunun cevabını öğrendiler. Ayrıca okul bahçesinde tam donanımlı bir ambulansı da inceleme imkanı bulan çocuklar ambulansın içindeki tıbbi araç, gereç ve donanım hakkında bilgilenme imkanı buldular.

Proje kapsamında eğitimleri veren Malatya Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğünde görevli hemşire Medine Açıkgöz, öğrencilerin merak ettiği soruları cevaplayarak minik çizgi film ve sunumlarla çocukların daha kolay öğrendiğini, bu sebeple Hidayet İlkokulu'nda yaptıkları çalışmanın keyifli bir şekilde geçtiğini söyledi.

Hidayet İlkokulu Müdürü Ergün Taşçı ise, Sağlık Bakanlığı’nın Milli Eğitim Bakanlığıyla okullarda uygulanmak üzere UNICEF destekli olarak başlattıkları bu projenin son derece önemli olduğunu, öğrencilere erken yaşlarda verilen bu eğitimlerin toplumun geleceğine yön vereceğini, 112 ve diğer hizmet kaynaklarının doğru kullanılırsa etkinliğinin ve verimliliğinin artacağını, bu noktada eğitimin fert ve toplum bazında ne kadar hayati bir öneme sahip olduğunu belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız