SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Acil Servis Hikayeleri Kitaplaştırıldı

0
Güncellendi - 2016-06-27 03:37:34
Acil Servis Hikayeleri Kitaplaştırıldı
A- A+ PAYLAŞ

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) tarafından düzenlenen "Acilin Öyküsü 2016" adlı ödüllü yarışmada dereceye giren ve seçilen bazı öyküler, kitaplaştırıldı.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Yakıncı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, acil servislerin toplumun aynası olduğunu söyledi.

Hastanelerin işleyişini anlamak için acil servislere bakılmasının yeterli olacağını belirten Yakıncı, acil servislerle yaşananları hiçbir tıp dalında bulmanın mümkün olmadığını ifade etti.

Acil servislerin aynı anda komedinin de dramın da trajedinin de yaşanabildiği mekanlar olduğunu aktaran Yakıncı, "Acil tıp, zor, emek ve özveri isteyen bir daldır. Anlatılacak çok öyküleri vardır burada çalışanların. Bu amaçla ATUDER tarafından öykü yarışması düzenlendi. Yarışmaya sadece Türkiye'den değil yurt dışından da katılım oldu. Yarışmaya Almanya, Makedonya, Japonya, ABD, Avusturya ve Türkiye'den 258 öykü gönderildi. Bu öykülerden ön seçici kurulun yaptığı değerlendirme sonucu 46 eseri belirleyerek bunları kitapta bir araya getirdik." dedi.

Prof. Dr. Yakıncı, yarışmada "Ülke Ülke Dolaşan Şarapnel" öyküsüyle Fatih Sağlam ve "Bu Dünyadan Bir Deniz Geçti" öyküsüyle Aynur Eğitmen'in birinciliği, "Ağabeyimin Sesi" öyküsüyle Eşref Karadağ ve "Nergis" öyküsüyle Neslihan Arslan'ın ikinciliği, "Zeynep" öyküsüyle Fahri Yılmaz ve "Kar Kesiği" öyküsüyle Yasin Mortaş'ın üçüncülüğü paylaştığını kaydetti.

Yakıncı, yarışmada birincilere 3 bin, ikincilere 2 bin, üçüncülere ise bin lira ödül verildiğini, ikincisini gerçekleştirdikleri yarışmayı geleneksel hale getirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

AA

acilkitap

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız