SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Devlet Hastanesi Acil Servisi Sil Baştan

0
Güncellendi - 2016-01-23 00:53:58
Devlet Hastanesi Acil Servisi Sil Baştan
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Devlet Hastanesi acil servisinin bir bölümünde yaklaşık 3 aydır devam eden yenileme çalışmaları tamamlandı.  Açıldığı ilk günden itibaren fiziki yetersizlik ve yaşanan karmaşa ile kamuoyunda eleştiri konusu olan Yeni Devlet Hastanesi Acil Servisi, tadilat çalışmalarının ardından son derece modern bir görünüme kavuştu.

Hastanenin yenilenen acil servisinde,  genel durumu itibariyle ayaktan tedavisi sağlanabilecek basit sağlık sorunları bulunan hastalar için yeşil alan, orta ve uzamış dönem belirtileri olan ve ciddiyet potansiyeli taşıyan durumlar ile acil olarak eş zamanlı değerlendirme ve tedavi gerektiren durumlarda hastaların hiç bekletilmeden tedavi edileceği sarı ve kırmızı alanlar oluşturuldu.  Bütün bunların dışında ayrıca, acil laboratuvar, çocuk travma, özel jinekolojik muayene odası, banyo, toplantı salonu ve helikopter pist gibi birçok yeni ünite yer alıyor.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hilmi Ataseven,  beraberinde Tıbbı Hizmetler Daire Başkanı Vahap Boztepe ve Hastane Yöneticisi Erhan Berk ile birlikte yenilenen alanları basın mensuplarına gezdirdi.

“2015 yılında acil servise 750 bin kişi başvurdu”

de0319aa-f70e-4e38-bedb-4d6a881fa507Malatya Devlet Hastanesi acil servisinin çok yoğun olduğunu, 2015 yılında 750 bin kişinin acil servise başvurduğunu söyleyen Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hilmi Ataseven, “Malatya Devlet Hastanesi acil servisteki tadilatımızın birinci kısmını tamamlamış bulunuyoruz.  Yarından itibaren yenilenmiş bu yerimizde hizmet vermeye başlayacağız. Kalan ikinci kısmını da Şubat sonu itibariyle bitirmeyi planlıyoruz. 2015 yılı itibariyle devlet hastanesi acile gelen hasta sayısı 750 bin. Bu çok ciddi bir rakam. Bu yoğunlukta önceki fiziksel alanda karmaşa oluyordu. Bu tadilatla bu karmaşayı ortadan kaldırmayı hedefledik. Acil servisimiz, yenilenen haliyle Malatyalı hemheşrilerimizin hizmetinde olacak” dedi.

"Örnek bir acil servis oldu"

Acil serviste bundan böyle hem muayene hem de laboratuvar ve diğer tetkik hizmetlerinin verileceğini aktaran Hilmi Ataseven, “Aynı zamanda  bu tadilat sonrasında triyaj sistemi de uygulamış olacağız. Gelen hastalar, aciliyet durumuna göre ilgili alana yönlendirilmiş olacak.  Daha önceki acil serviste binanın getirdiği düzensizlik ortadan kaldırılmış oldu. Hekimlerimizle, hastalarımızla ve sağlık çalışanlarımız adasında yoğunluktan kaynaklanan bir düzensizlik vardı. Şimdi artık bu düzensizlik ortadan kalktı ve laboratuvar hizmetleri daha kolay ve hızlı olacak.  Hastanede artık yeşil, kırmızı ve sarı alanlar var.  Yeşil alana gelen hastalar artık mevcut hastane yoğunluğuna girmeden muayenesi yapıldıktan sonra reçetesini alıp gidecek. Sarı ve Kırımızı odalara daha ciddi hastalar yönlendirilecek. Böylece acilde daha profesyonel hizmet verilmiş olacak.  Çocuk travma bölümünde ise, erişkinlerden çok daha farklı ve üçüncü basamak düşeyinde hizmet verecek bir bölüm olacak.  Malatya’ya yakışan bir acil servis oldu” diye konuştu.

Doç. Dr. Ataseven, acil servisin yenilenmesinde katkı sağlayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş’e teşekkür etti.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • EROL DÜNDAR (7 yıl önce)
    Böyle bir acil servisin Malatya ya kazanılmasıya övünç duyulması gerekirken Millet yine eleştirecek bir şeyler bulmuş. Bu açilinrevizyonu sırasında harcanan para genel bütçe den karşılanmıştır. Acil servisimiz afet vb durumlarda bir günde 5000-6000 kişiye hizmet verebilecek bir duruma getirilmiştir Halı Hazırda 1500-2000 hastaya hizmet vermektedir En son yapılan kalite ölçülerinde hasta mennuniyetimiz %96 çıkmıştır.Hal böyleyken çalışanları bu işe katkısı olan sayın başhekimim Erhan beyi ve ekibinin yaptıklarını eleştirmek acımasızlık olur. Böyle bir acil servis Malatya halkına yakışır.
    0
    0
    Yanıtla
  • ömer (8 yıl önce)
    İç dekor yerine çalışan personellerinizi biraz daha eğitim verseniz daha iyi olur. Geçen cuma akşamı acile gittim bir bayan dr sözde tedavi etti,alakası yok bi tahlil yapmadan ilaç yazıyor iğne yazıyor. Dekor ÖNEMLİ değilllll. Bilgi önemli (Kanser hastasına takım elbise giydirseniz fark eder mi)
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilal Hoca (8 yıl önce)
    Hastanemiz çok güzel,verdiği hizmetlerden memnunuz.Olabilir yenilenebilir daha modern bir yapıya kavuşabilir.İnsanları eleştirmeyin.Verilen hizmetlere karşı nankör olmayalım. Elazığ'da böyle bir hastane mi var?
    0
    0
    Yanıtla
  • eda (8 yıl önce)
    Hayırlı olsun.Malatyamıza belli oluyo çalışanların kazancının nerelere gittiği,personelin dönerlerinden kesip nerelere harcandığı,çalışanlara sordunuzmu haklarını helal edeceklermi,iki yıl önce yapılan hastanenin tadileta girdiği nerede görülmüş,kısaca şunu demeli rabbim buradaki sorumluları bildiği gibi yapsın,ben hakkım varsa helal etmiyorum kimseninde ettiğiniyorum sıradan bir vatandaş olarak.
    0
    0
    Yanıtla
  • neşeli (8 yıl önce)
    HELAL OLSUN ADAMLARA .MALATYA'DA İKİ HASTANEYİ TEK HASTANEYE DÜŞÜRÜP BİR YIL İÇİNDE TONLARCA PARACIKLARI HARCAYIP BİZLERE ACİL KAZANDIRMIŞLAR.NE YAPALIM AYAKTA MI ALKIŞLAYALIM MI?
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL DÜNDAR (7 yıl önce)neşeli isimli kullanıcı yorumuna
    Tek hastane mevzusuna itirazım yok ama tonlarca para paradan ne kastettiğinizi anlayamadım Acil serviste 7 yıldır çalıştım halada çalışıyorum hakikaten Malatya yakışan bir acil servis kazandırdı erhan hocam erkan müdürüm ellerine sağlık. Para harcanacaksa böyle işlere harcarsın kamuda
    0
    0
    Yanıtla
  • ak partili (8 yıl önce)
    HASTANE DAHA 3 YILDIR YAPILDI NE YENİLEMESİ BU HASTANE. YAPILIRKEN NERDEYDİNİZ Bİ DE MODERN HASTANE DEMİSLER YAZIK HARCANAN PARALARA YAZIKLAR OLSUN MALATYANIN BASINDAKİ YÖNETİCİLERE
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Yılmaz (8 yıl önce)
    Aslında diğer kısımların da yenilenmesi gerekiyor. Çünkü acilali 30 yıl oldu. eskidi?
    0
    0
    Yanıtla
  • denver (8 yıl önce)
    Yenileme yapılması lazım tam anlamıyla özen gösterilmedi. Umarım düzeltildikten sonraki süreçlerde tekrardan düzenli , bakımlı halde muhafaza etmeleri için yetkililer hem fikir olur . Düzen , disiplin iş bilinci öenmli saglık şakaya gelmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • misafir44 (8 yıl önce)
    hastane yapılalı kaç sene oldu ki acil servisi yenileme ihtiyacı gerekti ?
    0
    0
    Yanıtla
  • çetin (8 yıl önce)
    sanki sıfırdan hastane açılıyor. keşke araştırmanın birebir aynısını yapsalardı.
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇİFTÇİ44 (8 yıl önce)
    Ne kadar paracıklar paracıklar harcanmış ? Merak konusu toplum ve vatandaş nezninde
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (8 yıl önce)
    Tabi Canım Malatya'ya yakışır 1300 yataklı 2 hastaneyi kapatıp 600 yataklı tek hastane yapıp onu da 3 sene olmadan yenilemek hastane yapılırken aklınız neredeydi gözünüz görmedi mi
    0
    0
    Yanıtla