SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Acil Servisi Yeniden Düzenliyoruz..''

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) Başhekimi Doç.Dr. Mutlu Meydanlı, halen 700 yatakla hizmet veren Tıp Merkezi’nin 2. katında bulunan ve uzun süreden beri hizmete açılmayı bekleyen 150 yataklı ünitenin yıl sonuna kadar hizmete gireceğini söyledi. Başhekim Meydanlı, fiziki konumu iyi olmayan Acil Servis’in de yeniden yapılacağını bu nedenle yaklaşık 2-2.5 ay süreyle Acil Servis Hizmetinin mevcut yerin 1 kat aşağısında verileceğini belirtti.

Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Doç.Dr. Mutlu Meydanlı, düzenlediği basın toplantısında kendilerinin göreve gelmesinin üzerinde 1 yıl geçtiğini belirterek bu süre içerisinde Turgut Özal Tıp Merkezi’ne gerçekleştirilen hizmetler ve düzenlemeler konusunda bilgiler verdi.

Başhekim Yardımcıları ve Hastahane Başmüdür ve Müdürleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Meydanlı, 1 yıllık süre içerisinde hastahanenin önemli sorunlarının giderilmesine yönelik çaba gösterildiğini, yeni birimlerin hizmete açılmasının yanı sıra, yeni düzenlemelere de gidildiğini belirtti. Başhekim, hastaların özellikle yoğun bakım ve ameliyathanelerdeki durumlarının yakınları tarafından izlenmesini ağlamak için on-line bilgi akışlı ekran yapıldığını ve oturma grupları oluşturulduğunu söyledi.

Merkezde en önemli sorunların başında gelen hastaların polikliniklerde yaşadığı sıkıntıların giderilmesi için sıramatik uygulamasını başlattıklarını, bunun poliklinik dışında kan alma ünitesinde de gerçekleştirildiğini belirten Meydanlı, merkezin bazı fiziki ve hijyenik sorunlarının giderilmesi içinde bir yıl içerisinde önemli çalışmaların yerine getirildiğini söyledi ve şöyle devam etti:

“ Hastahanemizin en önemli birimlerinden biri olan Acil Servis Ünitesi fiziki anlamda uygun değil. Onun için buranın yeniden çağdaş ülkelerde ve büyük merkezlerdeki benzeri bir projeyi hayata geçirmek için çaba gösteriyoruz. Projesi çizildi ve kısa süre içerisinde çalışmalara başlanacak. Tabi bu çalışma nedeniyle mevcut Acil Servis Ünitesi bir kat aşağıya taşınacak. Bu hizmeti yaklaşık 2-2.5 ay orada yürüteceğiz” dedi.

Meydanlı, tek düşüncelerinin merkezlerine gelen hastaya en iyi şekilde sağlık hizmeti sunmak olduğunu bu kapsamda yürütülen çalışmalar içerisinde 150 hasta yataklı ünitenin hizmete girmesi içinde çalışıldığını ifade etti.

Başhekim Meydanlı, uzun süreden beri hizmete açılmayı bekleyen 150 yataklı ünitenin yıl sonuna kadar hizmete girmesiyle, diğer ünitelerde zaman zaman yaşanan yatak sıkıntısının da ortadan kalkacağını ifade etti.

HABER-FOTO: Görüş Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız