SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Acil Su Sorunumuz Mevcut"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:06:20
A- A+ PAYLAŞ

AKP mahalle toplantılarını sürdürüyor.

NİYAZİ MISRİ'DE..

Mahalle toplantısına, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AKP İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkci ve mahalle sakinleri katıldı.

Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya'nın Büyükşehir olması ile birlikte başta Malatya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere iki merkez ilçede yeniden yapılanma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, hizmetleri bir bütün olarak yürüttüklerini söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, "Enerjimizi kendimiz üreteceğiz. Çöp sahanın orada enerji üretilmektedir. Trambusun kullanmış olduğu enerjiyi biz vereceğiz. İçme suyu başta olmak üzere acil su sorunumuz mevcut. Çözüm bulacak noktada yok. Bölgelerimizin su sorunu için elimizden gelen tüm çalışmaları yapıyoruz" diye konuştu.

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkci ise, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine dikkat çekerek, "Başbakanımız cumhurbaşkanı adayımız, inşallah 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanımız Erdoğan, yeni Türkiye’yi, 2023’ü, 2053’ü ve 2071’i temsil ediyor. Diğer adaylar da faili meçhullerin olduğu karanlık eski Türkiye’yi, vesayet dönemlerinin, statükonun olduğu, ekmek, yağ kuyruklarını, Türkiye’nin o sıkıntılı süreçlerini, tablolarını temsil ediyor. Her zaman bu coğrafyada millet kazanmıştır. Bu sefer de statükonun adayı ile milletin adayının yarıştığı bu seçimde yine millet kazanacaktır. Çankaya Köşkü’ne de milletin direk olarak seçtiği bir başkan ile beraber herkes ve her kurum millete göre hiza almış olacak. Türkiye, anayasa değişikliğiyle cumhurbaşkanını halka seçtirerek, artık geri vitesini iptal eden, sadece ileriye bakan ve Türkiye'yi her gün, ay ve yıl ileriye götürmenin mücadelesi içerisinde olacak bir ülkedir" dedi.

Tüfenkci, Türkiye’nin yeni bir gelecek oluşturduğunu ifade ederek, "300 milyarlık bir ekonomik büyüklükten, 900 milyar dolarlık bir büyüklüğe sıçramanın anlamı açıktır. Şimdi Türkiye bulunduğu bu yerden, yeni bir gelecek yaratmak durumundadır. Bu gelecek perspektifinde bölgede “lider bir konumda” olmak, “küresel ölçekte söz sahibi”, toplumsal düzeyde ise açık toplum, daha ileri demokrasi, çoğulculuk ve entegrasyon sorunlarını aşmak öncelikler bulunmaktadır. Bütün bunlar, gelecek için yürünecek bir yolun işaret taşlarıdır’’ şeklinde konuştu.

YAKA MAHALLESİ'NDE..

AKP İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkçi, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AKP Yeşilyurt Merkez İlçe Başkanı Bayram Taşkın ve beraberindeki heyetle, teravih namazı sonrası Yaka Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Başbakan Erdoğan’ın Hak’ın ve halkın yanında olan bir Cumhurbaşkanı olduğunu ifade ederek, ‘’AK Parti olarak biz tarafsız Cumhurbaşkanı olmasın, tarafını belli eden bir cumhurbaşkanı olsun. Filistin’den yana tarafını belli eden biri olsun. Mazlumdan, fakirden, fukaradan ve yetimden yana tarafını belli eden bir cumhurbaşkanı olsun. Bunun için biz tarafsız değil tarafını milletten yana, milletin yanında yer alan bir cumhurbaşkanı olsun istiyoruz. Ne sağdan olsun, ne soldan olsun milletin adamı olsun. Sizin ve bizim içerimizden çıkan rotasını milletin belirlediği, istikametini milletin çizdiği, halkın ve hakkın yanında olan bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Bu cumhurbaşkanları o makamlarda sadece noterlik görevi görmesin. Sadece kabullerle vaktini geçirmesin. Bu milletin yol sorunu ve su sorunuyla da ilgilensin. İlk defa bu millet kendi içinden çıkan kendi gibi düşünen, bizim gibi inanan bizim değerlerimize sahip samimi içten ve bu millete sevdalı bir insanı AK Parti cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdi. Bu ülkenin sorunlarını bilen, bu ülkenin hamuru ile yoğrulmuş yerli değerli ve bu ülkeye hizmeti ile geride bıraktığı eserleri ile sizlerin takdirini kazanmış bir insanı Recep Tayyip Erdoğan’ı aday gösterdik. Biz biliyoruz ki Recep Tayyip Erdoğan gibi bir insan Türkiye’nin kalitesini bir kat daha artıracak’’ dedi.

Tüfenkci, Filistin davasına tarafsız kalalım diyen, başörtüsünü gelenek olarak gören bir adayı bu milletin kabul etmeyeceğini ifade ederek, ‘’Gençliğinden beri bu siyasi hareketin içinde olan millete sevdası ile milletin gücünü arkasına alan önce hizmet, önce millet diyen sizin iradenize sahip çıkan bir liderin Çankaya’da olmasını istiyoruz. Artık milletin oyu ile seçilen bir cumhurbaşkanı bugüne kadar cumhurbaşkanlarından çok farklı olacağını bizler biliyoruz. Bazıları cumhurbaşkanı da bir partinin içerisinde liderlik yapmış bir insan mı olması gerekir. Evet bundan sonra böyle olması gerekir. Cumhurbaşkanları adaylarını bu milletin kurmuş olduğu partiler AK Parti, CHP, MHP ve BDP’de aday gösteriyorsa kusura bakmasın kimse o adayın tarafsız olacağını bize yutturamaz.  Biz diyoruz ki taraflı olsun. Tarafını da belli etsin. Başörtüsüne gelenek deyip, ondan sonra Filistin davasında, ümmetin davasında ben tarafsızım demesin. Mısır’da darbe olurken sesini çıkaramayanlar millete karşıda efelenmesin bugüne kadar milletim yanında yer alanlar, darbeye karşı, milletin iradesine de karşı olanlar ben çatı oluşturdum demesin. Bizler bugüne kadar oyunlara gelmedik. Bundan sonrada gelmeyeceğiz. Oyunları sizler oyunuzla bozdunuz. Gezi Parkı olayları bu millete karşı operasyondu. 17 ve 25 Aralık bu milletin iradesine ipotek koymak adına bir operasyondu. Hedefleri de 2014 cumhurbaşkanlığı seçimleriydi. Biz o zaman diyorduk yerel seçimler bunun ilk adımı millet oyları ile başbakanımızın arkasında durarak bu oyunu bozdu. 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri yeni Türkiye’nin ayak sesleri. 2015 Milletvekili Seçimleri ile beraber anayasayı değiştirecek çoğunluğu elde ettiğimizde 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bir anlamı olacak. Bu üç seçimi de ayırarak gitmiyoruz. Bunlar Türkiye’nin 2023’teki hedeflerine ulaşması bakımından önemli seçimler bunun bilincindeyiz. Türkiye’nin bundan sonra hangi yöne doğru gideceğini, milletle beraber nereye yürüyeceğini Doğuya mı, Batıya mı bakacağını göstermesi bakımından önemli. 10 Ağustos’ta ilk turda biz cumhurbaşkanımızı seçmek istiyoruz. Milletin cumhurunu seçmek istiyoruz. Onun için hepimiz şu veya bu partiye oy verenlerle de görüşüp oy istiyoruz. Onlarla da görüşüp konuşuyoruz.  Çünkü bu bir parti meselesi değil. AK Parti gösterdi. Ama bu bir milli mesele. Bu ülkemizin 77 milyon insanımızın seçeceği başkomutan ve cumhuru reisi olacağı bir makam.  Herkesin elini vicdanına koyması lazım.  Bir çatıya bakması lazım, birde tabana bakması lazım. Taban mı sağlam, çatımı sağlam ona göre kararınızı vermeniz lazım. Bizler ve sizler daima milletten yana olduk.  10 Ağustos’ta hep beraber sandıklarımıza sahip çıkarak ilk turda Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı cumhurbaşkanı olarak göreceğiz’’.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, “Bizler belediyeciliği hizmet makamı olarak kabul ediyoruz. AK Parti belediyeciliği halka hizmet hakka hizmet mantığı ile kurulmuştur. Buraya sizlere hizmet için geldik. Milletimize hizmet etmek bizim için şereftir. Burada bir yolu, asfaltı, parkı, mahallemizin temizliğini yapmak ve yardıma muhtaç kardeşlerimize yardım götürmek bunların hepsi bizim açımızdan ibadet kabul edeceğimiz görevlerimizdir“ dedi.

Polat; “Temizlik konusunda hemşerilerimizin hiç sıkıntı yaşamaması için ilk günden itibaren hedef haline getirdik. Daha temiz bir Yeşilyurt için bundan sonrada sürekli mücadele edeceğiz. Kaldırım ve asfalt anlamında ilk geldiğimiz günden itibaren çok yoğun bir çalışma yaptık. Gedik, Dilek, Samanlı, Özal, Abdulgaffar ve birçok mahallemizde asfalt çalışmalarını devam ettirdik. Asfalt konusunda büyükşehir belediyemizin teknik altyapısından ciddi bir şekilde faydalanıyoruz. Bu hafta içerisinde Yeşilyurt Belediyesi makine ekipmanları ile ilgili finişer, greyder, eder ve loderimiz teslim alacağız. İki ay içerisinde altı tane araözümüz gelecek. Yeşilyurt Belediyesi’ne on iki tane büyük araç almış olacağız. Belediyemizin araç parkını önemsiyoruz. Araç parkınız ne kadar güçlü olursa o kadar çok hizmet edersiniz” ifadelerini kullandı.

ZAVİYE MAHALLESİ..

AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AKP Yeşilyurt Merkez İlçe Başkanı Bayram Taşkın ve beraberindeki heyetle, teravih namazı sonrası Zaviye Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, “ 10 Ağustos’ta Başkanımızı yüzde elli beş’ten yukarı oy potansiyeli ile seçeceğiz.  Bundan da rahatsızlık duyuyorlar. Diyorlar ki her şey seçim değil. Demokrasilerde her şey seçim değil nedir? Bazı kurumlara yetki mi vermektir. Milletin iradesine ipotek mi koymaktır. Bunlar alışmışlar on yılda bir siyasi iradeye müdahale edecekler. Sandıkta alamadıkları yetkiyi silahların gölgesinde kullanmaya çalışacaklar. 12 Eylül 2012 tarihinde yapmış olduğumuz Anayasa oylaması yine sizlerin oylaması ile geldi. Artık bundan sonra Cumhurbaşkanını beş yüz elli milletvekili değil, milletin kendisi seçecek. 10 Ağustos’ta Türkiye’de bir devrim yapmış olacağız. Milletin istemiş olduğu kim ise o insanımız bu ülkede Devlet Başkanı olacak. İşte hodri meydan dedik ve bu noktaya geldik. Yapacağımız seçimde üç adayımız var. Birisi Sayın Recep Tayyip Erdoğan, on iki yıldır bu ülkede kelle kodlukta sizin menfaatleriniz için bir takım karanlık güç odaklarının karşısında aslanlar gibi hem içerde hem dışarıda bütün tehditlere rağmen hiç boyun eğmedi. Milletin iradesine kendi namusu kadar önemseyip sahip çıktı. Onun yanına kimi getirdiler. Çatı adayı dediler. Siz şu çatıyı ve kubbeyi oluşturmamız için sağlam bir temelin olmasını mutlaka araştırırsınız ve zemin etüdü yaparsınız. Ama bugün bakıyorsunuz getirmişler oldukları çatı adayı maalesef temelde bir Allah’ın kulu tanımıyor. Milletin halı hatırını sormuş değil. Çizgisine bakıyorsunuz çizgisi net değil.  Üçüncü aday kim? Yine etnik bir kökende geldiğini Kürtlerin temsilcisi olduğunu iddia eden bir parti hiçbir zaman bir kürdün temsilcisi olamadılar ve olamayacaklar. Ama bunların hepsini atın bir kenara bir taraftan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve sevenleri, diğer taraftan alayı birden bir olsa yine bir Recep Tayyip Erdoğan edemeyecekler. 10 Ağustos bütün insanlarımızın o gün kendilerine tevdi edilen milli iradenin mutlaka sandığa yansıması için tatilde, bağda, bahçede ve köyde olsak Allah için gidip oyumuzu kullanmamız lazım. Kim olursa olsun gidin oyunuzu verin” dedi.

Malatya Milletvekili Cemal Akın, “Ben inanıyorum ki bu seçimlerde Türkiye’de, Yeşilyurt ilçemiz en çok oy vererek cumhurbaşkanlığı seçiminde birinciliği kazanacak. Sizlerin gayreti ve çabası ile bu neticeyi alacağız. Ben bunu sizin gözlerinizden okuyorum. Türkiye’nin bu kalkınmasının devamı için, İslam ülkelerinin bu sıkıntıda kurtulabilmesi için Başbakanımızı, Cumhurbaşkanı olarak seçeceğiz. Kalkınma ve ilerleme yolunda devam edeceğiz. Yeniden Dünya’da adaleti, hukuku, refahı ve hoşgörüyü tesis etmek için sizlerinde bu gayret içerisinde olacağınıza inanıyorum” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, “Bizler belediyeciliği hizmet makamı olarak kabul ediyoruz. Ak Parti belediyeciliği halka hizmet hakka hizmet mantığı ile kurulmuştur. Buraya sizlere hizmet için geldik. Milletimize hizmet etmek bizim için şereftir. Burada bir yolu, asfaltı, parkı, mahallemizin temizliğini yapmak ve yardıma muhtaç kardeşlerimize yardım götürmek bunların hepsi bizim açımızdan ibadet kabul edeceğimiz görevlerimizdir  “dedi. 

Polat, “Özellikle temizlik, yol asfalt çalışmalarına hiç ara vermediklerini ve Ramazan ayı boyunca teravih namazı sonrası bir mahallede vatandaşlarla bir araya geldiklerini,  sorun ve sıkıntıları birinci ağızdan dinleyerek, yerinde görerek, çözüm üretmek için çalıştıklarını” söyledi.

10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Polat, Türkiye’de bir ilk ki gerçekleştireceğiz. Milletimiz ilk defa kendisi cumhurbaşkanını seçecek. Şimdiye kadar milletvekilleri seçiyordu. Şimdi bir farklılık olarak bizim milletimiz sandığa gidecek ve üç tane aday var. O üç adaydan birini oy verecek. 1994’te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Sayın Başbakanımız 2002’den bu tarafa ülkeyi yöneten ve ülkeyi yeni bir lige taşıyan Başbakanımız bizler ve sizlerin oyları ile birinci turda çok yüksek bir oyla Cumhurbaşkanı olursa yeni Türkiye’nin mimarı olacaktır” dedi.

HANIMINÇİFTLİĞİ..

Gürkan, Battalgazi ilçesini yaşanabilir bir ilçe konumuna taşımak için hep birlikte el ele vererek, çalışacaklarını söyledi. 

AKP Battalgazi İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği programda Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder Hanımınçiftliği Mahallesi sakinleri ile bir araya gelerek sorunları dinlediler.

Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Yaşar Karataş, Abdulvahap Şerefhanlı, Battalgazi Belediyesi birim müdürleri de toplantıya eşlik edenler arasında yer aldı.

Toplantıda konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’nın büyükşehir olması ile birlikte belediyelerde yeniden yapılanma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, bu sürecin kolay olmadığını belirterek, “Malatya büyükşehir olma açısından büyük bir yapılanmaya girmiştir. Bu süreçte yapılanmayı tamamlayamadık. En kısa zamanda bu yapılanmayı bitirmek hedefindeyiz. Malatya'nın tüm yerlerine hakim olmak zorundayız. En önemli sorunlarımızdan biri, su sorunudur. Bütün kaynaklar kurumuş. İçme suyu ve sulama suyunda sorun yaşıyoruz. Bu sene içinde su ile ilgili ciddi bir çalışmaya girdik. Suyun en az aldığımız yerlerinde baz alarak eğer plan yapmazsak her kuraklık döneminde bu sıkıntıyı yaşayacağız. Belediye olarak MASKİ olarak su ile odaklandık. Biz şu anda bir köyde 3 sondaj vurduk, sonuç alamadık. Su ile ilgili sorunlarla ilgili her türlü fedakârlığı yapmamız gerekiyor” diyerek, kaçak su ile ilgili mücadele edileceğini söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, 30 Mart 2014 seçimlerinin ardından mahalle toplantıları ile mahallelerin sorunlarını yerinde dinlediklerini belirterek, seçimden bu güne yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Başkan Gürkan, “3 aylık süreç içerisinde, sistem kurmaya çalışıyoruz. Yeni kurulan belediyelerde sistem kurmak kolay değil. Şu anda Battalgazi Belediyesi gündüz nüfusu 450 bin olan bir nüfus. Problemlere acil çözümler bulmak adına bir yönetim yapısı oluşturmak hedefindeyiz. En kısa zamanda sıkıntıya düşmeden bu oluşumun hızlı bir şekilde geçiştirme çabasındayız. Birim müdürlerimiz çalışmalarına başladı. Şu anda müdürlüklerimizde sorunlara acil çözümler bulmak adına varını yoğunu koymaya başladı. Bu geçiş döneminin daha hızlı bir şekilde geçerek daha büyük projelere geçme adına çaba sarfediyoruz. Büyükşehir ve Yeşilyurt belediye başkanlarımızın gayretleriyle el ele Malatyamızı ve Battalgazimizi  mazisina layık olma adına sizlerden aldığımız oyların vebalı ile birlikte sorunlara kısa zamanda çözme ve layıkıyla bir şehir meydana getirmek adına çalışıyoruz. Bu bölgelerde asfalt çalışmaları, yama çalışmaları temizlik ve sosyal aktivitelerle ilgili çalışmalar devam etmektedir. Genel anlamdaki planlarımız kuzey çevre yolu ve sahil şerit yolu ve bunlara bağlanacak dikey yollar ve bunlarda oluşacak yeni imar parselleri ve parklarla ilgili çalışmalarımızda devam etmektedir” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız