SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Acil Yıkılacak 362 Binanın 350'si Yıkıldı"

0
Güncellendi - 2020-09-06 01:27:32
A- A+ PAYLAŞ

AKP MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya genelinde kesin hasarda incelenen toplam bina sayısının 69 bin 431 olduğunu ve bugüne kadar 362 acil yıkılacak binanın 350’sinin yıkımının tamamlandığını açıkladı.

Milletvekili Çalık, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AKP Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ile birlikte Battalgazi İlçesi’ne bağlı Hacıyusuflar Mahallesi’ni ziyaret ederek, 9 mahalle muhtarı ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Çalık, ziyarette yaptığı konuşmada, 24 Ocak'ta yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya'nın Battalgazi, Pütürge, Doğanyol, Kale ve Yeşilyurt ilçelerinde hak sahipliği konusunda yaşanan sorunların en geç Pazartesi gününe kadar aşılmış olacağını ve askıya çıkacağını söyledi.

“362 acil yıkılacak binanın 350’si yıkılmıştır”

Çalık, Malatya genelinde kesin hasarda incelenen toplam bina sayısının 69 bin 431 olduğunu belirterek, “Malatya’mızın 5 ilçesinde toplam kesin hasar bağımsız bölüm sayısı 242 bin 305, itiraz sonucunda incelenen bina sayısı 4 bin 127 olup, Battalgazi ilçemizde kesin hasarda incelenen bina sayısı 30 bin 35’dir. Malatya genelinde 362 acil yıkılacak binanın 350’si yıkılmıştır. Malatya’da ağır hasar tespiti yapılan binaların 1025 tanesi yıkılmıştır” dedi. Çalık, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile yaptığı görüşme sonrasında Malatya genelinde yapılacak Tarım-Köy projesi kapsamında yapılacak köy konut sayısının 1500’e çıkartıldığını kaydetti.

“Mahallelerimizin sorunlarını görüştük”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ise, Hacıyusuflar Mahallesi’nde 9 mahalle muhtarı ile bir araya geldiklerini ve sorunlarını konuştuklarını söyledi. Güder, “Depremde ağır hasar alan konutların yerine yapılacak olan yeni konutlarla alakalı görüşme yaptık. Bir kısım sorunları çözdük. Bir takım sorunları da Battalgazi Belediyesi, Valiliğimiz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz ve AFAD İl Müdürlüğümüz ile kısa sürede çözeceğiz” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • malatya (3 yıl önce)
    Hani cezmi kartay 'daki uygunsuz yerleri yıkacaktınız. Kim torpil yaptı da iptal oldu
    0
    0
    Yanıtla
  • melek (3 yıl önce)
    Yeşilyurt ŞeyhBayram Mah. 4K Sitelerinin hali içler acısı gece yarılarına kadar içkicisi mi dersin iti kopuğumu dersin yıkılan dağıtılan evlerin içinde yaşıyorlar hala yıkım yapılmadı, içler acısı durumda yetkililer ancak laf peşinde icraaat yoktur maalesef
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Peki Çilesiz caddesindeki 4k sitelri 150civari daireyi boşalttirdiniz neden millet mağdur
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (3 yıl önce)
    Şeyhbayram Hasanbey deki 4k siteleri hayalet evler gibi duruyor yıkılmadı. Nezaman yıkılacak sayın vekilim. Lafla peynir gemisi yürümez
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökhan (3 yıl önce)
    Evleri yıktınız moloz yığını daha gelipte kaldıran olmadı. Çevre şehircilik bize ait değil diyor belediye bize ait değil diyor valiliğe soruyoruz bize ait değil diyor öznur hanım yıkılan dede mirası evimizin moloz yığınını kim alacak bize yardımcı olursanız seviniriz. Biz hangi birime gittiyse kulak ardı ettiler. Bakalım laftamı yoksa icraattemi iyisiniz bubu görmek istiyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıfat (3 yıl önce)
    Şehit Fevzi mahallesi sakinlerini mağdur ediyorsunuz. Umarım siz de bi gün mağdur olursunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Sayın vekilim Yeşilyurt Ada apartman larının daha yıkım kararları çıkmadı depremin üstünden 7 ay geçti hiçbir çalışma yok hep Battalgazi söylüyor sunuz birazda Yeşilyurt la ilgilenseniz bir sene içinde evlerin yapılacagına dair sözler vermiştiniz 5 ayınız kaldı
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit (3 yıl önce)
    Yıktınız tamam peki ya ne olacak sonuç ne bu Evleri yıkılan vatandaşlara diyelimki 11 bin TL yardımda yaptınız ya sonra bu yerler ne olacak planınız ne bi açıklayın satacakmısınız yerine evmi yapacaksınız TOKİ’de evmi vereceksiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (3 yıl önce)
    Allah rızası için gelin şu çevreyolu altında yıkım kararı olup da yıkılmayan evlerde mültecilerin oturduğunu gözlerinizle görün. Şehit Fevzi Mahallesinde bu şekilde 4-5 bina var ve hiçbir denetim yok. Ev sahipleri ceplerinde, belediye zaman geçirmekte.
    0
    0
    Yanıtla