SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Acıları Bizim de Acımız"

0
Güncellendi - 2019-08-22 23:41:17
A- A+ PAYLAŞ

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, MHP Malatya İl Başkanı Bülent Avşar ve MHP Battalgazi İlçe Başkanı Mesut Samanlı, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı  ile Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Malatya Şubelerini  ziyaret etti.

"BU ZOR GÜNLERİ ATLATACAĞIZ"

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Malatya Şube Başkanı Muharrem Kıbrız ve yönetimine ilk ziyareti gerçekleştiren MHP heyeti burada şehit aileleri ve gaziler ile bir süre sohbet etti. Başkan Kıbrız, MHP Teşkilatının ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, “MHP Malatya İl Başkanımızın ve milletvekilimizin bizleri ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum. Bir nebzede olsa seçimden bu yana mecliste iki kez ziyaret ettik. Vekilimizin bizlere yaklaşımları çok farklıdır. Kendisine bizlere yakınlığından dolayı teşekkür ediyorum. Milletvekilimizin şehit ve gazi ailelerinin bilhassa 5 tane vekilimiz olmasına rağmen mecliste şehit ve gazi ailelerini genellikle konuları dile getiren olacak şeyleri çözmek adına koşuşturduğu için ayrıca şahsım adına parti yönetimine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

MHP Malatya İl Başkanı Bülent Avşar ise, “Ülkemizin, milletimiz birliğini bozmayı amaçlayan şer cephesine karşı adeta var olma mücadelesi veriyoruz. Bu mücadele kapsamında vatan evlatları şehit düşüyor, kimi yiğitler gazi oluyor. Milletçe zor bir dönemden geçiyoruz. Bütün şehit ailelerinin acıları bizim de acımızdır. Acılarımızı paylaşarak, daha çok kaynaşarak bu zor günleri atlatacağız inşallah” dedi.

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu da, “Bu ocak benimde bulunduğum mensubu olduğum bir ocak. Ben de bir şehit ailesiyim. Duygularımızı düşüncelerimizi ifade etmek kolay değil. Bu anlamda neler hissettiğinizi ve neler düşündüğünüzü yeri geldiğinde gözpınarlarınızın kuruduğunu inanın belli bir süreden sonra ağlama duygusunu kaybettiğinizi de biliyorum. Ama hepsi gelip geçiyor. Geride kalan Ne Mutlu bize ki bu vatan için bu millet için genç yaş da toprağa verdiğimiz evlatlarımız ,babalarımız, abilerimiz bizlere diğer dünyada sırat köprüsü olacak. Benim birinci vazifem TBMM’de Malatya’da ne sorun varsa gündeme getirmek ve takipçisi olmak. Aynı şekilde şehit ailelerimizin uğramış olduğu tüm haksızlıklar karşısında derneklerimizden gelen taleplerin sesi olmak da birinci vazifem. Biz bugün bu topraklarda nefes alıyorsak, Cenab-ı Allah’ın takdiri ve sizlerin teveccühü ile TBMM’nin rozetini ve ceketini Allah’ın verdiği süre içerisinde taşıyorsam, bu vatanın asıl sahipleri olan şehitlerimize borçluyuz. Bu şuurla büyüdük. Bu şuuru ve bu bilinci biz ve bizden sonraki nesillere aktarmakta yine bizim vazifemiz. O konuda ben her zaman vekil olayım olmayayım, şehit ailelerimizin analarımızın bacılarının sorunlarında öncüyüm. Yapabileceğim işleri yaparım yapamayacağım işlerde de buraya kadar gücüm yetiyor derim. O konuda zaten devletimizin vermiş olduğu tüm hakların savunucusuyum. Biz MHP olarak 1969’dan bu yana cennet mekan Başbuğumuzun ifade ettiği gibi, ‘Bu ülkeyi karşılıksız sevdik’.Bir menfaat beklemeden yeri geldiğinde canımızı seve seve verdik. Yine de veririz. Devletin sahibi biziz. Devlet biziz. Bizimde zorluklarımız var. Bütün ezayı cefayı biz çekiyoruz. Bir başkaları ne kadar sefada görünse de o gün lale devrini fetret devrini yaşayanlardan hiç kimse kalmadı ama siz yine buradasınız biz yine buradayız” diye konuştu.

"BEN DE ŞEHİT AİLESİYİM"

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Malatya İl Başkanı Bülent Avşar, , MHP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Mesut Samanlı, il ve ilçe yönetimleri Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Malatya Şubesi Başkanı Mustafa Gözükara ve yönetimini de ziyaret etti.

Yaklaşık 1,5 saat süren ziyarette , Başkan Gözükara yaptığı açıklamada, “MHP Teşkilatını derneğimizde ağırlamaktan dolayı mutlu olduğumuzu belirtmek isterim. Gözükara,“Şehit aileleri ve gazilere ilişkin vaat edilen konularla ilgili hazırlanılan 5 kanun teklifi 19 Eylül Gaziler Günü’nde TBMM Başkanlığına sunulmuştu. Teklifin içeriği şu şekildedir: “Gazilerin tamamına aynı mahiyette ‘kimlik kartı verilmesi, gazilerimize ikinci istihdam imkânı sağlanması, gazilere 3 bin 600 günde emekli olabilme hakkı verilmesi, ordu ve polis vazife malulü gazilerin özlük haklarının iyileştirilmesi, malul sayılmayan gazilere ‘Kimlik Kartı’ verilmesi, istihdam hakkı tanınması, ücretsiz ulaşım hakkı ile elektrik ve su ücretinde indirim hakkı verilmesi, muharip gazilerimizin gelir ve iş durumuna bakılmaksızın hepsine aynı tutarda net asgari ücret üzerinden aylık bağlanması, Devlet Övünç Madalyası alanlara şeref aylığı bağlanması, şehit yetimlerinin tamamına kamuda iş hakkı verilmesi, şehit er ve erbaşların ana ve babalarına bağlanan aylığın artırılması ve alt sınır getirilmesi konularını içeren ve ilgili kanunlarda değişiklik öngören 5 kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunulmuştu.Bu konu hakkında meclisde her zaman bizlerin sorununu dile getiren MHP bu kanun teklifininde bir an evvel yasalaşması için ellerinden geleni yapacaklarına inancımız tamdır” dedi.

Şehit ve Gazileri saygı ve rahmetle andıklarını dile getiren Avşar, şunları ifade etti:

“Gazilerimize ve şehit ailelerimize sadece bugünlerde değil, kahramanlarımıza layık oldukları değer, her zaman her yerde verilmelidir. Aziz şehitlerimiz ve Gazilerimiz her zaman hatırlanmalıdır. Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakârlığının yaşayan destanını yazan kahraman Gazilerimizin sorunları sorunlarımız olarak kabul etmekteyiz. Bu vesile ile M. Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi saygıyla anıyor, hayatta olan gazilerimize de sağlık ve mutluluklar diliyorum.”ifadelerini kullandı.

"Ben de şehit ailesiyim" diyerek söze başlayan MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, “Yoğun proğramlarımdan dolayı ziyaretimiz biraz gecikti. Ben bir şehit ailesiyim. Yengemi, amcamı ve yeğenlerimi kaybettim. Yeri geldi ağlamakta zorlandık. Ama biliniz ki şehit ailelerimiz ve gazilerimiz bizim için çok değerlidir. Her zaman kapımız sonuna kadar açıktır”şeklinde konuştu.

Ziyaret sonrası Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Malatya Şubesi Başkanı Mustafa Gözükara, dernek sorunlarını dile getiren bir dosya takdim etti. Yaklaşık 1,5 saat süren ziyarette duygu dolu anlarda yaşandı.

malatyahaber.com- iha- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız