SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Acıları Türkiye'nin Acısı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:54:27
A- A+ PAYLAŞ

AKP milletvekilleri ve adayları seçim çalışmalarını sürdürdü.

"ACILARI TÜRKİYE'NİN ACISI..

AKP Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci ile Malatya 6. sıra Milletvekili Adayı Ufuk Önalan, seçim çalışmaları kapsamında Yazıhan ilçesini ziyaret etti. İlçe ilçe, mahalle mahalle her yeri ziyaret ederek vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyen Tüfenkci ve Önalan destek çağrısında da bulunuyor. Seçim çalışmaları kapsamında Yazıhanlılarla bir araya gelen Bülent Tüfenkci ve Ufuk Önalan ülkenin sıkıntı bir süreçten geçtiğini belirterek, Türkiye’nin huzuruna kast etmeye çalışan dahili ve harici şer odaklarının bulunduğuna dikkat çektiler.

Yazıhan İlçe Teşkilatını da ziyaret eden Tüfenkci, şer odaklarının birtakım provokasyonlar ile devlet ile milleti karşı karşıya getirmenin hesabı içinde olduğunu vurguladı. Tüfenkci burada yaptığı konuşmada, “Ankara'da meydana gelen terör saldırısında 97 canımızı kaybettik. Hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Acıları hepimizin, Türkiye'nin acısıdır. Orada yapılan saldırı bütün Türkiye'ye, milletimize yapılmış bir saldırıdır. Hiç günahı olmayan gencecik insanların orada hayatlarını kaybetmeleri çok üzücü. Bizlerin oradaki terör saldırısı karşısında terörün amacına hizmet etmeyecek bir duruş sergilememiz lazım. Daha ilk günden devleti suçlayan, birilerini katil ilan edenlerin ben eminim ki, zaman geçtikçe vicdanlarındaki rahatsızlıkta ortaya çıkacaktır. Faillerin mutlaka ortaya çıkartılması gerekiyor. Bu da yetmez, arkasındaki güç ilişkilerinin de ortaya çıkartılması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Tüfenkci, partisinin seçim vaatleri hakkında bilgiler verdi. Tüfenkci, konuyla ilgili şunları kaydetti:

“Taşeronluk çerçevesinde kamunun ihtiyaç duyduğu işlerde çalışan taşeronlar kamuda istihdam edilecek. Polislerin 2 bin 200 olan ek göstergeleri 3 bine çıkarılacak. İstihdam edilmeleri halinde sosyal destek alan vatandaşların sigorta primi işveren desteği karşılanacak. Emeklilerimize 100 lira zam yapılacak, maaştan kesinti bitecek, yine emeklilerimiz 250 lira taksitle ev sahibi olacaklar. Yemde ve gübrede KDV kaldırılacak. Arazileri birleştirerek büyük ölçekli tarım işletmeleri oluşturanlara özel destekler verilecek. Yeni iş kuran gençlerimize 3 yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlayacağız. Gelin bu projeleri hep birlikte hayata geçirelim. Bizim beyannamemizde hayal tacirliği yok. 13 yıl boyunca milletimize verdiğimiz her sözü tuttuk. Yine sadece yapabileceklerimizin sözünü veriyoruz.”

Önalan ise ülke için mücadele ettiklerini kaydederek, "Burada mesele ülke meselesi . Biz şu an ülkemiz içim mücadele ediyoruz. Ülkemizin geriye dönmeden daha ileriye gitmesi için çalışıyoruz. Allah’ın izni ile ortada oynanan bir oyun var ve sizlerin vermiş olduğu her biri kutsal olan oylarınızla oyunu bozacağız. El birliğiyle, bir oyla ne olur demeyin 7 Haziran'da gördük. Bir oy var yuva yapar, bir oy var yuva yıkar. Yani mesele o meseleye döndü. Çünkü geliyoruz, geziyoruz Malatya'nın her yerine uğradık; yolları görüyoruz, su bir şekilde gelir, kanalizasyon bir şekilde gider.Tüm bunlar hallolur. Ama güçlü bir iktidar olmazsa eğer biz güçlü bir şekilde gelemezsek inanın ki kanalizasyonu da suyu da arar duruma geliriz. İstenen de odur zaten bize aratmak istiyorlar” şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE GELİŞTİ DÖNÜŞTÜ"

AKP Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, 1. ve 2. Organize Sanayi de sanayicilerle bir araya geldi. CMC Çağrı Merkezi’nde ise personellerle öğlen yemeğinde bir araya gelen Çalık, AKSA Elektrik Dağıtım Merkezi ve MASKİ'yi de ziyaret etti. İlk olarak 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde sanayicilerle bir araya gelen Çalık, Vali Süleyman Kamçı ile Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'un da yer aldığı toplantıda, sorun ve istekleri dinledi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Malatya olarak şehri yönetenleri, atanmışları, seçilmişleri bir araya getirip, şehrin sorunlarını dillendirirsek, çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yok. Bunun örneğini Sayın Vekilimizle 2. ve 3. Organize Sanayi Bölgesi'nin arsa tahsisinde yaşadık” diye konuştu.

Milletvekili Çalık ise hep beraber sorunların el birliğiyle çok daha rahat bir şekilde çözülebileceğini kaydederek, "Çevre düzenlemesi, MOBESE, elektrik sorunları dahil olmak üzere hepimiz üzerimize düşeni alırız. Üzerimize düşeni de yaparız” ifadelerini kullandı. 

Fabrikaları gezen ve çalışanlarla sohbet eden Çalık'ın ikinci durağı ise CMC Çağrı Merkezi oldu. Çağrı merkezinde çalışan personellerle bir araya gelen Milletvekili Çalık, öğlen yemeğini kendisi aldı. Personellerle birlikte öğlen yemeğini yiyen Çalık, çağrı merkezinin çalışmaları hakkında bilgiler aldı. 

Çalık'ın üçüncü durağı AKSA Elektrik Dağıtım Merkezi oldu. Aksa Elektrik Dağıtım Şirketi Müdürü Taylan Ağca, ziyarette çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 

Ziyarette konuşan Çalık, "Tabi ki Türkiye gelişti ve dönüştü. Türkiye'nin değişip, dönüşmesiyle birlikte ekonomik göstergeler de çok ciddi manada farklılık arz etti. Türkiye'de artık insanların ihtiyaçları artmış vaziyette. Her evde mutlaka bulaşık, çamaşır makinesi, birden fazla televizyon, bilgisayar var. Dolayısıyla elektrik ihtiyacımız da bu oranda artıyor. 10 yıl önce bu kadar fazla elektrik ihtiyacımız yoktu. TEDAŞ'ın özelleşmesiyle birlikte Malatya'daki bölge olarak özelleşen ve özelleştirmede ihaleyi alan firmamız ile protokol imzalandığında oradaydık. AKSA için 'güçlü bir firma' denildi. Bizde bölgemize hizmet edeceği için mutlu olduk. Biz, AKSA'yı doğalgazdan tanıyorduk. Doğalgazda AKSA'dan ciddi manada katkı aldık. Ama elektrikte aynı başarıyı sağlamakta çok ciddi sıkıntılarımız oldu. Hele de ilk yıllar 2013, 2014 bizim en kötü yıllarımız oldu. İlçe, köy ve mahallelerimize gittiğimizde KÖYDES aracılığıyla yollarımızı, içme suyunu götürmüşüz ama muhtar ve vatandaşlarımızın ilk şikayetleri elektrikle ilgili yaşadıkları sıkıntılardı. Özellikle elektrik kesintilerinin çok yoğun olması başlıca dile getirilen sorundu. Ankara'da yeniden Başbakanımızın ve Bakanımızın talimatıyla bütün AKSA yetkilileriyle bir toplantı yaptık. 2011 yılından itibaren AKSA'nın 150 milyon TL'lik bir yatırımı var. Ama bu Malatya'nın elektrik yükünü kaldıracak bir yatırım değil. Bu yatırımın daha fazla artmasını istiyoruz. Elektrik kesintilerinin ortadan kaldırılmasını ve trafoların güçlendirilmesini istiyoruz. Özellikle vatandaşlarımızın elektrik kesintileriyle ilgili yaşadığı sorunlar var" dedi.

Milletvekili Çalık daha sonra MASKİ'yi ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

"GÜN DAYANIŞMA GÜNÜ.."

AKP Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Nurettin Yaşar, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Arguvan ilçesini ziyaret eden Milletvekili Yaşar, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Burada yaptığı açıklamalar esnasında Türkiye’nin AKP ile ilk defa sosyal devletle tanıştığını belirten Yaşar, 13 yılda yapılan tüm bu yatırım ve dönüşüm çalışmalarının AKP’nin tek başına iktidar olması ile gerçekleştirildiğini kaydetti. Bu doğrultuda esnaf ve vatandaşlardan destek isteyen Nurettin Yaşar, daha güçlü bir Türkiye için el ele verilmesini gerektiğini vurguladı.

“Biz iktidara geldiğimiz ilk günden beri kendi vatandaşını tehdit olarak gören devletçi yaklaşım yerine, farklılıkları zenginlik olarak kabul eden, vatandaşı ve vatandaşa hizmeti esas alan bir anlayışı yürürlüğe koyduk” diyen Yaşar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnsan haklarının korunması ve geliştirilmesi alanında da günümüz dünyasında geçerli kriterleri esas alan düzenlemeler yaptık. Yine kamu reformları kapsamında yargı alanında da çok önemli düzenlemeler yaptık. Kalkınma hamlelerimize paralel olarak terörle mücadele, demokratikleşme ve hukuk alanlarında dev adımlar attık. Biz bu dev adımları atarken, Türkiye’yi kaosa sürüklemek isteyenler olduğunu görüyoruz. Bildiğiniz gibi ülkemiz sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Bu noktada teröre karşı omuz omuza olmamız gerekiyor. Gün, birlik, dayanışma günüdür.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız