SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Acilci'' Doktorlara Bölgesel Seminer..

A- A+ PAYLAŞ

Devlet hastaneleri, 24 saat açık kalan sağlık ocakları ve 112 acil servis hizmetlerinde görev yapan pratisyen hekimler, acil sağlık hizmetleri konusunda bilgilerini güncelliyor.

Hastane Acil Servisleri, birinci basamak acil sağlık hizmeti veren tüm kurum ve kuruluşlarda çalışan veya çalışacak olan pratisyen hekimleri kapsayan '112 acil servis sağlık hizmetleri eğitim programı' Malatya Acil Sağlık Hizmetleri Bölge Merkezi tarafından Avşar Otel'de başlatıldı.

Malatya ile birlikte, Elazığ, Adıyaman ve Tunceli illerindeki görevli toplam 400 doktorun 40'ar kişilik gruplar halinde alındığı seminer hakkında bilgi veren Malatya 112 Acil Servis Sağlık Hizmetleri Başhekimi ve Malatya Acil Sağlık Hizmetleri Bölge Merkezi Temsilcisi Dr. Tarkan Şahin (alttaki fotoğraftaki), "Acil sağlık hizmetleri ile ilgili sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan veya çalışacak pratisyen hekimlerin sertifikasyon programı uyarınca hizmet içi eğitimlerinin tamamlanarak, acil sağlık hizmetlerinin ülke sathında eşit, kaliteli ve etkin olarak sunulmasını sağlamaktır" dedi.

Seminerde başarılı olacaklara verilecek olan sertifikanın 4 yıl süreyle geçerli olacağını belirten Dr. Tarkan Şahin, acil sağlık hizmetlerinin Türkiye genelinde eşgüdüm içerisinde ve aynı standartlarda sunulması amacıyla 'Acil Sağlık hizmetleri eğitim programlarının' başlatıldığını kaydetti. Dr. Şahin, seminere İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Anestezyoloji ve Reaminasyon Anabilim Dalı'nın büyük destek verdiğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız