SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Açıldı, Adı da 'Turgut Özal' Oldu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya-Ankara Karayolu üzerinde Beylerderesi mevkiinde yaptırılan Beylerderesi Viyadüğü, nihayet trafiğe açıldı. Bu arada, daha önce gündeme gelmemesine karşın, viyadüğe, merhum Cumhurbaşkanı hemşehrimiz Turgut Özal'ın adının verildiği bildirildi.

Karayolları Bölge Müdürlüğü, Beylerderesi Viyadüğünü, saat 18.00 sıralarında trafiğe açtı. Yüksek meyilli iki rampayla inilip çıkılan Beylerderesi geçişini yaklaşık 2,5 kilometre kısaltacak olan Beylerderesi viyadüğü'nün resmi açılışı töreninin ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Mayıs günü Malatya'ya yapacağı ziyareti esnasında gerçekleştirileceği bildirildi.

Beylerderesi Viyadüğü'nün yaklaşık 40 milyon TL'ye mal olduğu belirtiliyor.

Malatya ilinin batı çıkışındaki Beylerderesi vadisi geçişini sağlayan 420 m uzunluğunda 24 m genişliğinde, ortalama 55 m ayak yüksekliğindeki Beylerderesi viyadüğü, 190 m’ lik orta açıklığının yanı sıra ardgermeli dengeli kutu konsol kesitli tipi ile dünyanın bu özellikteki sayılı köprüleri arasına girdi.

Bu arada, betonarme dengeli konsol yapım metodu ile inşa edilen Beylerderesi Viyadüğü inşaatında kullanılan malzemenin Beydağı eteklerinde TOKİ tarafından yapılan konutlardan eğer lüks ise 500 konut, sosyal konutlardan ise 1000 tane konut için harcanan kadar olduğu bildiriliyor.

YILAN HİKAYESİNE DÖNMÜŞTÜ..
Ocak ayı ortasında yapımının tamamlandığı belirtilen ve kısa süreliğine trafiğe açılan viyadük, sonra yeniden kapatılmış, bazı eksiklerin tamamlanacağı bildirilmişti.

İki yaka arasındaki buluşma noktasında kot farkı olan viyadükte bu fark da asfaltlama ile kapatılmış, bir süre sonra da "Rüzgar Paneli" eksik olduğu gerekçesiyle ihaleye çıkılmıştı.

Viyadüğün eksiklerinin büyük ölçüde tamamlanmasına rağmen bu kez Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya ziyaretinde açılması gündeme gelmiş, bu nedenle Erdoğan'ın Malatya'ya gelişi beklenmeye başlanmıştı.

Daha önce 1 Mayıs olarak planlanan Başbakanın gezisi 17 Mayıs'a ertelenince, viyadüğün daha fazla bekletilmeden trafiğe açılmasına karar verildiği, açılış töreninin ise Başbakan geldiğinde yapılacağı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız