SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Açıldı da Bir Türlü Çalışmadı!

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:28:47
Açıldı da Bir Türlü Çalışmadı!
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz yıl dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı (AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı) Binali Yıldırım ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Afyonkarahisar’dan telekonferans yöntemiyle açılışını gerçekleştirdiği TCDD Malatya 5. Bölge Müdürlüğü CNC Kontrollü Zemin Altı Tekerlek Tornası Atölyesi’nin henüz faaliyete geçmediği öğrenildi. 

Demiryolu raylı sistem araçlarının tekerlek ve boji (dingil sistemi) gibi temel aksamlarının modern tekniklerle bakım ve onarımını yapan ve bu açıdan hayati önem taşıyan CNC Kontrollü Zemin Altı Tekerlek Tornası Atölyesi’nin açılış tarihi ile birlikte faaliyete başlaması gerekirken, şimdiye kadar yapılan işin atölye binası ile sınırlı kaldığı belirtildi. 

Konuya ilişkin olarak edinilen bilgiye göre, son yıllarda başlatıldığı ileri sürülen demir yollarındaki modernizasyon projelerinin Malatya ayağındaki çalışmalarının önemli bir bölümü bina yapımından öte gitmedi. 

Bu kapsamda, 21 Eylül 2013 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya ziyareti sırasında, düzenlenen ayrı bir törenle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Afyonkarahisar’dan telekonferans yöntemiyle açılışını yaptığı CNC Kontrollü Zemin Altı Tekerlek Tornası Atölyesi’nde faaliyete geçtiği açıklanan tarihten bu yana herhangi bir çalışma gerçekleştirilmedi.

Açılış nedeniyle Malatya Tren Garı’nda da bir tören yapılmış, törene Malatya Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, TCDD Malatya 5. Bölge Müdürü Üzeyir Ülker ve DDY personeli katılmıştı. 

Açılış törenine Ankara’dan katılan dönemin UDH Bakanı Binali Yıldırım, “Malatya bugün tarihi günlerinden birini yaşıyor” şeklinde konuşmuş, Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç ise TCDD’nin 157. Yılını kutlayarak, bölge insanının da bir an önce hızlı trene kavuşmak istediğini söylemişti. 

Haber-Fotoğraf: Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız