SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Acilen Gündeme Alacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:00:00
A- A+ PAYLAŞ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Malatya'da sanayici, iş adamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Malatya Ramada otelde düzenlenen yemekte sanayici, iş adamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Bakan Fikri Işık, Malatya’da ciddi bir yatırım talebinin olduğunu ifade ederek, “3. Organize Sanayi bölgemizde 12 Milyon metre karelik bir alanı yatırım yapmak isteyen sanayicilerimize tahsis etmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” diye konuştu.

Düzenlenen yemeğe Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya Milletvekilleri, AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, İlçe Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, Malatyalı sanayiciler ve iş adamları katıldı.

Burada bir konuşma yapan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, “Değerli bakanımız Malatya’yı yakından bildiklerini ve Malatya’nın gidişatına katkı sağlamak istediklerini bizlere söylediler. Malatya adına kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Vali Süleyman Kamçı’nın ardından söz alan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da Malatya’nın son yıllarda sanayileşen ve büyüyen bir kent olduğunu ifade ederek, “Huzurun, istikrarın olduğu yerde büyüme de oluyor. Türkiye’nin büyümesi doğrultusunda Malatya’da büyümesini gerçekleştiren bir kent oldu. İhracat rakamlarına baktığımızda da aynı seyri takip ediyoruz ama sorunlarımız da yok değil. Gelişen ve büyüten bir iliz ama devlet ve hükümetimizden de beklentilerimiz var. Bu beklentilerimizi dönem dönem sizlere arz ettik, karşılığını da bulduk. Bu vesileyle sizler teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Girişimciliği kalkınmanın merkezine koyduklarını söyleyen Bakan Fikri Işık ise konuşmasında Malatya'nın girişimcilik konusunda Türkiye'nin en dinamik üç ilinden biri olduğunu kaydederek, “Üç kelime bizim için çok önemli. Eğer bir ülkenin kalkınmasını gelişmesini istiyorsak burada müteşebbisliği, girişimciliği birinci plan koymak zorundayız. Girişimcisi, müteşebbisi olmayan bir ülkenin kalkınması mümkün değildir. İşte biz bu açıdan girişimciliği kalkınmamızın merkezine koyduk. Allah’a şükürler olsun Malatya’mızda bu konuda Türkiye’nin en dinamik üç ilinden birisidir. İkinci kelime ‘Yenilikçilik’, müteşebbis olacağız, üreteceğiz, satacağız ama tüm bunları yaparken yenilikçi bir kültürümüz olacak. İşimizi, ürünlerimizi, sistemimizi, kendimizi, çalışanlarımızı sürekli geliştirmek ve yenilemek bizim için sanayide ve ticarette olmazsa olmazdır. Bunu yapabilen firmalar rakiplerine ciddi fark atıyor. Bu yenilikçilik ruhu da Malatya’da var” ifadelerini kullandı.

Girişimcilik ve yenilikçiliği istikrarın beslediğini vurgulayan Işık, “Üçüncü önemli kelimede bu girişimcilik ve yenilikçilik iklimini besleyecek ‘İstikrar’ kelimesidir. Eğer istikrar yoksa girişimcilik ruhu ciddi darbe alıyor. İstikrar varsa o girişimcilik ruhu ve yenilikçilik kültürü ülkeler için çok ciddi bir sıçrama getiriyor. İstikrarın olmadığı dönemlerde Türkiye'nin neler yaşadığını herkes çok iyi biliyor. İstikrar ortamında müteşebbisin önünü açtığımız sürece, müteşebbis de yenilikçi anlayışla üretimini sürdürdüğü sürece benim Türkiye'nin geleceğinden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak hiçbir endişem yok. Bu anlayışla yolumuza devam edersek önümüze hangi engel çıkarsa çıksın Allah'ın izniyle hepsini aşarız" şeklinde konuştu.

Dünya ekonomisine yönelik ciddi endişelerin olduğunu ve böyle bir ortamda Türkiye’nin güçlü ve istikrarlı bir hükümete ihtiyaç duyduğunu dile getiren Işık, “Şu anda Çin’de beklentiler kötümserleşiyor. Çin ekonomisindeki yavaşlama tahmin edilenden hızlı olacak diye ciddi bir endişe var. Amerikan ekonomisindeki veriler çok sağlıklı gelmiyor, bir gün çok iyi bir veri geliyor, bir gün çok kötü bir veriyle dalgalanma oluyor. Faizler artacak mı artmayacak mı ciddi bir belirsizlik var ve bu dünya ekonomisini ciddi derecede baskılıyor. Diğer yandan içinde bulunduğumuz ortam ve özellikle jeopolitik konumumuz gereği etrafımızda en az beş tane ülkede devlet otoritesi yok böyle bir konjonktürde Türkiye’nin geleceğe güvenle bakabilmesi için çok güçlü ve istikrarlı bir hükümete ihtiyacı var” dedi.

Türkiye'nin ihraç eden bir ülke olabilmesi için yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Işık 10 kişilik tasarım ofisi kuran müteşebbislere destek vereceklerini ifade ederek, “Tasarım ofislerini de aynı Ar-Ge merkezi gibi destekleyeceğiz. 10 kişilik tasarım ofisi kuran her müteşebbisimize aynı Ar-Ge merkezinde olduğu gibi destek vereceğiz. İleri teknolojiye yönelik de hedeflerimiz var. Özellikle bu güne kadar Türkiye AK Parti iktidara gelene kadar düşük teknolojili bir üretim seviyesindeydi. Şimdi düşük teknolojinin payı azaldı, şu anda Türkiye tam orta düzeyde teknoloji ile üretim yapıyor ama hedefimiz ileri teknoloji ile ürün üretmek” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda Malatyalı Sanayicilere da müjde veren Işık, “Milletvekili arkadaşlarımız uzun zamandır Malatya’nın 3. Organize Sanayi bölgesi ile ilgili çok ciddi bir çalışmayı bizimle birlikte yürütüyorlar. Bizde 1700 dönümlük alanın altyapısını bitirmek üzereyiz. Çok ciddi bir yatırım var ama bununda yetmediğini gördük. Milletvekili arkadaşlarımız da ısrarla 3. Organize Sanayi Bölgesinde 12 milyon metre karelik bir alanın daha sanayicilerimize tahsis edilmesine yönelik çok yoğun talepte bulundular. Malatya Sanayi Odamızın da bu noktada çok ciddi talepleri oldu. Maliye bakanımızla bu konuyu seçimlerden hemen sonra acilen gündeme alacağız ve gerekli ödeneğin aktarılmasını sağlayacağız. İnşallah bu kamulaştırmayı bir an önce bitirip bu parseli sanayicilerimize tahsis etmek için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Ciddi bir maliyet ama Malatya’da yatırım yapmak isteyen sanayicilerimiz olduktan sonra biz bu maliyeti bulup karşılayacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Malatya Valisi Süleyman Kamçı Bakan Fikri Işık’a Akçadağ Yöresinden bir halı hediye ederken Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise kayısı hediye etti.

"HAK ETTİĞİ YERE GELECEK"

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a Elif-Vav tablosu hediye etti. Tablonun taşıdığı anlamın çok önemli olduğuna dikkat çeken Işık, “Bizler çizgilerimizi bozmayacağız. Tablonun ifade ettiği gibi doğruların arkasında elif gibi dik duracağız, vav gibi de mütevazı olmasını da bileceğiz” dedi. 

Bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Malatya'ya gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, sivil toplum kuruluşları, iş adamları ve kanaat önderlerinin katıldığı programda yaptığı konuşmasında, “Türkiye’nin müteşebbis illerinden biri olan Malatya’da bulunmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyuyorum. Malatya yetiştirdiği, kabuğuna sığmayan sanayicisiyle, iş adamıyla, müteşebbisiyle Türkiye’nin ihracatına çok büyük katkı veren bir şehirdir. Türkiye’de çok ciddi bir Malatyalı ihracatçı var. Malatya’mız girişimci üç ilimizden biri. Türkiye’nin dünyaya açılan markaları arasında Malatya’da yer alıyor” diye konuştu.

Bakan Fikri Işık, “Hızlı bir gelişim ve değişim süreci yaşayan Malatya AK Parti belediyeciliğiyle hak ettiği yere gelecektir. Özellikle Malatya’nın büyükşehir olmasından sonra hizmetler çok daha hızlı bir şekilde artmaya ve hızlanmaya başladı. Gerek Büyükşehir Belediyemiz, gerek Yeşilyurt Belediyemiz gerekse de Battalgazi Belediyemiz yaptığı hizmetlerle sürekli göz önünde olmayı başarıyor. Tüm Türkiye ye örnek olacak projeler bir bir hayata geçiriliyor ve buda bizlerini göğsünü kabartıyor” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız