SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Acılı Anne Psikiyatri Servisi'nde..

A- A+ PAYLAŞ

Kızını cinayete kurban veren ve cinayetin 49. gününde intihara kalkışan acılı anne Devlet Hastanesi Psikiyatri Servisi'nde tedavi görüyor. Kızının acısından sonra eşinin intihar girişimiyle de zor bir dönem yaşayan acılı baba Hasan Kartal ise, Vatan Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu. Baba Kartal'ın açıklamasına göre, Begüm'ün kına gecesinde öldürüldüğü çift, olaydan 3 gün sonra İspanya'ya balayına gitmiş..

PSİKİYATRİ SERVİSİ'NE KALDIRILDI..
28 Ağustos tarihinde Eczacı Fezan-Zeki Özyavuz çiftinin kızları Senem Özyavuz'un kına gecesinin yapıldığı Adagören Köyü yakınlarındaki bahçede "meçhul" bir katil tarafından ateşlenen kurşunun başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren 23 yaşındaki Begüm Kartal'ın ölümüyle büyük acı yaşayan Kartal ailesinin yanı sıra kızının "mehçul cinayet" olarak kalan ölümünü bir türlü kabullenemeyen Eczacı Nazan Kartal'ın acıları dinmiyor. Acılı anne, geçtiğimiz günlerde fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkışmış ve durumu ablası Emel Özerol ve yakınları tarafından farkedilince Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırılarak tedavi ettirilmişti.

Nazan Kartal, buradaki tedavinin ardından Devlet Hastanesi Psikiyatri Servisi'ne getirildi ve burada bir psikiyatrist gözetiminde tedaviye alındı.

Kızının acısıyla kahrolan baba Hasan Kartal, şimdi de eşinin başucundan ayrılmıyor.. Hasan Kartal, katil yakalanmadan kendilerinin rahat olamayacağını belirterek, "Acı üstüne acı yaşıyoruz. Çok şükür ki eşim hayatta. Dua ediyoruz. Ama hala maganda belirlenemedi. Daha önce de açıkladığım gibi, katili ihbar eden büyük miktarda ödülüm olacak" dedi.

Malatya Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Topaloğlu ise Nazan Kartal'ın doktor kontorülünde olduğunu ifade etti.

"ONLARIN ÇOCUKLARI İSPANYA'YA BALAYINA GİTTİ.."
Bu arada, Kartal ailesinin yaşadığı son dram, Vatan Gazetesi'ne "Dayanamadı" başlığıyla manşet haber oldu.

Haberde; kızını kaybeden, eşi intihara kalkışan, bir yandan da katilin belirlenmesi ve bulunması için her kapıya başvuran baba Hasan Kartal'la yapılan bir söyleşiye de yer verildi.

Vatan Gazetesi'nde baba Hasan Kartal'la yapılan söyleşi şöyle:

* Begüm'ün kaybının ardından psikolojik yardım almadınız mı?

-Dört beş defa gerek pisikolog gerekse psikiyatr dostlarımızın kliniğine gittik. Ancak onunla görüşen dostlarımız tedaviyi reddettiğini söyledi.

* İntihar girişimini sezmediniz mi?

-İşaretler alıyordum tabii ama açıkçası beklemiyordum. Kız kardeşi hep yanındaydı. Ruhsatlı silahım bir haftadır kayıptı. İstanbul'dayken beni aradı. Çok düşündüm ama yapamadım dedi. Girişimde bulunmuş ama başaramamış. Birkaç gün önce de kardeşinden kendisini biraz yalnız bırakmasını istemiş. Şüphelendik.

* Nasıl farkettiniz?

-Evde değildim, kardeşine uyuyacağını söyleyip odasına çekilmiş. Bu sırada yirmi tane ilaç almış. Kardeşi yirmi dakika sonra kontrol etmek için odaya girmiş. Nazan'dan ses soluk çıkmayınca önce hastaneyi sonra bizi aradı. Yoğun bakımda şu an.

* Begüm'ü öldüren magandanın izi bulundu mu?

-Neredeyse iki aya yakın oldu ancak maalesef bulunamadı. Katilin bulunamaması onu kahrediyordu. "Acımı yaşayamıyorum" diyordu. Doktorların verdiği ilaçları da o yüzden kullanmıyordu.

* Nazan Hanım 51 günü nasıl geçirdi, ne yaptı?

-İnançlarımızın tükendiğini, bir ailenin mahvolduğunu herkes, en başta da o maganda bilsin. Herkesle iletişim kurmaya çalıştı Nazan. Başsavcıya gidiyor, jandarmaya gidiyor, oradan Begüm'ün mezarına gidiyor, saatlerce toprağa kapaklanıp yatıyordu. "Kızım, sen burada yatıyorsun, seni öldürenler ellerini kollarını sallayarak dolaşıyor" diyordu.

* Begüm cinayetine ilişkin bir gelişme, yardım olmadı mı?

-İçişleri Bakanımız Abdülkadir Aksu, pazar günü beni aradı. Valimize, emniyet müdürümüze, jandarmaya talimat vereceğini söyledi. Katiller bulunmadan hiçbir şey ne beni ne eşimi teselli eder. Hayatımızı onun üzerine kurmuştuk, hayatımızı mahvettiler. Sadece Begüm'ü değil, ailemizi yok ettiler. Düğün sahibi dostlarımız cinayetin ertesi günü normal hayatına döndü. Çocukları üç gün sonra İspanya'ya balayına gitti. Herkes normal hayatını sürdürüyor ama biz bittik.

MALATYALILAR DERNEĞİ'NİN AÇIKLAMASI..
Öte yandan, İstanbul Anadolu Yakası Malatyalılar Sosyal Kültürel Yardımlaşma Derneği tarafından, Begüm Kartal cinayeti ile ilgili bir açıklama yapıldı ve katillerin bir an önce yakalanması için tüm yetkili kuruluşlar göreve çağrıldı.

Derneğin açıklamasında, "Malatya'da 28 Ağustos tarihinde meydana gelen ve bir kına gecesinde kör kurşuna kurban giden talihsiz kızımız Begüm Kartal'ın tüm Türkiye'yi üzen ölümünün ardından aylar geçmiş olmasına rağmen, katilini ya da katillerinin bulunamaması tüm Türkiye'yi olduğu gibi tüm Malatyalıları derinden yaralamıştır.

TBMM'nin bu konuda başka Begümlerin yok olmaması için acil kararlar alınmasını bekliyoruz. Ayrıca ömrünün en güzel çağı ve en başarılı döneminde aramızdan ayrılan kızımız Begüm'ün katillerinin bir an önce bulunması için tüm yetkili kuruluşları göreve çağırıyoruz. Amacımız, başka Begüm'ler yok olmasın. Ailelerini ve bizleri yasa boğmasınlar.." denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız