SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Açılış Başka Salonda!

A- A+ PAYLAŞ

Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Malatya Müdürlüğü, düzenlenen törenle açıldı.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası binasında faaliyete başlayan ABİGEM'in açılışı töreni, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da katıldığı tören, İl Özel İdaresi Salonu'nda gerçekleştirildi.

Açılışa TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yına sıra Vali Halil İbrahim Daşöz , Belediye Başkanı Cemal Akın, AKP Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı ve Öznur Çalık ile CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kalaycıoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, daire amir ve müdürleri, meslek teşekkülleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, işadamı ve sanayiciler katıldı.

Vali Halil İbrahim Daşöz, işadamlarından ABİGEM'e mutlaka uğramalarını isteyerek, markalaşmanın önemini anlattı.

Vali Daşöz, rekabet için teknolojik ve bilimdeki gelişmelerinde takip edilmesini istedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ABİGEM'in Malatya'daki işletmelere çok önemli hizmetlerde bulunacağını belirterek, işletmelerin ABİGEM ile bağlantılarını koparmamaların istedi. Hisarcıklıoğlu, Malatya TSO binasının yapımı için de elinden gelen tüm desteği vereceğini söyledi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, işadamlarının önünü ve ufkunu açacak yeni anayasaya ihtiyaç bulunduğunu belirtip, markalaşmanın önemini anlattı. Kaliteli demokrasi için güçlü ekonomi olması gerektiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, "Küçük olsun, bizim olsun devri geride kaldı" diyerek, güç birliğinin önemini anlattı.

ABİGEM Malatya Koordinatörü Murat Ocak, ABİGEM ile Malatya'da KOBİ'lere ve işletmelere önemli destekler sağlayacaklarını söyledi.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Tahir Kalaycıoğlu, ABİGEM'in Malatyalı işletmeler için hayırlı olsun temennisinde bulunurken TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Şuanda sanayicilerimiz ciddi anlamda sanayicilerimiz sıkıntı içerisinde. Teşvik Desteği devam etmeli. Enerji Desteği ödemeleri kısa zamanda yapılmalı. Elektrik borçları da vergi borçları gibi taksitlendirilmeli. TSO organ seçimleri 4 yıl önceden belli olduğunu herkes biliyor. Normal statü gereği Ocak-Şubat ayı içinde yapılması kanunla belirtilmiştir. Burada kesinlikle baskın seçim yoktur. TSO binası hizmet için çok dar. Çevreyolu üzerindeki arsamıza yapacağımız binanın temelini önümüzdeki yıl atacağız" dedi.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, "Dünyada yaşanan krizi Türkiye'de hissediyoruz. Ama bunu minimum düzeyde hissediyoruz. Teşvik Yasası'nın devamı için girişimlerde bulunduk, bu konuda olumlu gelişmeler oldu. Teşvik Yasası devam edecek" diye konuştu.

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu da, Türkiye'ni en büyük sorununun üretim ve istihdam olduğunu belirterek, Türkiye'de yeni bir teşvik yasasına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Aslanoğlu, TOBB Başkanı'ndan TSO binası için destek vermesini istedi.

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, Darende Organize Sanayi Bölgesi'ne ilk yatırım için önümüzdeki dönemde temelin atılacağını kaydetti. Fındıklı, "Teşvik Yasası devam edecek" dedi.

Törenin sonunda ABİGEM'in açılışına emeği geçenlere plaket verildi ve kurdele kesilip, ABİGEM'in açılışı gerçekleştirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız