SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Açılış İçin Gün Sayılıyor

0
Güncellendi - 2017-08-22 04:07:47
Açılış İçin Gün Sayılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi tarafından sokak hayvanları için yapılan Sokak Hayvanları Bakım Merkezi ve Doğal Yaşam Alanı, açılış için gün sayıyor. Yeniköy bölgesinde 128 dönüm alan üzerine yapılan projenin kaba ve ince inşaatı tamamlanırken, çevre düzenleme çalışmalarında ise sona gelindi. 5 yıldızlı hizmet kalitesini aratmayacak şekilde inşa edilen Bakım Merkezi ve Doğal Yaşam Alanı’nın Türkiye’de örnek olması bekleniyor.

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından merkez ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, çevre düzenleme çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğü belirterek, önümüzdeki haftalarda merkezin hizmete gireceği belirtildi.

5 milyon lirayı aşan bir hizmet

Yeniköy mevkiinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan alınan 128 dönümlük alan üzerine geçtiğimiz yıl inşaat çalışmaları başlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım Merkezi ve Doğal Yaşam Alanı’nın maliyeti 5 milyon lirayı aşıyor. 3.300 m2’ye yakın kapalı alanı bulunan merkezde 15 bin m2 peyzaj alanı, 7 bin m2 de sert zemin alanı düzenlendi.

5 yıldızlı hizmet imkânı

Ameliyathaneleri, kafeteryası, idari bölümü, işçi binası, uyuz bakım merkezi, mekanik tesis odası, karantina, postoperatif, kedi yuvası gibi bölümleri bulunan Sokak Hayvanları Bakım Merkezi ve Doğal Yaşam Alanı’nda 5 yıldızlı hizmet kalitesinde imkânlar yer alıyor.

Ormanlık alanların duvar ve tel örgüyle çevrildiği merkezde, sokak hayvanları; bir taraftan gerekli tedavi ve bakım hizmetleri yapılırken, bir taraftan da doğal ortamda yaşamlarını sürdürme imkânına kavuşacak.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Mehmet (6 yıl önce)
    İnşallah örnek bir barınak olur. Zavallı canlara iyi davranacak hayvansever personel çalıştırılsın. Hayvan hakları dernekleriyle iş birliği yapılsın. Sokak hayvanlarına karşı çocukların ilgi ve sevgisinin kazanılması için anaokulu, ilköğretim ve diğer okullardan barınağa geziler düzenlensin...
    0
    0
    Yanıtla
  • necdet (6 yıl önce)
    sayın başkan çok güzel bir yatırım yapmışsınız çırmıktıda merkezde her yerde köpek var bunlar toplanırsa iyi olur
    0
    0
    Yanıtla
  • burak inan (6 yıl önce)
    kimin emeği varsa ellerine sağlık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Özgur (6 yıl önce)
    HAYVANLARI SEVMEYEN İNSANLARIDA SEVEMEZ. HER CANLININ YAŞAMA HAKKI VAR.TEŞEKKÜRLER BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ...
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Bu.yatirimlardan.evleri.olmayan.sokakta.yasayan. Insanlar.icin.yapilsa.cok.iyi.olur.baskan
    0
    0
    Yanıtla
  • Suriyelilere tonlarca para harcanırken, bizim vatandaşımız aç açıkta dedin mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • burak inan (6 yıl önce)44malatya isimli kullanıcı yorumuna
    hayvanlar Allah'ın sessiz kullarıdır. cahiliye devri yaşıyor malatya. adamlar ispanyada hayvan öldürmeyi insan öldürmekle aynı suçta sayıyor. biz müslüman onlar hristiyan. lafta herşeyi deriz. ayrıca suriyelilere 30 milyar dolar harcanmasa her türlü insana her türlü yardım yapılırdı.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Kadıoğlu (6 yıl önce)
    Sayın Ahmet Çakır a çok teşekkür ediyoruz; inanın çok güzel bir yatırım
    0
    0
    Yanıtla