SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Açılışa Şehit Polisin Silah Arkadaşları da Katıldı

0
Güncellendi - 2017-04-06 06:43:19
Açılışa Şehit Polisin Silah Arkadaşları da Katıldı
A- A+ PAYLAŞ

Adıyaman'da 19 Ağustos 2016 tarihinde Özel Harekat polislerini taşıyan aracın otomobille çarpışıp devrilmesi sonucu şehit olan 28 yaşındaki Malatyalı Polis Memuru Seracettin Kılınç için ailesi tarafından şehidin anısına Sütlüce mahallesinde (köyünde) yaptırılan Kız Kur’an Kursu binası hizmete girdi.

Sütlüce mahallesindeki törene Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, şehidin babası Mehmet Kılınç, Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Adıyaman Emniyet Müdürü Metin Alper, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Yeşilyurt Belediyesi’nin aynı alana yaptırdığı Sütlüce Mahalle Muhtarlığı binasının da açılışının gerçekleştirildiği törende konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, aileden gelen talep adına arsayı düzenlediklerini ve Kur’an kursu binasının aile tarafından yaptırıldığını söyledi.

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, 15 Temmuz darbe girişimi günü, Adıyaman'da devlet büyüklerinin korunmasında şehit Seracettin Kılınç’ında görev aldığını belirterek, şükran ve minnetle andığını ifade etti.

Bakan Tüfenkci, "Bu coğrafyada bizler biliyoruz ki güçlü olmamız lazım. Biz, bu güçlü yönetimleri oluşturabilmek ve 16 Nisan'da yeni bir sistem olan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiyoruz. Sizlerin desteği ve gayretiyle inanıyorum ki bu terör örgütlerinin kökünü kazıma adına bizler 16 Nisan'da da gereken hassasiyeti göstereceğiz ve gereğini yapacağız. Bu coğrafyada yaşamanın, oturmanın bir bedeli var dedik. Bu bedeli biz istiyoruz ki bugüne kadar bu millete çektirenler bundan sonra Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle beraber artık hevesleri kursağında kalsın. Terörün her türlüsüyle mücadele edelim ama bir yandan da ülkemizi kalkındıralım, geliştirelim, çocuklara iş, aş bulalım, mücadelemiz bunun için. Artık Türkiye'nin fasoncu bir anlayıştan patron bir anlayışa geçeceğini görenler, Türkiye'nin güçlenmesini istemeyenler hayır cephesinde buluştu. Kimyasal silahlarla o çocukların, bebeklerin, yaşlıların nasıl katledildiğini görüyorsunuz değil mi? O vahşeti, insanlık suçunu, savaş suçunu gözlerimizle görüyoruz ve yüreklerimiz irkiliyor. Bebeklerimizin, annelerimizin yüzüne bakamıyoruz. İnsanlığımızdan utanır hale geliyoruz. Biz Türkiye olarak yaralılara kapılarımızı açtık, her türlü tedavi imkanlarını sunuyoruz, sunmaya da devam ediyoruz. Ey medeni dünya, sizler laf üretin ama biz iş üretiyoruz. Biz mazlumdan yana tavır koyuyoruz. Sizin belki menfaatiniz yoktur ama onlar bizim komşularımız, kardeşlerimiz. Bu coğrafyada Ümmeti Muhammed üzerinde oynanan oyunlara da inşallah cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle beraber güçlü Türkiye ile 'dur' diyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Şehit Seracettin Kılınç (28) hayrına yaptırılan Kız Kur’an Kursu ile Sütlüce Mahalle Muhtarlığı binasının açılışı yapıldı.

Bakan Tüfenkci, törene Adıyaman’dan gelen şehidin arkadaşları Özel Harekat polisleriyle de bir süre sohbet etti.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız