SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Açılışı Bakan Yapacak

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:31:14
Açılışı Bakan Yapacak
A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da ilk kez düzenlenecek olan 1- 6 Mayıs tarihleri arasındaki 1. Ulusal Kitap Fuarı'nın açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yapacağı bildirildi. 
1 Mayıs 2012 günü saat 10.00'da kapılarını tüm bölge halkına açacak olan ve Doğu Anadolu'da bir ilk olma özelliği taşıyan fuar yazar, şair ve araştırmacıları kitapseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. Malatya Valiliği ve Malatya Belediyesi işbirliği ile düzenlenen fuar 6 gün sürecek. Doğunun batısı, batının doğusu olarak bilinen kayısı başkenti, 250 yayınevi ile 100'ün üzerinde ünlü yazar ve şaire ev sahipliği yapacak. Kitap alışverişi kültürünün oluşturulmasının amaçlandığı organizasyonda yayınevleri ürettikleri kitapları doğrudan doğruya okura sunma fırsatı bulacak. Şehir merkezinde yeni belediye binası yanında 5 bin metrekarelik kapalı alanda düzenlenecek kitap fuarının tüm bölgeye hitap edecek şekilde organize edilerek Elazığ, Adıyaman, Erzincan, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Sivas illerinin fuara katılımları için reklam çalışmaları ve üst düzey yöneticileri ile işbirliği yapıldığı bildirildi. 
 
Kitap fuarıyla kentin kültür odağı olacağını söyleyen Malatya Valisi Ulvi Saran, okuma kültürü gibi kitap alışverişi kültürünü de Malatyalıların gündelik hayatının bir parçası haline getirmek istediklerini belirtti. Türkiye ölçeğinde yayımlanan kitapların tamamını kısa süre içerisinde Malatya'daki kitapçılarda görme şansının bulunmadığını kaydeden Vali Saran, kitap fuarı ile bu imkanı Malatyalılara sunacaklarını dile getirdi. Fuara 100 üzerinde yazar ve şairin katılacağını anlatan Saran, şunları söyledi: 
 
"Büyük şehirlerde belirli sayılarda kitap fuarları düzenleniyor. Bu fuarlarda birçok yayınevi bir araya geliyor. Bu fuarlarda insanlar, yeni çıkan kitapları görüyorlar. Bunun yanında yazarları da tanıma imkanı elde ediyorlar; fakat Malatya gibi bir şehirde böyle bir fuarın yapılması başlangıçta düşünülemiyordu. Biz bazı teşvikler sağlayarak, Allah'ın izniyle bunu başarıyoruz." 
 
Herkesi kitap fuarına davet eden Saran, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz konfeksiyoncuları, şarküterileri, alışveriş merkezlerini dolaşıyoruz; ama kitabevlerini dolaşmak, yayın-satış birimlerini dolaşmak gibi bir alışkanlığı edinmeliyiz. Malatya Kitap Fuarı bunu sağlayacak. Bu fuar kapsamında yine 100'den fazla yazarın, şairin, yayıncının ve 50 üst düzey yetkilinin Malatya'ya gelmesini bekliyoruz. İmza günleri, söyleşiler, şiir geceleri düzenlenecek. İnsanlar yazılarını gazete köşelerinden takip ettiği, kitaplarını farklı yerlerde gördüğü insanlarla bir araya gelme, onlarla sohbet etme ve kitaplarını imzalatma şansına kavuşacaklar."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız