SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Açılışı Bakan Yaptı

A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Malatya'da daha önce hizmete giren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin resmi açılışını yaptı.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından TOKİ konutları bölgesinde yaptırılan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin açılışında konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlıkta zihniyet dönüşümü yaşandığını belirterek, "Ancak halk partisi bazı kanunlarımızı Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Üzüldük. Allah'tan Anayasa Mahkemesi bizim lehimize karar verdi" ifadelerini kullandı.

"Tam gün kanunu yaptık. Temmuz ayında yürürlüğe girecek. Bir de üniversitelerde, döner sermaye hoca parası diye bir şey var. Bunu ortadan kaldırıyor kanun. Ancak üzülerek ifade edeyim, ana muhalefet partisi nöbetçiliğini devam ettirip, bu kanunu da Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Ümit ediyorum ki, Anayasa Mahkemesi vatandaşın lehine karar verecektir" diyen Bakan Akdağ, ana muhalefet partisinin bu tutumunu politikacı olarak anlayamadığını kaydetti.

Vali Ulvi Saran da konuşmasında, "Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, sağlık alanında yapılan hizmetlerin ciddi bir göstergesidir derken, AKP Malatya milletvekili Öznur Çalık ise, sağlıkta dönüşüm politikasını anlatıp, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin modern binası ve cihazlarıyla vatandaşa hizmet ettiğini vurguladı.

Sağlık Müdürü Dr.Hacı Bayram Zengin de, 5 bin metrekare kapalı alanda hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde 35 diş hekiminin görev yaptığını ifade edip, aylık ortalama 25 bin hastaya bakıldığını belirtti.

Konuşmalardan sonra, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya milletvekilleri Öznur Çalık, Mücahit Fındıklı, İhsan Koca ve Mustafa Şahin ve diğer yetkililerin katılımı ile kurdele kesilip, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.

BAKAN AKDAĞ, EŞİNDEN AYRILAN KADINA YARDIM SÖZÜ VERDİ
Bu arada, merkezin açılışından sonra Nazife Kurt isimli kadın, yanında çocuğu ile bakan Akdağ'dan yardım istedi. Bakana yanaşan kadın, "Eşim beni bıraktı çekip gitti. Üç yıldan beri sıkıntıdayım. Çocuklarım aç kalıyor, evin kirasını ödeyemiyorum. 9 yıl biçki dikiş kursu öğretmenliği yaptım. Eşim bıraktırdı. Eşim şimdi annesi ile kalıyor. Ne çocuklarımı ne de beni istiyorlar. Sayın bakanımdan yardım istedim" ifadelerini kullandı. Bakanın koruması kadının ismini ve telefonunu not alıp, yardım sözünü

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız