SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Açılışı Mesut Hoca Yaptı

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:07:45
Açılışı Mesut Hoca Yaptı
A- A+ PAYLAŞ

Seçim çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi ve Yerel Yönetimler Uzmanı Hakan İnci, yoğun bir program gerçekleştirdi. İlk olarak Yeşilyurt ilçesinde görev yapan sandık görevlilerinin eğitimine katılan İnci, daha sonra ise ADD’nin Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamasına katıldı. CHP Yeşilyurt Belediye Başkanı Hulisi Porgalı’nın seçim bürosunun açılışının ardından Karakavak Mahallesi Muhtarlığını ziyaret eden CHP’li Hakan İnci, daha sonra ise Fahri Kayahan Caddesi’nde yapılan toplantıda vatandaşlara hitap etti. İnci, akşam saatlerinde, Battalgazi ilçesine bağlı Alişar köyünde vatandaşlarla buluştuktan sonra gece saat 21.30’da ise yerel bir televizyonda projelerini anlattı. 

CHP İl Örgütü, Yeşilyurt ilçesinde görev yapacak olan sandık görevlilerine yönelik eğitim gerçekleştirdi. Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen ve CHP İl Eğitim Sekreteri Çiğdem Ağdağ tarafından verilen eğitim toplantısında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, sandığın önemine dikkat çekerek, “Sahada kazanılan seçim sandıkta kaybedilmemeli. O yüzden sandık görevlilerinin çok titiz çalışması gerekiyor” diye konuştu. 

HAKAN İNCİ, KADINLARA KARANFİL DAĞITTI

CHP’li Hakan İnci, daha sonra Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şubesi tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamasına katılarak kadınlara karanfil dağıttı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Malatya’daki mitingiyle aynı güne rastladığı için bugüne ertelenen kutlama Malatya Öğretmenevi’nde yapıldı. Etkinliğe İnci’nin yanı sıra CHP İl Başkanı Enver Kiraz, İl Kadın Kolları Başkanı Güllü Tunçer ve Battalgazi Belediye Başkan Adayı Kurtar Kaya da katıldı. 

Burada bir konuşma yapan CHP Büyükşehir Adayı Hakan İnci, kadınların siyasette aktif olarak yer alması gerektiğini belirterek, “Uzun bir süredir çalışmalar yapıyoruz. Daha önce de söylediğim gibi biz geleceksek kadınlarla geleceğiz, gençlerle geleceğiz. Bizler projelerimizde, özellikle büyükşehir planlamalarımızda kadınları ön plana çıkarıcı, kadınları evden dışarı çıkarıcı, onları daha çok hayatın içine dahil edecek olan projeler yapıyoruz. Bunları da açıklıyoruz. Sizlerden tek ricamız son 15 gün içinde bizlere bu desteğinizi devam ettirmenizdir” ifadelerini kaydetti. 

BAŞBAKAN ARTIK MALATYA MİTİNGİYLE ÖVÜNEMİYOR

Ardından CHP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Hulisi Porgalı’nın Fahri Kayahan Caddesi’ndeki seçim bürosunun açılışına katılan CHP’li Hakan İnci, yaptığı konuşmada, 4 aydır sürdürülen seçim çalışmalarında önemli bir yol kat ettiklerini belirterek, “Malatya halkının önüne ilk çıktığımızda, CHP’nin iddiasız adaylar çıkardığı sanılıyordu. Ama şimdi ne diyorlar? Galiba bu sefer CHP kazanacak diyorlar. Ben ise galiba değil, kesin CHP kazanacak diyorum” şeklinde konuştu. CHP’nin Malatya’da yaptığı mitingin ardından Başbakanın Malatya mitingini bir daha ağzına almadığını belirten İnci, “Niye alamadı? Çünkü başbakan, kendi il başkanının verdiği sahte miting raporlarına bakmadı, emniyetin verdiği resmi rakamlara baktı, dedi ki ‘Vay vay Malatya’nın haline bak. Gidiyor elimizden.’ Ben de diyorum ki Malatya kimsenin elinden gitmiyor. Malatya gerçek sahipleri olan CHP’ye gidiyor şu anda” dedi. 

ORAYI KİME PEŞKEŞ ÇEKECEKSİN?

AKP Büyükşehir Adayı Ahmet Çakır’ın açıkladığı projelere değinen İnci, şöyle devam etti: “Birçoğu tabela projesi. Hiç uygulanma şansı yok. Birileri yazdırmış, zannediyorum Ahmet Çakır da orada sunarken gördü o projeleri. Çünkü anlatırken, arkadaşlar böyle hazırlamış gibi bir ifadede bulundu. Bu mu Malatya’yı yönetecek? Sizlere reva görülen bu mu? 5 senedir ne yaptığını biliyorsunuz. Biz projeleri inceledik, bir tane rant projesi var. Ben zaten sayın başkanın trambüsteki başarısından dolayı atandığını biliyordum, ama bu projeler açıklandığında baktım ki daha büyük bir başarı beklentisi var sayın başkandan. Ne o? Şoför okulunun bulunduğu Altay Kışlası’nı konut imarına açıyorlar. Tekel’in orayı nasıl peşkeş çektilerse, eski halin orayı nasıl peşkeş çektilerse, sıra gelmiş oraya. Sayın Çakır’ın atanma nedeni bu. Bütün Malatya gördü. Orayı kime peşkeş çekeceksin, kimin sözüyle oraya geldin, çık Malatyalılara açıkla.” 

“YAZIKLAR OLSUN SİZE!”

Tekel fabrikasının peşkeş çekildiğinin kanıtının, duvarlarındaki AKP’li adayların seçim afişleri olduğunu belirten CHP’li İnci, “Utanmadan Malatyalılara diyorlar ki burada binlerce insanın çalıştığı fabrikayı yıktık, buraları birilerine peşkeş çektik, işte şimdi de karşınıza çıktık, yüzsüzce resimlerimizi oraya astık. Yazıklar olsun size! Kaldırın o resimleri oradan!” diye konuştu. 

Hakan İnci’nin konuşması sık sık “Hakan başkan sana söz, Malatya’yı alacağız”, “Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek”, “Vur vur inlesin, Ahmet Çakır dinlesin” şeklinde sloganlarla kesildi. 

PARLAK: “AMPULÜ SÖNDÜRMEK İÇİN DÜĞMEYİ SOLA ÇEVİRİN”

Yerel seçimlerde CHP’ye destek vermek için Malatya’ya gelen İstanbul Üniversitesi’nin önceki rektörlerinden Prof. Dr. Mesut Parlak da Porgalı’nın seçim bürosunun açılışında kısa bir konuşma yaptı. Parlak, şöyle dedi: “Sizler artık gelecek Türkiye’nin aydınlık yüzleri olacaksınız. Bunu yürekten diliyorum. Malatya her dönemde bu aydınlığa büyük katkı yapmıştır. Lütfen bu ampulü söndürmek için düğmeyi sola çevirin.”

Porgalı’nın seçim bürosunun açılışına katılan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Yeşilyurt İlçe Başkanı Banu Sevil, Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Hulisi Porgalı ve Battalgazi Belediye Başkan Adayı Kurtar Kaya da birer konuşma yaparak CHP’nin projelerini anlattılar. 

KARAKAVAK’A ŞUYU SÖZÜ 

Seçim çalışmalarını Karakavak mahalle muhtarlığına gerçekleştirdiği ziyaretle sürdüren Hakan İnci, burada muhtar Alaaddin Boyraz ve azalarla görüştü. Boyraz’dan mahallenin sorunlarını dinleyen İnci, seçildiğinde ilk işinin bu mahallede yaşanan şuyulandırma problemini çözmek olacağını söyledi. CHP’li İnci, hak ettiği hizmeti bugüne kadar almayan Karakavak için ciddi çalışmalar yapacaklarını vurguladı. 

İNCİ: EN ELİT SEMTTE KALDIRIM YOK

Muhtarlık ziyaretinin ardından Fahri Kayahan Caddesi Lalezar Sitesi’nde düzenlenen mahalle toplantısına katılan İnci, burada yaptığı konuşmada, Fahri Kayahan Caddesi’nde kaldırım olmamasını eleştirerek, şöyle dedi: “Şu anda siz Malatya’nın en elit bölgesinde yaşamanıza rağmen, çocuğunuzu okula gönderirken veya bakkala gönderirken yürüyebileceği bir kaldırım yok. Düşünün, siz en iyi semtlerde böyle yaşarken, Malatya’nın kenar mahallelerinde yaşayan dar gelirli insanlarımız ne haldeler acaba? Bir empati yapın, onların halini anlayın.”

KURTAR KAYA: TEK HEDEFİMİZ SİZE HİZMET ETMEK

CHP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Kurtar Kaya’nın akşam saatlerinde Battalgazi ilçesine bağlı Alişar köyünde yaptığı toplantıya, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, İl Başkanı Enver Kiraz ve İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar katıldı. Alişar kahvehanesinde yapılan toplantıda ilk konuşmayı yapan Battalgazi Belediye Başkan Adayı Kurtar Kaya, projelerini anlatarak, “Battalgazi’yi kalkındırmayı hedefliyoruz. Arslantepe ve Seyit Battalgazi adına araştırma enstitüsü kurmayı düşünüyoruz. Kültür ve sanat alanında, çiftçilerimiz, kadınlarımız, çocuklarımız ve gençlerimiz için projelerimiz var. Eğer bize güvenir ve oy verirseniz, bunların hepsini birer birer uygulayacağız” ifadelerini kaydetti. Battalgazi’de karşılarında 5 aday olduğunu belirten Kaya, “Bizim hedefimiz sadece CHP’lilerin oyunu almak değildir. Hangi siyasi görüşten olursa olsun, biz tüm Battalgazililerin oyuna talibiz. Bizim tek hedefimiz sizlere hizmet üretmek olacaktır. Başkaca bir siyasi kaygımız ve hedefimiz bulunmamaktadır” diye konuştu. 

İNCİ: 11 YILDIR KÖYLERE HİÇBİR ŞEY YAPMADILAR

Daha sonra söz alan CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci ise diğer adayların halen büyükşehir adayı olduklarının farkında olmadığını belirterek, şöyle dedi: “İlçelerle ve köylerle ilgili proje açıklayanı duydunuz mu? Ahmet Çakır iki tane açıkladı, ikisi de benden kopya. Benim her ilçeye gençlik merkezi ve engelli yaşam merkezi projelerimi almış. Açıkladığı projelerde başka bir şey yok. Ben ambulans helikopter dedim, geçen gün sağlık müdürlüğü Malatya’ya ambulans helikopter geleceğini söyledi. Biz iki aydır söylüyoruz, niye daha önce Malatya programa alınmadı? Biz birçok şeyi daha gelmeden düzeltiyoruz, bu konuda da çok memnunum. 11 yıla yakın AKP iktidarı, il genel meclisiyle, il özel idare genel sekreterliğiyle, valisiyle bu köylere hizmet etmeye çalıştı. Ama ne yazık ki hiçbir şey yapamadılar, yapmadılar.”

Toplantıda söz alan CHP İl Başkanı Enver Kiraz da yerel seçimlerin önemine değinerek, Alişar köylülerinin sorunlarının çözümü için Kurtar Kaya ve Hakan İnci’ye destek vermelerini istedi. 

AĞBABA: ALİŞAR’IN SORUNLARINI DA ÇÖZMEYE TALİBİZ

Son olarak konuşan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise Alişar’da yaşanan su sorununa değinerek, bugüne kadar bu sorunun çözülmemesinin sorumlusunun AKP iktidarı olduğunu vurguladı. Kayısının eskiden altın olduğunu, ancak bugün pul haline getirildiğini ifade eden Ağbaba, kayısı üreticilerinin sorunlarının çözümü için iki buçuk yıldır mecliste mücadele verdiğini anlatarak, şöyle devam etti: “İşlerin yolunda gidip gitmediğini sandık ortaya koyuyor. Eğer sonuçlara bakarsak gözüken şey Malatya’da işlerin yolunda gittiği! Kayısı da para ediyor, hayvan üreticileri para kazanıyor, Malatyalılar mutlu diye gözüküyor! Başbakan da sizi temsil eden milletvekillerine ‘Malatya’da sorun var mı?’ diye sormuyor. Çünkü sandığa bakıyor, her dönem oylar artıyor. Oy konusunda her zaman bize karşı değil, biraz da hükümete karşı cimrilik ederseniz, başbakan da çağırır milletvekillerini ve sorar; ‘Malatya’da problem ne? Oylarımız niye düştü?’ 30 Martta sandık önümüze geliyor. Biz Kurtar Kaya arkadaşımızla ve Hakan İnci arkadaşımızla ciddi bir çalışma içindeyiz. Açıkladığımız projelere bakın. Biz Malatya’yı sadece Sivas Caddesi ile Alışveriş Merkezi arasında görmüyoruz, buranın yönetimine talip değiliz. Biz Alişar’ın sorununu da çözmeye talibiz, Doğanyol’un Konurtay köyünün sorunlarını da çözmeye talibiz.”

AKP milletvekillerinin bazen “Hükümete oy vermezseniz, hizmet gelmez” dediğini hatırlatan Ağbaba, “Hangi partiye verseniz verin, gelecek para 762 bin kişiye göre geliyor. Bunu bilmenizi istiyorum” diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız