SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Aciliyet Sırasına Göre..'

A- A+ PAYLAŞ

Özalper Mahallesi'nde incelemelerde bulunan belediye başkanı Ahmet Çakır, “Amacımız mahallelerimizi modern ve nezih bir ortama kavuşturmaktır” dedi.

Çakır'ın, Özalper'de yaptığı incelemeye ilişkin basın bülteni şöyle:

"Belediye Başkanı Ahmet Çakır beraberinde bazı Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları ve Daire Müdürleri ile birlikte Özalper Mahallesini ziyaret ederek mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Özalper Mahallesi Muhtarı Ramazan Korkmaz ve mahalle sakinlerinden mahallelerinin sorunları hakkında bilgiler aldı.

Özalper Mahallesi Muhtarı Ramazan Korkmaz, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı mahallelerinde ağırlamaktan son derece mutlu olduklarını belirtip, “Malatya’ya ve mahallemize yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Sorunları ilk ağızdan dinleyip, yerinde tespit etmek amacıyla mahalle gezileri düzenlediklerini belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Düzenlemiş olduğumuz mahalle gezileri ile varsa mahalle sorunlarını ilk ağızdan dinliyor, ilgili Başkan Yardımcılarımız ve daire müdürlerimiz ile yerinde tespit edip aciliyet sırasına göre planlayıp, çözümü için çalışmalar başlatıyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Özalper mahallesinin gelişmeye müsait bir mahalle olduğunu belirterek, “Özalper Mahallemiz geniş park alanları olan, yol genişlikleri ve kavşakları düzgün planlanmış bir mahallemiz. Amacımız mahallelerimizin sorunlarını biran önce gidererek modern ve nezih bir ortama kavuşturmaktır” dedi.

Yeşillendirme çalışmaları ile bu sene ciddi oranda ağaç dikildiğini belirten Başkan Çakır, “1.5 sene içerisinde 15 bin adetin üzerinde ağaç dikildi. Şu an düzenlenen bütün kaldırımlarda ağaç dikimi yapılmaktadır. Diktiğimiz ağaçlarda şu ana kadar Malatya’da olmayan Malatya iklimine uygun belirlenen 25 ayrı cinsten ağacı Malatya’nın geneline dikerek, Malatya’yı yeşil açısından zenginleştirmeyi planlıyoruz. Geçen yıl 400 bin’in üzerinde mevsimlik çiçek dikimi gerçekleştirdik ayrıca 17 bin adet gül fidesi diktik. Bunun yanında, Kent bilgi sistemi çalışmalarımız devam etmektedir. Kent bilgi sistemi ile Malatya’nın sorunları daha çabuk bir şeklide çözülecek, vatandaşlarımız istedikleri bilgiye anında ulaşma imkânına kavuşacaklardır.

İçmesuyu ve Kanalizasyon şebeke hatlarını yenileme çalışmalarımız devam etmekte olup, yağmur suyu drenaj çalışmalarımız ise büyük bir hızla sürdürülmektedir.

Fahri Kayahan Caddesini, Güngören caddesine bağlayan 3 ana yolun açılması, Kuzey kuşak yolundaki çalışmalar, Yeşiltepe bölgesindeki yol açma çalışmalarımız devam etmektedir. Kuzey Kuşak yolunda harfiyat ve dolgu çalışmalarımız devam ediyor. Hal binasına kadar olan kısmında çalışmalar tamamlandı. Hedefimiz geçen sene Canlı hayvan pazarı yanında açılan yol ile birleştirmektir” dedi.

Yol açma çalışmalarının yanında asfaltlama çalışmalarına ayrı bir önem verdiklerini belirten Başkan Çakır; “Yollarımıza Türkiye Standartlarına uygun kaliteli asfalt döküyoruz. Çocuklarımızın daha rahat ortamlarda oynamalarını sağlamak amacıyla çocuk parklarımızda yenileme çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca bazı mahallelerimizde de çocuklarımız için yeni çocuk parkları planlıyoruz.

Malatya belediyesi olarak araç parkımızı güçlendirmeye devam ediyoruz. Daha önce ihale veya kiralık araçlarla yaptığımız işleri şu anda kendi araçlarımızla yapmaktayız” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır çalışmalar hakkında bilgiler verdikten sonra mahalleyi gezerek sorunları yerinde inceledi.

Ayrıca Belediye Başkanı Çakır Özalper Mahallesi 2. cadde üzerinde yapımı devam eden çocuk parkında da incelemelerde bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız