SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Acımasız Katile Ölümüne Ceza

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:53:55
Acımasız Katile Ölümüne Ceza
A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan ilçesinin Basak Mahallesi'nde (köyünde) 3 kişinin pompalı tüfekle öldürülmesi olayının sanığına, mahkeme hiçbir ceza indirimi uygulamayarak 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet, 9 kişiye yönelik de tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs suçlarından toplam 118 yıl 5 ay hapis cezası verdi.  

KÖYDE KATİLAM YAPMIŞTI

Hekimhan ilçesinin Basak Mahallesi'nde, 17 Kasım 2013 Pazar saat 01.00 sıralarında, köyde çiftçilik yaptığı belirtilen 47 yaşındaki Ali Kaya bazı evlerin kapı ve pencerelerine vurup evde bulunanlara pompalı tüfekle ateş açmıştı. Saldırı sonucu bekar olan  38 yaşındaki Tamo Arayıcı adlı kadın, 36 yaşındaki Murat Sarıkaya ile bu şahsın ablası olan 53 yaşındaki Fadime Çalışkan ölmüştü. Olay da Bessey Arayıcı (55) ve Nazım Hikmet Arayıcı (37) yaralanmıştı. 

10 GÜN SONRA YAKALANMIŞTI

Katil zanlısı Ali Kaya olaydan 10 gün sonra saklanmış olduğu babasının evinde 26 Kasım 2013 Jandarma ekiplerince girdiği çatışma sonrasında teslim olmuş, ancak elinden ve bacağından yaralanmıştı. Katil zanlısı Ali Kaya, hastanede yapılan tedavisinin ardından sedyeyle getirildiği ilçe adliyesinde aynı gün tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

YARGILAMA SONA ERDİ

Cinayetlerle ilgili olarak Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren yargılama sona erdi.

Karar duruşmasında mağdurların avukatı Yasemin Hamamcı, şahsın işlemiş olduğu cinayetleri tasarlayarak ve planlayarak gerçekleştirdiğini ve köydeki diğer şahıslar içinde yine adam öldürmeye açık bir şekilde teşebbüs ettiğini belirterek, takdiri indirim ve haksız tahrik indirimi yapılmamasını mahkemeden talep etti.

MAHKEME İNDİRİM YAPMADI

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti,  katil sanığına verdiği cezaların hepsini üst sınırdan verdi ve her hangi bir ceza indirimine gitmedi. Mahkeme heyeti, sanık Ali Kaya’nın olaya ilişkin herhangi bir pişmanlık duymadığına kanaat getirerek, verdiği tüm cezalar için takdiri indirime gitmedi ve iyi hal indirimi uygulamadı. Mahkeme Heyeti yine haksız tahrik indirimi de yapmayarak cezaları üst sınırdan verdi.

3 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE 118 YIL HAPİS CEZASI

Mahkeme Heyeti, Tamo Arayıcı, Murat Sarıkaya ve Fadime Çalışkan’ı kasten tasarlayarak adam öldürme suçundan dolayı sanık Ali Kaya’ya 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Katil sanığına ayrıca Bessey Arayıcı’ya karşı kasten tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüsten 18 yıl, Hüseyin Arayıcı’ya karşı  kasten tasarlayarak  adam öldürmeye teşebbüsten 15 yıl, Nazım Hikmet Arayıcı’ya karşı kasten tasarlayarak  adam öldürmeye teşebbüsten 18 yıl, Hatice Arayıcı’ya karşı kasten tasarlayarak  adam öldürmeye teşebbüsten 15 yıl,  Ali Ceyhan’a karşı kasten tasarlayarak  adam öldürmeye teşebbüsten 17 yıl, Döne Arayıcı’ya karşı kasten tasarlayarak  adam öldürmeye teşebbüsten 15 yıl hapis cezası verirken, olay sonrasında jandarma ekiplerince kıstırıldığı evde silahla karşı koyması nedeniyle jandarma personeli Mehmet Demir, İbrahim Erdem ve Serdar Töremiş’e karşı da adam öldürmeye teşebbüsten 3’er kez 6 yıl 9 ay hapis cezası verdi. 

“SİLAHI ALDIM, TEK TEK EVLERE GİDİP ATEŞ AÇTIM”

Katil sanığı Ali Kaya Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde olay gecesini şu şekilde anlatmıştı: 

“O gece bir miktar alkol almıştım. Evdeki otomatik av tüfeğini alarak Murat Sarıkaya’nın evine gittim. Kaç kez ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Ancak 3-4 el ateş etmiş olabilirim. Murat geberdi gitti.  Murat’ı öldürdükten sonra Murat’ın kardeşi olan Fadime Çalışkan’ın evine gittim. Kapının camını tıkladım, içerde ışık yandı, kapıya doğru yanaştığını görünce kapının cam kısmına doğru hatırlamadığım sayıda ateş ettim. İsabet etti mi, öldü mü, yaralandı mı diye bakmadan oradan ayrılıp Tamo’un evine gittim. Camı tıkladım, içeriden ışık geldiğini görür görmez içeriye doğru hatırlayamadığım sayıda ateş ettim. Tamo’nun evine ateş ettikten sonra oradan ayrılıp bu kez Hüseyin Arayıcı’nın evine gittim, yine camı tıkladım, içeriden ışık yanar yanmaz içeri doğru yeni hatırlamadığım sayıda ateş ettim. Oradan ayrıldıktan sonra Nazım Hikmet Arayıcı’nın evine gittim, onlarında evlerini camını tıkladım, aynı şekilde ışık yanar yanmaz içeri doğru hatırlamadığım sayıda ateş ettim. Buradan da ayrıldıktan sonra Ali Ceylan’ın evine gittim, evin camına vurdum, daha sonra aynı şekilde içeri doğru ateş etim. Oradan ayrılırken evin kapısının açıldığını fark edince dönüp bu kez kapıya ateş ettim.”. 

“AYI İÇİN AÇILAN ÇUKURDA” SAKLANMIŞTI

Çevre köylerde de büyük korku yaşatan cinayetlerden 10 gün sonra yakalanan Ali Kaya, olaydan sonra nasıl gizlendiğini de yine mahkemede şu şekilde anlatmıştı: 

“Evlere ateş ettikten sonra kendi evimin bahçesinde daha önce açılmış olan çukura gidip gizlendim. Bu çukuru babam ayılara tuzak kurmak amacı ile açmıştı. Gidip bu çukurda gizlendim. Üstümü dallarla, yapraklarla kapattım. 3 gün bu çukurda gizlendim. Hiçbir şey yiyip içmedim. Hiç kimse bana yiyecek ya da başka bir yardımda bulunmadı. 3 gün boyunca insanlar beni aradılar, ancak orada olduğumu fark etmediler. Ara sıra dışarı çıktığım oldu. Daha sonra bu çukurdan ayrılıp rahmetli olan babama ait olan ve kimsenin oturmadığı boş eve gittim. 4-5 gün kadar bu evde gizlendim. Yiyecek lazım olduğu zaman gizlice kendi evime gidip gerekli malzemeleri alıp tekrar baba evinde gizlendim. Daha sonra evin etrafında insan sesleri duydum. Jandarma gelmiş, evin bir kapısına yanaştılar. Ben uyarı amaçlı ateş ettim. Daha sonra kaçamayacağımı anladım, önce intihar etmek istedim, fakat beceremedim. Kendi elime isabet ettirdim. Jandarma tarafından yapılan ateşte bacağımdan yaralandım.”

ARŞİV FOTO: Katil sanığı Ali Kaya, jandarma ile çatışmış ve yaralı olarak yakalanmıştı..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız