SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Acımasız Uyanıklık!..

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:26:30
Acımasız Uyanıklık!..
A- A+ PAYLAŞ

 
Yoğun kar yağışının etkili olduğu bugünlerde ekiplerin aralıksız olarak çalıştığını söyleyen Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili İrfan Kaya, bazı kişiler tarafından yapılan asılsız hasta ihbarlarının çalışmaları aksattığını söyledi. 
 
"YANILTIYORLAR"
 
Kaya, konuşmasında, "Diyelim ki, bur grup yoluna girmişiz, sahte hasta ihbarı geliyor. O ekip grup yolundan çıkıyor ve ihbar yapılan köyün yolunu açıyor. Sonunda anlaşılıyor ki, vatandaş öyle fazla da hasta değil. Yolunun açılması için acil hasta ihbarı yapmış. Asılsız ihbarlar işlerimizi aksatıyor. Kardan kapalı yol açmada öncelikli olarak grup ve servis yolların açılıyor. Cenaze, hasta ve doğum gibi durumlarnda o yolun açılmasına öncelik veriliyor."dedi. 
 
SON DURUM 
 
Yağışlar nedeni ile kapanan yollar hakkında bilgiler aktaran Kaya, "17 adet ekibimiz, mesai mefhumu gözetmeksizin kardan dolayı kapalı olan köy yollarını açmak için çalışıyorlar. Kar nedeniyle kapalı köy yolumuz geçtiğimiz Cuma günü 107 idi, Cumartesi 152, Pazar günü 99, Pazartesi 85 ve Salı itibari ile de 159 köy yolumuzu kapalıdır. İlçelere göre kapalı köy sayısı ise, merkez 2, Akçadağ 14, Arapgir 19 Arguvan 4, Doğanşehir 22, Doğanyol 10, Hekimhan 25, Kale 9, Kuluncak 9, Pütürge 39 ve Yeşilyurt 6." diye konuştu. 
 
YERİNDE İNCELEDİ 
 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Vekili İrfan Kaya, Akçadağ ilçesi İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Altuntaş ile birlikte, Akçadağ'daki yol açma çalışmalarını yerinde inceledi.
 
Kaya yaptığı değerlendirmede, ''Karla mücadele için kurumuş bulunduğumuz 17 ekip yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışından en çok etkilenen ilçelerimiz, Pütürge, Doğanyol, Akçadağ, Hekimhan, Arapgir, Doğanşehir oluşturmakta. Akçadağ Ortaköy'de yol açma çalışmalarını görüyoruz. İlçe encümen üyemizle beraber buradaki çalışmaları izliyoruz. Burada çalışan işçi kardeşlerimiz özverili çalışma seğriliyor. Onlara teşekkür ediyorum. Kar yılı var yılı derler. İnşallah kazasız belası bu çalışmaları yapacağız. Kar yağışının devam etmesi bizlerin çalışmasını olumsuz etkiliyor." ifadelerini kullandı. 
 
İl Genel Meclisi Altun, ise yaptığı konuşmada, ''Akçadağ ilçesine bağlı 69 köyümüz var. Yüksek dağlık bölgelerdeki köylerimizin yolları kardan dolayı kapandı. Bir dozer 2 greyderle burada yol açma çalışması sürdürüyor. Dağ köylerimiz ve Ortaköy, Kahyalı'ya en çok kar düşmekte. Kar yağışı devam ediyor bizde çalışmalarımız aralıksız olarak sürdüreceğiz. Kardan dolayı kapanan yolları açmak çok zor, 69 köyümüz var kar yağınca birden hepsine yağıyor hepsine birden yetişemiyorsun. Zaman zaman acil durumlarda çıkıyor. Bunlara anında müdahale ediyoruz. Makinelerimiz eski özel idaresi filosuna yeni makineler eklemek istiyoruz. Bunu yaparsak iş kaybının ve zaman kaybının önüne geçmiş olacağız'' ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız