SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Acısı Halen Yüreğimizde"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:59:38
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Merhum Başbakan Adnan Menderes ile Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idamının 51. Yılında yaptığı basın açıklaması ile Demokrasi şehidi Menderes ve arkadaşlarını şükran minnet ve rahmetle andığını söyledi. Demokrat Parti (DP) Malatya İl Başkanı Şerafettin Arpacı da (fotoğraftaki) ,”Merhum Adnan Menderes, çoğulcu demokratik rejimimizin yerleşmesi ve ülkemizin kalkınma sürecindeki değerli katkılarıyla milletimizin kalbinde her zaman takdir ve saygıyla yaşayacaktır” dedi. 

AKP İL BAŞKANI..

AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, “Ne acıdır ki bu ülke Menderes ve arkadaşlarının idam sehpalarının, yargılama başlamadan hazırlandığını gördü. Menderes ve arkadaşları işkencelerden geçirilip insanlık onuruyla bağdaşmayan hareketlere maruz kaldı. Bunlar yetmiyormuş gibi 27 Mayıs darbesini Hürriyet ve Anayasa Bayramı olarak yıllarca kutlandı ve tatil günü ilan edildi. Her ne kadar sonradan itibarı iade edilse de Menderes ve arkadaşlarının acısı halen yüreğimizde” dedi.

Tüfenkçi, Adnan Menderes’in 17 Eylül’de arkadaşlarıyla beraber acımasızca ve hukuksuzca idam edilmelerini şiddetle kınadığını belirtti. Adnan Menderes’in sadece başbakan değil halkın içinde ve halkın gönlünde taht kuran bir kişi olduğunu belirterek, Menderes’in ne kadar ileri görüşlü ve ne kadar büyük devlet adamı olduğunun bugün daha iyi anlaşıldığını söyledi. Milletin Adnan menderese hemde onlara bunları yapanları unutmadığını ifade eden Tüfenkci, "Aradan bunca yıl geçmiş olmasına rağmen Türkiye demokrasi şehitlerini unutmadı. Her geçen sene ilgi ve sevginin artarak devam ettiğini görüyoruz. Bu da yüreğimizi rahatlatıyor. Seçimle gelen seçimle gitmeliydi. Ülkemize güvenmeye devam etmeliyiz. Milletin geliştirdiği'Yeter soz milletindir' sözü. Her şeyi içinde barındırır. Demokrasi şehitlerimizi anarken daha demokratik günlere ulaşmanın onun nimetlerinden hep beraber istifade etmenin gururunu yaşamalıyız Ve bu vesileyle bu vatan için canını veren bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz" dedi.

DP İL BAŞKANI..

Demokrat Parti (DP) Malatya İl Başkanı Şerafettin Arpacı da”Merhum Adnan Menderes, çoğulcu demokratik rejimimizin yerleşmesi ve ülkemizin kalkınma sürecindeki değerli katkılarıyla milletimizin kalbinde her zaman takdir ve saygıyla yaşayacaktır” dedi. 

DP) Malatya İl Başkanı Şerafettin Arpacı, Adnan Menderes'in 27 Mayıs darbecileri tarafından 17 Eylül 1961 tarihinde idam edilişinin 51. yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Bu aziz millete büyük hizmetler yapmış olan merhum Menderesi rahmet ve şükranla anıyoruz" dedi.

DP Malatya İl Başkanı Şerafettin Arpacı, "Partimizin kurucusu, Büyük devlet adamı, eski başbakan, merhum Adnan Menderes'i, 51. ölüm yıldönümünde bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyorum. Merhum Menderes, ülkemizde demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla yerleşmesi adına unutulmaz hizmetlerde bulunmuştur. Merhum Adnan Menderes, çoğulcu demokratik rejimimizin yerleşmesi ve ülkemizin kalkınma sürecindeki değerli katkılarıyla milletimizin kalbinde her zaman takdir ve saygıyla yaşayacaktır. Bugün bazı siyasi çıkarlar uğruna sekteye uğratılan demokrasi nin Ülkemiz de yerleşmesi için büyük uğraşlar veren ve bu uğurda şehit edilen merhum Adnan Menderes in aziz hatıralarını saygı ile anıyor, Demokrasi şehidimiz Menderese Yüce Allah tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız