SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Açlığa Mahkum Ediyorlar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:08:00
A- A+ PAYLAŞ

Ülkücü İşçiler Derneği Malatya Şube Başkanı Vahap Murat, yeni asgari ücretin çalışanları açlığa mahkum ettiğini ileri sürdü.

Dernek binasında dernek yöneticileriyle birlikte basın açıklaması yapan Ülkücü İşçiler Derneği Malatya Şube Başkanı Vahap Murat, “Çalışanların büyük bir umutla beklediği 2013 yılında geçerli olacak olan asgari ücret açıklanmış ve kamuoyunda yine hayal kırıklığı meydana getirmiştir. Bu artış enflasyonun çok gerisinde kalmış ve çalışan kesimi açlıkla karşı karşıya bırakmıştır. 1 Ocak 2013 yılında geçerli olan asgari ücret 16 yaşından büyükler için ilk altı ay yüzde 4,1 artarak 740 TL, ikinci altı ay için de yüzde 4,4 artarak 780 TL olarak gerçekleşmiştir. Türk-İş’in açıklamış olduğu Aralık 2012 tarihi itibarıyla açlık sınırı bin TL. Yoksulluk sınırı ise 3 bin TL olarak gerçekleşmiştir. Milliyetçi hareket partisinin 2011 yılı seçim beyannamesinde asgari ücret için belirlediği rakam 825 TL ve asgari ücretin vergi dışı bırakılmasıdır. 2013 yılı için düşünüldüğünde bu rakam açlık sınırı olan bin TL’yi geçmektedir” ifadelerini kullandı.

“Biz diyoruz ki asgari ücret açlık sınırı olan bin TL seviyesine çıkarılmalıdır. Asgari ücretin 740 TL olduğu bir ülkede halkının büyük bir kısmı açlık sınırının altında ücret almakta olduğu bir gerçektir. Böylece vatandaşın alım gücü iyice düşmüş, sofrasında ekmek iyice küçülmüştür” diyen Murat, açıklamasını özetle şöyle tamamladı:

“Ülkücü işçiler derneği olarak her zaman çalışanımızın yanında olacağız bunların hak ve menfaatleri noktasında her zaman net tavırlı olacağız. Bu vesile ile 2013 yılının çalışan kesimimiz için iş kazalarının olmadığı ve çalışanın işini kaybetmediği, işsizliğin artmadığı ve çalışanın açlıkla karşı karşıya bırakılmadığı bir yıl olarak geçmesini diliyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız