SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Açlığınızı Kontrol Altında Tutmanın 10 Yolu

A- A+ PAYLAŞ

Her zaman diyete başladığınızda bir süre sonra açlığınıza yenilip diyetinizi yarıda bırakıyor musunuz? İşte size Reader's Digest'tan açlığınızla baş etmeniz için 10 tavsiye:

1. Kendinize meyve hediye edin: Açlığınızı kontrol altında tutabildiğiniz zamanlarda, kendinize gerçek bir hediye olarak taze meyve ya da içecek alın.

2. Bir miktar fındık açlığınızı bastırabilir: Eğer yeme arzunuza yenilirseniz ve bir kutu şekerleme ya da diğer tetikleyici gıdalar alırsanız kendinizi kötü hissedersiniz. Bu tür yiyecekler, kalçalarınız için yağ olarak size dönecektir.

3. Sert kabuklu yemiş yiyin: Günde 2 bardak su için ve bir miktar kabuklu kuru yemişlerden yiyin. 20 dakika içinde bu vücut kimyanızı değiştirerek açlığınızı ve iştahınızı bastıracağı belirtliyor.

4. Şekerleme yerine içecek bir şeyler deneyin: Kafein açlığınızı bastıramaz, fakat kafein iştahınızı bastırıp sizi kaloriden kurtarır.

5. Stresten uzak durun: Stres açlığın en büyük tetikleyicisidir. Stresle başetmenin yolunu öğrenirseniz potansiyel olarak günde yüzlerce kaloriden uzak durursunuz. Derin derin nefes almayı ya da gözünüzde sakin, durgun sahneler canlandırmaya çalışın.

6. Kısa şekerlemeler yapın: Yorgun olduğumuzda, açlığımız da açığa çıkar. İş yerindeyseniz kapınızı kapatıp, gözlerinizi bir süre kapatın ve enerji toplayın.

7. Dişlerinizi fırçalayın, gargara yapın. Temiz ve ferah bir ağıza sahip olduğunuzda bir şeyler yiyerek bunu bozmak istemezsiniz.

8. Kendinizi meşgul edecek bir şeyler yapın. Canınız dondurma isterse, bu açlık değil, nefistir. Nefsin 10 dakika içinde sona erdiği düşünülüyor. Bunun ayrımını yapın ve aklınızı başka tarafa çevirin. Bir arkadaşınızı arayın, müzik dinleyin ya da egzersiz yapın.

9. Sınırlar dahilinde kendinizi biraz şımartabilirsiniz. Gidin ve bir dondurma alın, ancak küçük bir külahta alın, bardakta değil. Küçük çikolatalar, yer fıstığı ya da tuzlu krakerler yiyin. Bunları yedikten sonra yapacağınız 15 dakikalık bir yürüs 100 kalori ya da daha fazlasını yakmanızı sağlayacaktır.

10. Pastane ürünleri ya da pizzalardan kaçınmak için rutininizi değiştirin. Karşı konulamaz bir doğum günü pastasıyla karşılaşacağınızı biliyorsanız, başka yiyeceklerinizden kısarak diyetinizde pasta için yeterince kalori ayırın...

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız