SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Adabıyla Konuşulmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi İl Özel İdaresi'nin 2010 Mali Yılı'nın gelir ve gider bütçesi görüşmeleri tamamlandı.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, üyelere Meclis'teki konuşmaları ve söz istemeleri konusundaki yönetmenliği tekrar hatırlatarak, kurallara uyulmasını istedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata başkanlığındaki toplantıda, 2010 Mali Yılı'nın gider bütçesi harcama kalemleri üzerindeki görüşmelere devam edildi. Toplantı gündemine geçilmeden önce Meclis Başkanı Naci Şavata, üyelere İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmenliğini okuyarak, üyelerin konuşma ve söz isteme konularındaki kurallara uymalarını istedi. Şavata, Meclis'teki tartışma ve konuşmaların adabına göre yapılmasını ve kamuoyuna Meclis'in daha iyi görüntülerle çıkması gerektiğini belirtti.

Toplantıda İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü'nün 2010 yıl ödeneği 12 milyon 370 TL olarak kabul edildi.

Görüşmeler sonucunda İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin 2010 Mali Yılı gelir ve gider bütçesinin 55 milyon TL şeklinde olduğu belirlenerek, bütçe görüşmeleri sonlandırıldı.

Öte yandan Görgü köyündeki stabilize yola müteahhit firmanın alt yapıyı tam olarak yapmadığı iddiasıyla konunun araştırılması ile ilgili bir önceki toplantıda reddedilen önerge, bir kez daha tartışılarak gündeme alındı. Meclis üyelerinden çoğunluğunun konu hakkında bilgi sahibi olmadığını gören Meclis Başkanı Naci Şavata, cep telefonu ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ndeki yetkili müdürü arayarak konu hakkında bilgi aldı. Şavata, konunun İmar Komisyonunca araştırılarak, Meclis'e bilgi vermesi konusunu oylattı. Meclis üyeleri oy birliği ile önergeyi kabul etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız