SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Adalet Firarda' Çıktı

A- A+ PAYLAŞ

İhlas Haber Ajansı (İHA) Malatya Büro Muhabiri Burhan Karaduman'ın "Adalet Firarda" adlı romanı çıktı.

Malatya'da 1987 yılında bir kadının altınları için gece maskeli saldırgan tarafından öldürülmesini konu alan, gerçek bir cinayet olayı davasının dosyası İHA Malatya Muhabiri Burhan Karaduman tarafından Adalet Firarda kitabıyla romana uyarlandı. Romanın kapak fotoğrafında ise olayın duyurulduğu Malatya Görüş Gazetesi'ndeki haber kupürü kullanıldı.

Romanın eski bir dosyadan uyarlanmasına karşın, bugünde adalet sisteminde yaşanan sıkıntılara ışık tuttuğunu belirten Karaduman, "Roman, Malatya'da yaşanmış gerçek bir cinayet olayının dosyasından uyarlandı. Adalet kurumunda dün yaşanan ve bugün de zaman zaman yaşandığı gündeme gelen aksaklıklara dikkat çekmeye çalıştım. Adalet sistemini çalıştırmak için kanun ve yasa yetmiyor, aynı zamanda o kanun ve yasaları uygulayacak olan sistemdeki hakim, savcı, kolluk kuvvetleri ve avukat mekanizmasının da iyi çalışması gerekiyor. İşte bu durum; Adalet Firarda romanında yaşanmış gerçek bir cinayet olayının dava dosyası ile işleniyor" dedi.

Adalet Firarda romanında; Malatya'da 1987 yılında maskeli bir saldırganın köy evini basarak altınları için gelini öldürmesi ile başlayan süreçte, savcı ve mahkeme heyeti öldürülen gelinin kaynını, kayınbabasını ve kaynanasını cinayet suçlusu olmakla yargılıyor. Ancak mahkeme sürecinde sanık avukatı ile mahkeme heyeti ve savcı arasında yaşanan gerginlikten dolayı duruşmalar yapılamayınca davanın dosyası başka bir kentin ağır ceza mahkemesine gönderiliyor. Yeni mahkemede önce kaynana ile kayınbaba, ikinci duruşmada ise gelinin kaynı delil yetersizliğinden beraat ediyor. Olaydan 14 yıl sonra, cinayetin işlendiği köyün muhtarı ilçe kaymakamlığına girerken yapılan üst aramasında bir tabanca yakalatıyor. Tabancanın yapılan balistik incelemesinde 14 yıl önceki cinayette kullanıldığı tespit ediliyor. Yani katil muhtardır.

Romanda, delil yetersizliğine rağmen suçsuz oldukları halde ağır suçlarla itham edilen insanların adliye koridorlarında hakim-savcı çarkında nasıl ezildiğini gözler önüne serilirken, yine suçluluğu sabit olan insanların hakim-savcı çarkında nasıl ceza aldığı da işleniyor.

Bu arada, romana ulaşmak isteyenlerin burhan.karaduman@hotmail.com e-maile adreslerini bildirmeleri durumunda kitaba posta yoluyla ulaşabilecekler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız