SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Adalet Hakim Olsun"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:59:57
A- A+ PAYLAŞ

İnsan Hakları Derneği (İHD) Malatya Şube Başkanı Servet Akbudak, “Yeni katliamlara meydan vermemek için, barış, eşitlik, özgürlük ve adaletin hakim olmasını diliyoruz” dedi. 

Halepçe katliamının yıl dönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada katliamı kınayan İHD Malatya Şube Başkanı Servet Akbudak, “Tam 25 yıl önce yani 1988 yılının baharın gelişini müjdeleyen mart ayının 16’sında baharın tüm renkleriyle canlanmaya başladığı bir anda 5 bin’den fazla insani cansız bırakan insanlık suçu olan Halepçe katliamının işlendiği gündür bugün. Bu insanlık dışı katliamın üzerinden yıllar geçse de, hala hafızalardaki dehşet verici tazeliğini korumaktadır” ifadelerini kullandı.

“5 binden fazla çocuk, kadın ve erkeğin kimyasal silahlarla acımazsızca katledilmesinin tek sorumlusu elbette diktatör Saddam Hüseyin değildi. Bölgeye ilişkin hesabı olan, Saddam Hüseyin'e her türlü kimyasal, biyolojik, silah temin eden ve Kürt halkının katliamı üzerinden bölgedeki ortak çıkar paydasında buluşan batılı emperyalist ülkelerle birlikte, kendileriyle işbirliği yapan bölge ülkelerinin de payı ve suçu büyüktür” diyen Akbudak, açıklamasını özetle şöyle tamamladı:

“Suriye'nin Qamişlo kentinde 2004 yılında yaşanan katliamda 36 Kürt öldürüldü. Esad rejimi oradaki halk hareketinin ve özgürlük mücadelesinin önünü kesemedi, halkın uyanışını bastıramadı. Bu gün Baas rejiminin diktatörlüğüne rağmen, Suriye'de Halklar özgürlük için mücadele vermeye devam etmekte ve her gün özgürlüğe daha da yakınlaşmaktalar.

İnsan Hakları Derneği olarak; Tüm katliamlarda olduğu gibi, Mart katliamlarında hayatını kaybedenleri saygıyla anıyor ve zalimleri bir kez daha şiddetle kınıyor. Yeni katliamlara meydan vermemek için, barış, eşitlik, özgürlük ve adaletin hakim olmasını diliyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız