SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Adalet Önünde Hesap Verecekler"

0
Güncellendi - 2016-08-04 20:29:34
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya hükümet meydanında ‘Demokrasi Nöbeti’ tutan vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Başkan Gürkan, “Bir toplum milletin istikbaline kast ediyorsa, milletin geleceğine kast ediyorsa, kısasa kısas da esastır” diyerek, Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin adalet önünde hesap vereceğini söyledi.

15 Temmuz 2016 Cuma gecesi Fethullahçı Terör Örgütü tarafından yapılan darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanması ile birlikte yurt genelinde olduğu gibi Malatya’da da vatandaşlar ‘Demokrasi Nöbeti’ uygulamasını aralıksız sürdürüyor. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya hükümet meydanında ‘Demokrasi Nöbeti’ tutan vatandaşlarla bir araya gelerek, Fethullahçı Terör Örgütü tarafından yapılan darbe girişimine tepkilerini sert bir biçimde sürdürdü.  Başkan Gürkan, meydanlarda ‘Demokrasi Nöbeti’ tutan vatandaşları tebrik ederek, “Sokaklarda tankların önünde, makinalı tüfeklerin önünde, helikopterlerin önünde, uçakların önünde, göğüslerini seve seve siper etmişler. Bu milletin önünde eğiliriz. Bu milletin hepsinin alnından öpüyorum. Tebrik ediyorum. Allah sizleri daima muhafaza etsin. Bu milletimizi de ebet müddet daim etsin. Hep biz dinlerdik. Derlerdi ki ‘boynuzlu koyun, boynuzsuz koyundan hesabını alacak’ diye. Cenab-ı Allah bu insanlığı Adalet üzerine yaratmıştır. Bir topluma duymuş olduğumuz kin, bizi adaletten uzaklaştırmaması lazım. Bu Cenab-ı Allah’ın emridir. Ancak, bir toplum milletin istikbaline kast ediyorsa, milletin geleceğine kast ediyorsa, kısasa kısas da esastır. Dolayısıyla bu memleketin ekmeğini yiyip, bu memleketin makamlarından yararlanıp, senin benim vergilerimle bu memlekette bir yerlere getirdiğimiz insanlar, silahları bu topluma döndüremezler. Döndürdükleri takdirde de böyle bedelini hukuk karşısında öderler. Bundan sonraki süreçte de bunların hücreleri tespit edilecek, hepsinin de üzerine gidilecek. Bu bulanık sudur diyip vicdanımızı da Allah korkusundan uzak etmeyeceğiz. Yani gelişigüzel ihbar mekanizmasını birinin geleceğini, istikbalini karartmak için onlar gibi yapmayacağız. Silahlı kuvvetlerimizin içinden çıkan üç beş tane teröriste itibar etmeyin. Silahlı kuvvetlerimiz peygamber ocağıdır, milletimizin bağrından çıkan gözbebeğimizdir. Onlarda bu teröristlere karşı göğüslerini siper etmişler şehit olmuşlardır. Bu anlamda silahlı kuvvetlerimizi kutluyorum. Polislerimizi kutluyorum. Sivili toplum örgütlerimizi kutluyorum. Ve Demokrasimizin vazgeçilmez unsuru olan, siyasi partilerimizin hepsini de kutluyorum. Hepsi de bu darbe karşısında dimdik durdu. İşte bu Türk milletinin, sizlerin en büyük hasletidir” dedi.

Pazar günü Demokrasi Nöbeti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Yeni Kapı’da katılacağı programla taçlandırılacağını belirten Başkan Gürkan, “Başkomutanımız, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bey ‘Pazar günü bu demokrasi nöbetini taçlandırarak, bir araya geleceğiz’ dedi. Öyle tahmin ediyorum ki İstanbul’da milyonlarca kişinin katılacağı bir demokrasi nöbetinin şölenini tüm Türkiye izleyecek. Sadece İstanbul’da mı, değil; Malatya meydanında da demokrasinin taçlandırıldığı ve demokrasi nöbetinin tüm Malatya insanının hepsinin katıldığı bir taçlandırma nöbetinin de inşallah Pazar günü hep birlikte, hem Cumhurbaşkanımızı sinevizyonda canlı izlerken, hem de buradan oraya biz güzel bir mesaj vereceğiz. Pazar günü vereceğimiz mesaj, dosta güven verirken, düşmana da bu memleket üzerinde hesap yaparken, bir değil, bin düşün mesajı verecek” diye konuştu.

Bülten

battalgazi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Hamza çelebi (7 yıl önce)
    Ak parti içindeki paralelciler temizlenmeli
    0
    0
    Yanıtla