SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Adalet Sağlanmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:25:55
A- A+ PAYLAŞ

İnsan Hakları Derneği Malatya Şube Başkanı Servet Akbudak, “Ortadoğu halklarının en çok ihtiyaç duyduğu barışın ve adaletin sağlanmasını diliyoruz” dedi. 

Dernek binasında basın açıklaması yapan Akbudak, “Orta doğuda Arap baharı olarak bilinen gelişmeler kapsamında Mısır’da yaşanan İnsan hakları ihlali hepimizi dehşete düşürmektedir. Mısır’da gerçekleştirilen askeri darbenin ardından, yüzlerce kişinin ölümüne binlerce kişinin yaralanmasına yol açan, katliamlar insanlığı tehdit eder noktaya varmıştır. Dünyanın neresinde olursa olsun, sebep ne olursa olsun seçimle iş başına gelmiş bir siyasi harekete yönelik gerçekleştirilen askeri darbeyi kabul etmek mümkün değildir. Dolayısıyla askeri darbe tarafından alıkonulan Mısır’ın seçilmiş Başkanı serbest bırakılmalı, sivil halka yönelik gerçekleştirilen katliamlardan derhal vaz geçilmeli, eşit ve serbest koşullarda demokratik seçimlerle Mısır halkının iradesi esas alınmalıdır” dedi.

Suriye’deki gelişmeleri de değerlendiren Akbudak şunları söyledi:

“Ayrıca Ortadoğu’yu cehenneme çeviren gelişmeler, Suriye'de etkisini sürdürmektedir. Devam eden iç savaş Suriye halklarına kan kusturmaktadır. Paramiliter güçlerin El Nüsra nın Rojava daki Kürt halkına yönelik saldırıları sınırın her iki yakasında can almaya devam ederken, Rojava halkına yönelik ambargo sürdürülmekte, her türlü insani ihtiyaçların karşılanması engellenmekte sınır kapıları kapalı tutularak insanlık dramı yaşatılmaktadır. Bir yandan Suriye’de iç savaş dehşeti devam ederken, öbür yanda Mısır’ da iç savaş ihtimali nin belirmesi kaygı vermektedir. Mısır’da ki katliamların kalıcı bir iç savaş ve kaosa dönüşmemesi için Tüm uluslararası kurum ve tarafları sorumlu ve duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Yine sınır komşumuz Suriye’de devam eden iç savaşın bir an önce son bulmasını ve tüm Suriye halklarının barış özgürlük içinde yaşamlarının sağlanması için gereken uluslararası duyarlılık ve müdahalenin gösterilmesini istiyoruz. Nerede olursa olsun demokratik gösteri hakkını kullanan sivillere yönelik gerçekleştirilen saldırıları şiddetle kınıyor, Ortadoğu halklarının en çok ihtiyaç duyduğu barışın ve adaletin sağlanmasını diliyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız