SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Adalet Sarayı Oluru Çıktı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:45:19
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’ya yeni adliye sarayının olurunun çıktığı ve Beylerderesi mevkiine yapılacağı bildirildi. 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, Genç MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Enis Aydoğan ve MÜSİAD yönetim kurulu üyeleri, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’i ziyaret etti.

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, ziyarette yaptığı konuşmada, “En büyük ihtiyacımız yeni adalet sarayı binası, ceza evleri kompleksi ve yargının azami surette hızlandırılabilmesidir. 27 dönüm alan yeni adalet sarayı tahsisi yapıldı. Yeni ceza evi yapımı için de mülkiyet sorunu aşıldı. Kapatılan eski Doğanşehir kapalı K1 cezaevinin açık ceza evi olarak yeniden hizmete açılması oluru geldi. Bundan sonra açacağımız Akçadağ kompleksi için de önemlidir” şeklinde konuştu.

Alper, daha sonra şunları söyledi: 

“Bizler kamu görevinin gerektirdiği tüm argümanları hem özel hem de meslek yaşamımızda en iyi surette icra ve ifa etme gayreti içerisinde olacağız. Bütün birimlerde, gerek kamuda, gerek özel sektördü, taş üstün taş koyan, hizmet üreten herkes kutsaldır. Bugüne kadar görev yaptığımız yerlerde iş adamlarımızın başarılı çalışmalarının etkinliklerini hayranlıkla ve takdir ettik. Malatya’da bu şekilde devam edeceğinizden eminim. Sizlerin yaptıkları sadece Malatya’ya değil, tüm Türkiye’ye katkıdır.”

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin ise, “MÜSİAD sadece iş dünyası ile uğraşmıyor. MÜSİAD kurulduğu günden bu güne kadar insan hak ve özgürlükler konusunda mutlaka üzerine düşeni yapmıştır. Bunun güzel örneği de yeni anayasa taslağını hükümete sunmuştur” ifadelerini kullanıp, MÜSİAD heyeti olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret hakkında bilgi aktardı.

“Benim de yer aldığım MÜSİAD heyetinde Sayın Başbakanımıza 6 maddelik önerilerimizi sunduk. Önerilerden biri de yeni anayasa idi. 2015 yılına kadar yetiştirilmesini önerdik. Yetiştirilemezse de 2015 yılı seçiminden sonra yeni Anayasanın devreye konulması konusunda taleplerimizi ilettik” diyen Balin, kabulünden dolayı Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’e teşekkür etti.

Yeni adalet sarayı yerinin, Anemon Oteli arkası Beylerderesi’ndeki eski Özel İdare yeri olduğu bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız