SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Adalet Varsa Millet Güçlüdür"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:52:11
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, yeni adli yıl açılışı dolayısıyla Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın ile Baro Başkanı Av. Eyüp Kutlubay’ı makamında ziyaret etti.

Yeni adli yıl çalışmalarının tüm yargı mensupları ve vatandaşlarımız için hayırlara vesile olmasını dileyen Malatya Milletvekili Öz, çalışmalar hakkında da bilgi aldı.

Adalet duygusunun toplumun huzur içerinde bir arada yaşamasındaki önemine değinen Öz, “Adaletin hakim olduğu, toplumsal değerlerle birlikte yaşayan bir hukuk sistemi; önce insanca yaşamın sonra güven ve asayişin teminatıdır. Bu yüzden adalet mülkün, yani devletin temeli, vazgeçilmez esası olarak görülmüştür. Adaletin güçlü olduğu yerde millet güçlüdür, devlet güçlüdür ilkesine yürekten inanıyoruz. Yargının adil ve etkin işleyişini engelleyen birçok yapısal sorunun çözülmüş olması, modern binaların inşası, sağlanan teknik alt yapı ve yenilenen mevzuat adaletin garantisi değildir. Tüm bunlar; hakimlerimizin, savcılarımızın, avukatlarımızın ve yargı organımızın tüm çalışanlarının adaletin tesisi için gösterdikleri fedakar çalışmalarla bir anlam ifade etmektedir” dedi.

Ömer Faruk Öz, yargı kurumlarının çağın ve hizmetin gereklerine uygun olarak donatılması ve bütün hukukçuların en iyi şartlarda ve en iyi imkanlarla çalışması için bilişim altyapısı güçlü modern binalar inşa ettiklerini ve personel sayısını mümkün olduğunca artırdıklarını ifade etti.

TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, 12 Eylül askeri darbesinin yıldönümüne ilişkin, “Milletimizin tarihinde kara bir leke olarak yer alan 12 Eylül tarihinin üç yıl önce gerçekleştirilen referandumla millet iradesinin tecellisinde bir dönüm noktası haline geldi. Referandumda milletimiz demokrasiye ve geleceğine sahip çıkmış, geçmişte yaşanan acılara sebep olanlardan da hesap sorulmasına vize vermiştir. Sadece 1980 darbecilerinin değil, 28 Şubat post modern darbecilerinin de yargılanmasına olanak sağlamıştır. Referandum sayesinde adli sistemde olduğu gibi birçok alanda demokratik çalışmalar yapıldı. Halen hazırlık çalışmaları devam eden demokratik ve sivil bir anayasa ile demokrasimiz, toplumsal birlik ve beraberliğimiz daha da güçlenecektir” değerlendirmesini yaptı.

Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz’e AKP İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkçi ve İl Başkan Yardımcısı Murat Turgut da eşlik etti.

MUHTAR ZİYARETİ..

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, “Türkiye’de vatandaşlar hangi partiden olurlarsa olsunlar, önemli olan vatansever olmalarıdır” dedi.

Beraberinde partililerle birlikte Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Aliseydi Yücekaya’yı ziyaret eden Milletvekili Ömer Faruk Öz, sorunları ve talepleri de dinledi.

Malatya Milletvekili Öz, “Bu ülkenin milli birlik ve bütünlüğü ile kardeşliğini bozmak isteyenlere fırsat vermeyiz. AK Parti iktidarının program ve icraatlarını beğenen de olur, benimsemeyen de olur. Ama AK Parti’nin icraatlarını benimsemeyenlerin, AK Parti iktidarını göndermek için illegal örgütlerin oyununa gelmemeleri noktasında uyanık olmaları gerekiyor. Çünkü vatanın bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğin hakim olması için, siyasi düşüncelerimizi elbet taşıyacağız, ancak bu vatanseverlik noktasında ise milli birlik ve beraberlikten yana olmalılar. Türkiye’de vatandaşlar hangi partiden olurlarsa olsunlar, önemli olan vatansever olmalarıdır. Değişik siyasi düşüncede olanlar seçimlerde iradesini ona göre kullanır. Ancak sandıktan çıkacak iradeyle de herkesin saygı göstermesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Öz, AKP iktidarı olarak muhtarların özlük haklarının iyileştirilmesi çalışmalarından söz ederek, muhtarların maaşlarını imkanlar ölçüsünde arttırdıklarını söyledi.

İl Başkan Yardımcısı Mahmut Özer ise “Seçim dönemi henüz değil ama Milletvekillerimiz, Meclis’in tatil olması nedeniyle sahadalar” diye konuştu.

Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Aliseydi Yücekaya da muhtarların özlük haklarının iyileştirilmesi için başta hükümet yetkilileri ve milletvekilleri olmak üzere ilgili ve yetkililere üç kez dosya sunduğunu belirterek, muhtarların maaşlarının iyileştirilmesi nedeniyle hükümete teşekkür etti.

BATTALGAZİ'DE..

Milletvekili Ömer Faruk Öz ve beraberindekiler Battalgazi'de, Çayırbaşı  Kuran Kursu inşaatında incelemelerde bulunduktan sonra Battalgazi Belediyesi Meclis Salonunda değerlendirme yaptılar.

Başkan Gürkan , Milletvekili  Ömer Faruk Öz ve  diğer vekillerin her zaman yanlarında olduklarını ifade ederek Sayın Öz’e ve diğer vekillere teşekkür etti. Gürkan, Malatya’ya ikinci Üniversitenin kurulması noktasında  kanun metninin TBMM’den geçmesi için çaba gösterildiğini belirterek “ Vekillerimizin yaptıkları değerli çalışmalar için teşekkür ediyorum. “ dedi.     

Öz de, belediye başkanlarının sadece gelen kaynaklarla yetinmemeleri,   kurum ve kuruluşlar v.b.  arasındaki ilişkiyi devam ettirmeleri gerektiğini, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın da yaptığı çalışmalar ve kurduğu iyi ilişkilerle  başarılı bir yönetici olduğunu ifade etti.

Battalgazi’nin Malatya’ya yakışır bir ilçe olduğunu belirten Öz Battalgazi’nin Türkiye’de de en büyük ilçelerden biri  ve insanın huzur bulduğu bir ilçe olduğunu kaydetti.

Milletvekili Öz, ayrıca ilçe belediye başkanı Selahattin Gürkan eşliğinde Hasırcı Beldesi, Kemerköprü ve Alişar köylerini ziyaret etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız