SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Adalete İhtiyaç Her Geçen Gün Artıyor"

0
Güncellendi - 2017-09-04 03:17:14
A- A+ PAYLAŞ

  • CHP Malatya İl Teşkilatı, Kurban Bayramı dolayısıyla parti il binasında bayramlaşma programı düzenledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Her bayramda ifade ettiğimiz barış duygularını, bugün aslında biraz daha yüksek sesle dile getirmemiz, ifade etmemiz gerekiyor. Birçok yerde savaşlar var ve katliamların yaşanıyor. Bu katliamların gölgesinde bir bayramı geçiriyoruz. Arakan’da Müslümanlara yönelik bir katliam var. Oradaki katliamı kınıyoruz” dedi.

Bayramlaşma sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Kiraz, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin, bu büyük ailenin fertleri olarak hem aile fertlerimizle hem de değerli dostlarımızla bayramlaşma gerçekleştiriyoruz. Başta bizi her zaman takip eden basınımız başta olmak üzere, onlar aracılığıyla bütün Malatyalı hemşerilerimiz ve halkımızın bayramını başta şahsım ve temsil etmekten gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi adına yürekten kutluyorum” dedi.

Kiraz, barış sesinin hep birlikte yüksek sesle haykırılması gerektiğine dikkat çekerek, şunları söyledi:

“1 Eylül Dünya Barış Günü’nü de bir arada yaşıyoruz. Her bayramda ifade ettiğimiz barış duygularını, bugün aslında biraz daha yüksek sesle dile getirmemiz, ifade etmemiz gerekiyor. Birçok yerde savaşlar var ve katliamların yaşanıyor. Bu katliamların gölgesinde bir bayramı geçiriyoruz. Arakan’da Müslümanlara yönelik bir katliam var. Oradaki katliamı kınıyoruz.”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin uzun süreli bir adalet yürüyüşü gerçekleştirdiğini hatırlatan Kiraz, “Adalet yürüyüşünün ardından Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde büyük bir, 4 gün süren Adalet Kurultayı yapıldı Çalıştayların olduğu, yaşantımızın her alanında nasıl bir adalet anlayışı uygulanabilir diye herkesin tartıştığı, konuştuğu önemli bir büyük kurultay gerçekleştirildi” dedi.

Kiraz, Türkiye’de fakirlik ve yoksulluğun her geçen gün arttığını savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Fakir ile zengin arasındaki uçurumun, adaletsizliğin her geçen gün arttığı bir dönemden geçtiğimizi düşündüğümüzde yaşamımızın her alanında gerek adalette, gerek mahkemede, gerek yaşamda, gerek adım attığımız, soluk aldığımız her noktada gerçekten adalete olan ihtiyaç ülkede her geçen gün artıyor. Dolayısıyla bunlara cevap verme adına partimizde önemli, başarılı ve dünyada en soğukkanlı, en barışçıl eylemleri ortaya koyarak, adalet sesini yükseltti. Bizde bayramda adalet sesimizi de, barış sesimizde olduğu gibi yükseltmeye devam ediyoruz. Bu düşüncelerle yoksulluğun son bulduğu, herkesin barış içinde kardeşçe yaşadığı, insanlara yönelik katliamların artık son bulduğu, yaşamımızın ve toplumsal hayatımızın her alanında adaletin hakim olduğu ve demokrasimizin kökleştiği, cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıktığımız nice bayramları mutlu, huzurlu, sağlıklı ve bir arada yaşadığımız günler diliyorum.”

Kiraz, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın da herkesin bayramını kutladığını iletti.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • 44malatya (6 yıl önce)
    Turk.milletinin.bayramin.kutlarim
    0
    0
    Yanıtla